Oricine poate avea o relație fericită. Ce trebuie să faci?

Oricine poate avea o relație fericită. Ce trebuie să faci?

Redactor Raluca Margean

Dacă ți s-a întâmplat vreodată să invidiezi un cuplu care părea să fie perfect unul pentru celălalt, află că oricine poate avea o relație fericită, chiar și tu. Să fii mulțumit și fericit în cuplu nu înseamnă să nu te cerți niciodată cu partenerul tău. De asemenea, nu înseamnă că toate zilele petrecute împreună vor fi incredibile și că viața voastră va fi mereu ca în filmele de dragoste.  Dar ce face atunci o relație fericită? Vom discuta în detaliu despre acest lucru în cele ce urmează!

Ce face o relație fericită?

Să ai o relație fericită nu ține doar de noroc. Nu îți întâlnești perechea perfectă în mod complet neașteptat și nu rămâi îndrăgostit pentru tot restul vieții. Dragostea înseamnă multă muncă, iar acesta este secretul relațiilor care durează mai multe decenii.

Cuplu care stă întins pe iarbă
Sursa foto: Pexels.com

Dacă astăzi vedem mai puține cupluri fericite este pentru că nu multe persoane sunt dispuse să muncească pentru relația lor de cuplu. Așadar, dacă ai sau nu o relație împlinită cu partenerul tău depinde doar de voi doi. Practic, oricine poate avea o relație fericită dacă ambii parteneri sunt dispuși să investească timp, muncă și pasiune în cuplu.

Ce au în comun relațiile fericite?

Orice relație este diferită, iar oamenii ajung să fie împreună din diverse motive. Indiferent de dinamica unui cuplu, o parte din ceea ce definește o relație sănătoasă este împărtășirea unui obiectiv comun în ceea ce privește relația. Mai exact, este important ca fiecare să-și dorească același lucru de la relație, să aibă aceleași concepții și dorințe în ceea ce privește viața familială.

Pe lângă acest lucru, există totuși și unele caracteristici pe care majoritatea relațiilor sănătoase le au în comun. Cunoașterea acestor principii de bază vă pot ajuta să păstrați o legătură puternică, împlinită și incitantă, indiferent de provocările cu care vă confruntați împreună.

Iată ce au în comun relațiile fericite:

1. Comunică foarte bine

Majoritatea conflictelor dintr-un cuplu au la bază o lipsă de comunicare, așadar oricine poate avea o relație fericită dacă are o comunicare deschisă cu partenerul său. Dacă poți vorbi cu sufletul tău pereche despre tot ce îți face plăcere sau te deranjează, dacă îți poți exprima liber părerea și respecți ceea ce are celălalt să spună, atunci nu ar trebui să-ți faci probleme în privința longevității relației voastre. Conversațiile deschise sunt totul, însă este esențial să rămâneți mereu respectuoși unul față de celălalt și să vă ascultați reciproc.

2. Își păstrează independența

Când ești într-o relație, în mod natural petreci mult timp împreună cu partenerul tău. Dar nu uita că trebuie să ai și propria ta viață, independentă față de celălalt. Nu renunța la prieteni, hobby-uri și interese pentru partenerul tău. Nu trebuie să te subordonezi complet relației. Fiecare trebuie să aibă un spațiu personal la care nu trebuie să renunțe, altfel se acumulează multă frustrare și apar nemulțumirile și certurile. Chiar dacă timpul petrecut împreună este important, este sănătos să existe un echilibru.

3. Se susțin reciproc

Oricine poate avea o relație fericită dacă partenerii se susțin și se sprijină necondiționat. Un cuplu trebuie să funcționeze ca o echipă care se bazează pe membrii săi. Trebuie să știi că poți avea încredere în partenerul tău, că ești în siguranță cu el. Chiar dacă vor exista provocări, este important să rămâneți fermi împreună pentru a depăși fiecare obstacol.

4. Se distrează împreună

Cuplu fericit care se distrează stropindu-se cu apă
Sursa foto: Pexels.com

Nu totul trebuie să fie doar muncă, muncă și iar muncă. Distracția își are rolul său extrem de important. Atunci când faceți lucrui distractive împreună, vă apropiați din punct de vedere emoțional și vă construiți amintiri împreună care vor fi dificil de uitat. Este greu să pleci dintr-o relație în care poți să râzi și să te distrezi de minune cu partenerul! Plimbați-vă, mergeți în drumeții, descoperiți-vă hobby-uri comune, găsiți o activitate distractivă pe care s-o faceți împreună!

5. Nu și-au pierdut romantismul

De multe ori, romantismul înseamnă să faci gesturi mărunte, dar frumoase pentru partenerul tău. Un buchet de flori, un masaj al tălpilor după o zi stresantă de muncă, o strângere de mână și o îmbrățișare caldă pot face minuni în orice cuplu. Chiar dacă aveți o viață agitată și rămâne puțin timp pentru astfel de gesturi, atunci când prinzi ocazia, nu o lăsa să-ți scape.

