Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Oameni care se iubesc sau cum să înțelegem ce este dragostea adevărată

Raluca Margean

Poți recunoaște de la distanță doi oameni care se iubesc pentru că îi trădează privirile calde și gesturile afectuoase pe care și le acordă unul altuia cu orice ocazie. Pentru aceste persoane, fiecare zi este specială, astfel nu se sfiesc să-și arate dragostea în fiecare moment al vieții. Află care sunt semnele unei iubiri adevărate și ce o diferențiază de celelalte amoruri obișnuite!

Oameni care se iubesc sau cum să înțelegem ce este dragostea adevărată

Oameni care se iubesc: semnele dragostei adevărate

Mulți oameni confundă dragostea cu pasiunea sau uneori cu prietenia și, nu de puține ori, acționează conform acestor sentimente înșelătoare. Ei nu-și acordă suficient timp pentru a înțelege adevărata natură a relației lor și ajung să fie dezamăgiți și se aleg cu inimile frânte. Dacă nu vrei să ți se întâmple și ție asta, trebuie să știi ce înseamnă dragostea adevărată. Iată câteva lucruri pe care le fac de obicei doi oameni care se iubesc:

 • Oferă și primesc dragoste necondiționată. Ei nu așteaptă să primească ceva înapoi de la partenerul lor, ei pur și simplu iubesc și își doresc să fie iubiți pentru ceea ce sunt. Așadar, ei se acceptă unul pe altul, în ciuda defectelor reciproce și sunt dispuși să-și dezvăluie propriile imperfecțiuni fără teama că vor fi judecați sau respinși.
 • Sunt fericiți la vederea persoanei iubite. Atunci când își văd jumătatea, ziua lor se înseninează. Ei uită de toate problemele și grijile și se bucură de fiecare moment petrecut împreună. Prețuiesc lucrurile simple pe care le fac împreună și sunt recunoscători pentru această relație specială.
 • Fac anumite sacrificii. Ei sunt în stare să facă sacrificii dacă știu că acestea jută la fericirea și bunăstarea persoanei iubite.
 • Se sprijină reciproc. Dragostea adevărată înseamnă să-i fii alături partenerului tău nu doar în clipele fericite, ci și în momentele de cumpănă. Acest lucru presupune să-i oferi sprijinul și suportul de care are nevoie, cu orice ocazie. Când iubești pe cineva, îl faci să se simtă în siguranță alături de tine.
 • Își imaginează viitorul împreună. Oamenii care se iubesc își fac planuri de viitor împreună deoarece nu-și imaginează viața unul fără celălalt.
 • Împart bucuriile și tristețiile, averile și poverile. Indiferent de ce le rezervă viața alături de partenerul lor, ei sunt dispuși să se ajute reciproc ca să depășească împreună dificultățile.
 • Se ascultă, se respectă și admiră reciproc. Îndrăgostiții își respectă persoana iubită. Părerea partenerului contează și de aceea se consultă împreună înainte de a lua decizii importante. Iubiții știu să se asculte, dar și să descopere nevoile partenerului, chiar și atunci când acesta nu și le exprimă cu voce tare.
 • Sunt mândri de realizările partenerului. Dragostea adevărată înseamnă să te bucuri de realizările persoanei iubite, nu să fii gelos și invidios, chiar dacă reușitele lui le-a depășit pe ale tale.
 • Fac eforturi pentru a-și îmbunătăți relația. Atunci când iubești pe cineva, îți dai tot interesul ca relația dintre voi să funcționeze. Acest lucru înseamnă să-l faci pe cel de lângă tine să se simtă iubit și special, să-l faci să râdă când el singur nu găsește această putere și să-i oferi umărul tău atunci când el are nevoie să plângă.
 • Nu se umilesc și nu se desconsideră unul pe celălalt. Dragostea nu înseamnă supunerea partenerului, prin urmare doi oameni care se iubesc nu se vor răni, umili sau abuza.
 • Sunt plini de compasiune, răbdători și blânzi unul cu celălalt. Adevărata iubire înseamnă să fii empatic cu jumătatea ta, să-l ajuți să-și vindece rănile, pentru a-i ușura durerea și suferința. Dragostea pe care i-o porți partenerului tău te va face să fii alături de el să-și depășească temerile și să-l ajuți să capete încredere în sine.

Oamenii care se iubesc învață unul de la altul și se susțin

Tineri fericiți care se îmbrățișează

Două din aspectele esențiale dintr-o relație sunt respectul și ajutorul reciproc. Dacă între cei doi parteneri există sentimente de admirație și încredere, ei se vor susține și sprijini necondiționat, ceea ce îi va face să fie mai uniți, să treacă mai ușor peste dificultățile vieții și să construiască lucruri frumoase împreună.

