De ce femeile inteligente se îndrăgostesc de bărbați toxici

De ce femeile inteligente se îndrăgostesc de bărbați toxici

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Ai avut vreodată impresia că multe dintre femeile puternice pe care le întâlnești au mereu de-a face cu iubiți toxici? Femeile de succes nu au, de fapt, standarde mici atunci când vine vorba despre partenerii lor, ci există o explicație psihologică.

În schimb, unele studii arată că felul lor de a fi atrage oameni nocivi în viața lor denotă faptul că le place să muncească din greu pentru a obține ceva, inclusiv iubirea celui de lângă ele.

Te-ai întrebat vreodată de ce prietena ta, super inteligentă, care are și o inimă de aur, are o relație cu o persoană care nu o tratează deloc așa cum ar merita? Sau de ce acea tipă pe care tu o admiri, cu un job ideal și o viață perfectă, se plânge că soțul se comportă oribil cu ea?

Cum pot aceste femei inteligente și de succes să eșueze în astfel de relații? Ei bine, studiile relevă faptul că aceste femei sunt mai predispuse să devină dependente de bărbați toxici decât altele. Cu alte cuvinte, persoanele la care nu te-ai aștepta niciodată să aibă legături cu astfel de persoane care nu le tratează deloc bine... sunt de obicei cele care o fac. Așa că de ce femeile cu standarde înalte de viață au standarde atât de mici când vine vorba de relații amoroase?

Este mai complicat decât crezi și, într-un final, nu are legătură nici cu slăbiciunile, dar nici cu standardele scăzute. Femeile de succes au succes pentru că au muncit mult. Ele știu că dacă au angajamente serioase vor obține recompense și aplică aceeași atitudine și în relațiile lor. Cred că dacă depun efort pentru ceva vor obține și rezultate, astfel că de ce ar fi dragostea diferită?

În general, femeile inteligente aplică acest principiu și în relațiile amoroase. Sunt convinse că dacă se vor implica total vor avea o relație perfectă. Cu alte cuvinte, femeile inteligente vor doar să ofere și atât și astfel comportamentul celor doi parteneri nu va fi niciodată asemănător pentru că trebuie să existe o echitabilitate.

Femeile inteligente nu au un caracter slab, ci din contră, sunt țintele bărbaților toxici pentru că reprezintă exact opusul. "Există o percepție greșită despre faptul că bărbații caută femei slabe. În fapt, își doresc o femeie puternică ce are foarte multe de oferit", a explicat Bobbi Palmer, CEO al site-ului de matrimoniale Date Like a Grownup, potrivit Business Insider.

Astfel, de ce femeile puternice cad pradă bărbaților narcisiști? Este din cauza faptului că acest tip de bărbat va căuta mereu o femeie care să îi gâdile constant orgoliul și care să aibă grijă de nevoile lui copilărești, fiind extrem de imaturi. În plus, vor femei independente, pentru a nu depune prea mult efort în a avea ei grijă de nevoile partenerei, ci invers. Ce obțin aceste femei în schimb? Un bărbat captivant, atrăgător, fermecător și distractiv, cu care nu se vor plictisi niciodată. 

Este ușor să devi orbit din dragoste. Multe persoane nu își arată adevărata personalitate de la primele întâlniri. Așa că dacă la început relația pare minunată, plină de iubire și înțelegere, este greu de acceptat că mai târziu apar și nuanțele amare. Iar asta e greu de acceptat pentru o femeie puternică și fixistă, ce va fi mereu obișnuită să dețină controlul.

Studiile au mai arătat și că bărbații care dețin trăsături de personalitate ale Triadei Sumbre (n.r. grupul cu cele trei tulburări de personalitate, narcisism, machiavelism și psihopatie) sunt adepții începerii unei relații noi. Ei sunt mereu disponibili pentru aventuri și în căutare de noi cuceriri. În plus, femeile inteligente tind să fie interesate de bărbații care au aceste trăsături de caracter, iar într-un final vor fi cădea în plasa lor.

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Cum reglezi testosteronul la femei?
Cum reglezi testosteronul la femei?
De ce se indragostesc barbatii de tine?
Incepe quiz
De ce se indragostesc barbatii de tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.