Nu ajungem întotdeauna să fim până la adânci bătrâneți cu iubirea vieții noastre (și asta e în regulă)

Nu ajungem întotdeauna să fim până la adânci bătrâneți cu iubirea vieții noastre (și asta e în regulă)

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Iubirea este cel mai pur și sincer sentiment pe care un om îl poate simți în această viață. Dragostea aceea nemărginită, neegalabilă și care îți taie răsuflarea este o experiență pe care mulți nu au șansa să o trăiască.

Atunci când ne îndrăgostim și avem șansa de a ne întâlni sufletul pereche am vrea să oprim timpul în loc și să ne bucurăm cât mai mult de acele trăiri euforice. Dezvoltăm o adevărată dependență pentru acele stări și considerăm că este singura cale pentru a cunoaște fericirea supremă. Dar ce se întâmplă când iubirea vieții noastre dispare subit și năruie într-o secundă planurile de a ne petrece o eternitate la unison? Aceea nu este marginea prăpastiei. Nici vorbă.

Dragostea noastră se pierde în eter chiar dacă avem impresia că nu mai există nimic pe acest Pământ nu o va mai egala. Însă ar trebui să învătăm să prețuim mai mult clipele unice și să ne raportăm doar la finalul poveștii. Dacă ai noroc, îți vei întâlni dragostea vieții. Și tot ce ai de făcut este să fii cu acea persoană, să înveți de la ea și să i te dedici cu totul. 

un album foto cu trei poze alb-negru cu diferite cupluri care rad si si se imbratiseaza

Citește și: 2021 este anul în care trebuie să pui piciorul în prag și să spui "ADIO" oamenilor care nu te merită

Iubirea ca de basm poate avea un sfârșit diferit față de cel din cărțile de belestristică. Poate nu vei ajunge să te căsătoriești cu acea persoană, să petreci o viață alături de ea și să ai șansa de a îmbătrâni împreună. În lumea reală, dragostea nu vindecă orice. Nu rezolvă mereu neînțelegerile, nu triumfă deasupra bolilor, nu elimină diferențele religioase și nu ne salvează pe noi înșine de la trădarea partenerului.

Câteodată, omul drag poate își dorește o carieră de succes într-un oraș aglomerat, iar tu vrei să cumperi o casă la țară și să aveți împreună cinci copii. Poate, la un moment dat tu îți dorești să explorezi lumea în lung și în larg, iar partenerul vrea să își petreacă timpul liber în liniștea grădinii din spatele casei. Uneori poți avea vise și aspirații diferite față de cel iubit. Iar atunci cea mai înțeleaptă decizie este să îl lași să plece, iar faptul că nu veți fi împreună până la adânci bătrâneți nu ar trebui să îi altereze semnificația în viața ta.

Unii oameni te pot iubi mai mult într-un singur an decât te-ar iubi alții în 50 de ani. Alții, te pot învăța lecții valoroase într-o singură zi. O persoană poate apărea în viața ta pentru o perioadă scurtă de timp, dar acea experiență te poate impacta profund și poate fi inegalabilă. 

Nu trebuie să îi minimizezi semnificația acelei persoane în viața ta și să încerci imediat să o înlocuiești. Nu trebuie să îți dorești o dragoste și mai mare și mai profundă pentru a fi fericit. Tot ce trebuie să faci este să fii recunoscător că ai avut ocazia de a acumula amintiri prețioase alături de acel om. Faptul că ți-ai pierdut iubirea vieții, într-un fel sau altul, nu ar trebui privită ca o tragedie, ci ca pe o adevărată binecuvântare din partea Universului.  

Surse articol: Thoughtcatalog / Huffpost / Themindsjournal

Surse foto: IStock

Articolul urmator
5 motive pentru care oamenii cu adevărat inteligenți nu-și pierd timpul cu gelozii 
5 motive pentru care oamenii cu adevărat inteligenți nu-și pierd timpul cu gelozii 
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?
Incepe quiz
Ți-ai întâlnit iubirea vieții până acum?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.