Când doi oameni se iubesc se întorc unul la celălalt

Este aproape imposibil ca doi oameni care se iubesc să fie 100% compatibili. Aceste cazuri sunt extrem de rare și reprezintă, bineînțeles, excepția care întărește regula. Îndrăgostiții se ceartă mai mereu, însă cei care au sentimente extrem de puternice unul față de celălalt găsesc, de obicei, modalități de a depăși diferențele dintre ei. Pot exista situații în care doi parteneri să se despartă, dar apoi să se redescopere peste câțiva ani și se reînnoiască legăturile dintre ei. Un exemplu deosebit de relevant este și cazul celebrului cuplu Jennifer Lopez-Ben Affleck, care după mai bine de 17 ani au decis să mai acorde încă o șansă iubirii lor.

De ce se despart oamenii care se iubesc?

Cuplu de îndrăgostiți care se despart

Chiar dacă doi oameni se iubesc, ei se pot despărți din nenumărate motive. Poate fi vorba de lipsă de comunicare, de incompatibilitate sau de schimbarea concepțiilor și a țelurilor comune. Iubirea unuia față de celălalt îi face să încerce din nou, însă de multe ori, lucrurile nu se îmbunătățesc. Iată de ce ajung să se despartă doi îndrăgostiți, conform site-ului exploringyourmind.com:

 • Planuri de viață sau concepții diferite

Dacă, de exemplu, unul dintre parteneri este interesat de carieră, iar celălalt de familie, relația dintre cei doi nu va funcționa, indiferent cât de mult se iubesc. Acest lucru se întâmplă deoarece unul dintre ei va trebui să facă mai multe compromisuri și va suferi mai mult decât celălalt. De asemenea, dacă există diferențe religioase între cei doi, totul poate deveni extrem de dificil.  

 • Se iubesc, dar nu se înțeleg

Dacă nu poți fi empatic și nu-ți poți înțelege persoana iubită, nu vei reuși să ai o relație de lungă durată. Vor apărea compromisuri, reproșuri, certuri și gelozii, iar toate acestea vor afecta negativ legătura romantică.  

 • Unul din parteneri se simte subapreciat

Un alt motiv comun pentru care doi oameni care se iubesc se despart este faptul că unul dintre parteneri se simte subapreciat. Această situație poate apărea după o perioadă lungă de relație, atunci când apare rutina în cuplu. Atunci începi să nu mai apreciezi efortul partenerului, micile sale gesturi sau calitățile care te-au făcut să te îndrăgostești în primul rând. De cele mai multe ori, validarea și recunoașterea sunt deosebit de importante pentru ca relația să fie sănătoasă.

 • Probleme de comunicare

Comunicarea este crucială într-un cuplu. Dacă nu știi să asculți, să-ți exprimi sentimentele într-un mod asertiv, să știi să-ți păstrezi ideile fără să devii excesiv de emoțional, atunci relația ta nu are șanse de izbândă. Problemele de comunicare reprezintă unul din principalele motive pentru care oamenii care se iubesc ajung să se despartă.

 • Relația deficitară cu familia partenerului

Chiar dacă ți se pare că acest lucru nu contează, pe măsură ce relația voastră se consolidează, îți vei da seama că nu este așa. Familia este importantă, iar conexiunea dintre copii și părinți este foarte puternică. Prin urmare, dacă nu reușești să te înțelegi cu mama și tatăl partenerului tău, sunt foarte multe șanse să apară multe conflicte între voi.   

Când doi oameni se iubesc, dar nu pot fi împreună: ce e de făcut

Chiar dacă poți vedea pretutindeni imagini și poze cu oameni care se iubesc, trebuie să știi că nu toate relațiile romantice au parte de happy-end. Pot exista foarte multe piedici care pot sta în calea fericirii lor, iar când acest lucru se întâmplă, iată ce este de făcut:

 • Respectă opiniile celuilalt și încearcă să ai discuții constructive cu jumătatea ta. Nu te lăsa copleșit de emoțiile negative.
 • Lasă încăpățânarea și orgoliile inutile deoparte și încearcă să înțelegi punctele de vedere ale partenerului tău. Empatia este deosebit de importantă într-o relație.
 • Atunci când este cazul, fă mici compromisuri. Uneori, este necesar să mai lași de la tine și să faci anumite lucruri pe care partenerul tău și le dorește. Ai grijă să nu fii singura care renunță de fiecare dată!
 • Încearcă să-ți rezolvi problemele personale și fă tot posibilul să fii fericită cu tine însăți! Dacă nu reușeti acest lucru, nu-ți vei găsi liniștea în nicio relație.
 • Nu accepta niciun fel de abuz (fizic sau emoțional) asupra ta. Nimic nu poate justifica astfel de gesturi, ele nu au ce căuta între doi oameni care se iubesc.

Citește și: De ce femeile inteligente se îndrăgostesc de bărbați toxici

În concluzie, oamenii care se iubesc fac tot posibilul ca partenerul lor să se simtă iubit, respectat și în siguranță. Dragostea adevărată este rară, așadar dacă tu ai găsit-o, bucură-te și sărbătorește fiecare clipă petrecută alături de sufletul tău pereche!

Surse foto: Pexels.com, Pixabay.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  LIKE si intra in universul divelor!