Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Nu există greșeli când vine vorba de dragoste, ține minte acest lucru...

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Poate că de-a lungul vieții ai trecut prin relații care ți s-au părut lipsite de sens. Te-ai îndrăgostit de persoana nepotrivită, ai început o legătură pe care ai considerat-o absurdă mai târziu. Poate că ți-ai pus întreg sufletul într-o astfel de relație și, în final, ai rămas singură. Ai crezut într-un bărbat, i-ai împărtășit toate visele tale, i-ai promis că îi vei fi alături la bine și la rău, iar acesta te-a dezamăgit. 

Poate că ai privit neajutorată cum cineva îți sfărâmă inima într-un milion de bucăți. Și ai jurat că nu vei mai iubi din nou, pentru că dragostea ta a fost o mare greșeală. 

chipuri

În realitate, nu există greșeli când vine vorba de dragoste. Aceasta este marea lecție pe care destinul vrea să ți-o dezvăluie. Persoana de care te-ai îndrăgostit și care te-a dezamăgit, te-a înșelat, te-a mințit sau te-a părăsit, tocmai această persoană a fost trimisă în viața ta ca să te învețe ceva în plus despre tine, care te va aduce mai aproape de viitorul tău Eu. 

Ceea ce consideri greșeli, sunt, de fapt, experiențe care te formează

Dacă nu ai fi întâlnit persoana care să-ți sfărâme inima, nu ai fi cunoscut suferința care te-a transformat în ceea ce ești astăzi. Nu ai fi cunoscut câtă dragoste poți oferi, nici ce ființă puternică ești. 

Dacă legătura ta nu s-ar fi sfârșit atât de brusc, nu ai ști ce înseamnă o relație durabilă, care trece proba timpului. Nu ai fi capabilă să vezi diferența dintre afecțiunea trecătoare și angajamentul de lungă durată. 

Dacă nu ai fi fost dezamăgită de promisiuni efemere, nu ai ști cum să recunoști pe cineva care îți oferă o iubire autentică și care rămâne lângă tine și la bine și la greu. 

Acea  dragoste care nu a venit la timpul potrivit sau în locul potrivit, pentru care tu nu ai fost pregătită, ți-a arătat că trebuie să asculți ritmul propriilor tale nevoi, pentru a nu-i răni, la rândul tău, pe alții. 

Inima ta frântă, pe care ai reușit, pas cu pas, s-o alini și s-o vindeci, ți-a demonstrat marea ta reziliență, forța interioară, capacitatea de a ierta și de a te deschide din nou către dragoste. 

Nu există greșeli în dragoste, doar momente în care înveți, crești și reconstruiești

Fiecare obstacol din calea ta te învață cum este dragostea reală, îți arată ce meriți și te îndeamnă să nu te mulțumești cu mai puțin când vine vorba de iubire. 

De obicei, considerăm că o iubire care s-a sfârșit deplorabil sau o persoană nepotrivită de care ne-am îndrăgostit sunt, de fapt, eșecuri, greșeli pe care le-am făcut.

Dar nu există greșeli, când vine vorba de dragoste. Lași pe cineva să intre în sufletul tău. Iubești. Îți dăruiești inima. Ești fericită pentru o perioadă de timp. Acestea nu pot fi erori, indiferent de deznodământ. 

Nu-ți poți trăi viața regretând, dorind să te întorci în timp și să schimbi trecutul, să nu mai iubești anumiți oameni și să îți trăiești viața fără suferință. Pentru că timpul nu a fost irosit, de vreme ce a existat dragoste. 

cuplu

Fiecare sărut, fiecare întâlnire, fiecare relație în care ai fost implicată au un scop, chiar dacă devin nimic la sfârșit. 

Tu crești și devii o persoană nouă, mai puternică și mai înțeleaptă, iar acest lucru este minunat. Nu există erori, doar legături care se termină, oameni care nu ți se potrivesc, relații care nu funcționează. Dar acestea nu sunt motive ca să te dai bătută. 

Nu regreta faptul că ai iubit, modul în care ai iubit.  Fiecare moment în care te-ai deschis către dragoste, în care ți-ai arătat sentimentele reale, în care ai îndrăznit să fii fragilă și să-ți dăruiești emoțiile cuiva, este un câștig. Ai câștigat tărie, cunoaștere, bunătate, pasiune și respect de sine. Iar acestea nu vor fi niciodată greșeli. 

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta