Nu mai întrebați femeile de ce sunt singure

Nu mai întrebați femeile de ce sunt singure

Roxana Dumitrica

Deși suntem în secolul XXI, multe femei încă se tem să fie singure. Lipsa unui partener le face să se simtă stigmatizate, iar societatea pune presiune pe ele prin întrebări precum „De ce ești singură?”. Situația devine mai iritantă când este însoțită de complimente, iar cei care o fac folosesc un ton trist, de compătimire. Iată patru motive pentru care este enervant să pui această întrebare unei femei.

femeie bea cafea

Este sexist

Doar femeile au parte de compătimire colectivă atunci când, dintr-un motiv sau altul, aleg să trăiască fără un partener. În general, lipsa unui partener implică și lipsa activității sexuale, care, paradoxal, este mai rușinoasă pentru un bărbat. Dar dacă un bărbat este singur, societatea își imaginează că are parte de numeroase aventuri, spre deosebire de o femeie. Femeia singură este privită cu milă, stând închisă în casă și mâncând tone de înghețată. Și femeile au dreptul la aventuri, fără a căuta o relație. Femeia este privită ca sexul slab, care primește validare doar din atenția pe care o primește de la un partener.

Se înțelege că ele nu ar vrea să fie singure

Foarte multe femei își cunosc valoarea și preferă să fie singure pentru că așa se simt cel mai bine și pentru că încă nu au găsit pe cineva care să le facă să schimbe asta. Așa cum unii preferă să citească, să mănânce un anumit fel de mâncare sau să se vopsescă, așa unele femei nu simt nevoia unui partener de viață și preferă să fie singure. Au alte priorități, nu vor angajamente sau doar nu au găsit persoana potrivită, dar nu fac o dramă din asta și se bucură de viață, libere, fără presiunea unei relații.

Oamenii de calitate ar trebui să fie cu cineva

Dacă o femeie nu are partener, automat face ceva greșit care nu atrage atenția partenerilor de sex opus. Pe lângă misoginismul evident care transformă femeia într-un simplu obiect care trebuie ales, i se și sugerează să se schimbe pentru a atrage potențiali parteneri. În loc să fie încurajată să fie ea însăși și să-și dezvolte personalitatea, i se spune mereu cum trebuie să fie pentru a-și găsi pe cineva. În realitate, dacă chiar și-ar dori un partener, o femeie singură doar ar ieși la întâlniri până l-ar cunoaște pe cel potrivit pentru ea.

Este ceva în neregulă

Dacă o femeie nu este cu cineva, majoritatea oamenilor cred că trebuie să existe o problemă la ea. Găsirea persoanei potrivite ține de noroc și de implicare și nu este nimic greșit dacă femeile aleg să fie singure. În loc să fie stigmatizate, femeile singure ar trebui să primească laude și încurajări, deoarece refuză să se complacă într-o relație care le-ar face nefericite și aleg să fie independente.

Iar dacă un bărbat te pune la zid pentru că, deși nu ai pe nimeni, îl refuzi, evită site-urile de dating și concentrează-te pe acțiuni care te fac fericită. Înconjoară-te de oameni de calitate, care te înțeleg, iar la momentul potrivit dragostea va apărea în viața ta.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Ce regrete au, de fapt, femeile divorțate
Ce regrete au, de fapt, femeile divorțate
Ce cred femeile despre stilul tau vestimentar?
Incepe quiz
Ce cred femeile despre stilul tau vestimentar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.