6. Își redescoperă mereu sexualitatea

Cuplu îmbrățișați în pat
Sursa foto: Pexels.com

Pasiunea este un lucru care ne definește și fără de care nu putem trăi. La începutul unei relații, multe cupluri sunt deosebit de active sexual, însă pe măsură ce trece timpul, dorința sexuală se poate diminua. Este esențial să găsiți modalități de a regăsi din nou pasiunea dintre voi, pentru că, la urma urmei și asta a fost ceea ce v-a adus împreună.

7. Mănâncă împreună

Se spune că familiile care mănâncă împreună, rămân împreună. Mesele în familie reprezintă o oportunitate pentru membrii ei să se conecteze și să primească hrană – atât fizică, cât și spirituală. Consumul de alimente sănătoase împreună la masă nu numai că va încuraja o alimentație bună a familiei, dar va oferi un spațiu regulat și sacru pentru conversație și râs.

8. Sunt amabili unul cu celălalt

Oricine poate avea o relație fericită dacă se respectă reciproc, au grijă unul de celălalt și se tratează cu blândețe și compasiune. Toate cuplurile se ceartă din când în când, dar oamenii din relații sănătoase sunt amabili unul cu celălalt, chiar și atunci când nu sunt de acord.

Cum îți dai seama dacă ești într-o relație fericită?

Dacă treci printr-o perioadă mai dificilă cu partenerul tău de viață și nu știi dacă aveți împreună o relație puternică și fericită, poate te ajută să-ți pui niște întrebări, precum cele ce urmează:

1. Poți discuta despre diferențele de opinie fără să te temi că relația voastră va avea de suferit?

2. Te simți în siguranță cu partenerul tău?

3. Vă acceptați unul pe celălalt așa cum sunteți, cu toate defectele voastre?

4. Vă susțineți reciproc indiferent de greutățile prin care treceți?

5. Ești bucuroasă să ajungi acasă după o zi lungă? Îl vezi și pe el că este la fel de bucuros când te vede?

6. Luați deciziile împreună?

Dacă ai răspuns afirmativ la aceste întrebări, te poți considera norocoasă, ești într-o relație sănătoasă. Amintește-ți că fiecare cuplu are probleme, dar împreună puteți găsi soluțiile cele mai bune pentru ca relația să funcționeze mai departe!

4 sfaturi pentru o relație fericită

Cuplu care se îmbrățișează și râd
Sursa foto: Pexels.com

Chiar și cea mai sudată relație de cuplu are la un moment dat probleme. Dacă și tu te afli în această situație, iată câteva sfaturi care te pot ajuta să-ți reînvii relația:

1. Ieși din rutină!

Rutina ne oferă siguranță, dar ne poate distruge relația. Să stai în fiecare seară în fața televizorului nu îți va garanta o relație fericită pe termen lung, de aceea este important să aduci varietate în viața de zi cu zi. Faceți împreună ceva ce nu ați mai făcut de mult, de exemplu, mergeți la un teatru, dați-vă întâlnire în oraș sau dansați pe muzica voastră preferată. Orice iese din rutină vă poate fi de folos.

2. Cere scuze!

Este dificil să-ți ceri iertare dacă ai greșit, însă trebuie să te gândești că o relație nu este o luptă pentru putere. Și oricum, scuzele nu reprezintă un semn de slăbiciune, ba dimpotrivă. Așadar, dacă ai făcut o greșeală, cere-ți scuze și arată-i partenerului tău că mândria ta nu valorează mai mult pentru tine decât relația voastră.

3. Nu dormiți certați!

Este o zicală care spune să nu te culci niciodată furios,însă de multe ori miezul nopții nu este momentul potrivit pentru o ceartă. Asta nu înseamnă că trebuie să renunți la argumentele tale dacă știi că ai dreptate, doar să amâni discuția pentru a doua zi.

4. Fii mai tolerant în ceea ce privește schimbările fizice!

Pe măsură ce pînaintați în vârstă, amândoi vă veți maturiza și vă veți schimba. De multe ori, partenerii sunt tentați să sublinieze defectele celuilalt, iar acest lucru nu poate decât să dăuneze relației. Ține cont că, așa cum femeilor nu le place să se vorbească de celuluitași vergeturile lor, nici bărbaților nu le place să se aducă în discuție chelia sau burta. Amintește-ți că oricine poate avea o relație fericită dacă știe să răspundă  corect la întrebarea „Cum arăt?”. Ai grijă să nu cazi în capcană și să spui întotdeauna: „Arăți frumos (și te iubesc)”.

Așadar, iată că oricine poate avea o relație fericită, dacă este dispus să muncească pentru ea. Ține cont de sfaturile din acest articol și te vei bucura de mulți ani frumoși alături de partenerul tău!

Surse foto: Pexels.com

Surse articol: Greator.com Lifehack.org

Articolul urmator
20 de semne de avertizare că te afli într-o relație de codependență
20 de semne de avertizare că te afli într-o relație de codependență
Ai o relatie fericita?
Incepe quiz
Ai o relatie fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.