Poți să recucerești ceva ce ai pierdut? Dar pe cineva? Radu F. Constantinescu are răspunsul, dar nu suntem pregătiți pentru el...

Poți să recucerești ceva ce ai pierdut? Dar pe cineva? Radu F. Constantinescu are răspunsul, dar nu suntem pregătiți pentru el...

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Cum ai putea recuceri pe cineva pe care l-ai iubit, dar l-ai pierdut? Aceasta este întrebarea de la care pornește unul dintre articolele-cugetare ale lui Radu F. Constantinescu, scriitor și unul dintre cei mai cunoscuți bloggeri din România. 

În articolul său, denumit ”Recucerirea”, Radu F. Constantinescu dă un răspuns numeroaselor femei și singurului bărbat care i-au pus întrebarea de mai sus: ” Poți să recucerești ceva ce ai pierdut? Dar pe cineva? Cum?”

”Întrebarea asta a venit de la mai multe femei și de la un singur bărbat. Nu pentru că pe bărbați nu i-ar interesa, dar suntem mai orgolioși și îți trebuie mai mult curaj să recunoști că nu știi ce să faci decât să mergi mai departe pe un drum greșit.
Știu din proprie experiență că uneori renunți mai ușor la o șansă la fericire decât la mândrie.”, arată autorul. 

foto blog

Sursa foto: Facebook

Deci, cum poți recuceri persoana pe care ai pierdut-o? Cum poți recuceri o femeie?

”Depinde cât de mult ai… pierdut-o.
Sfârșitul relațiilor nu e ca sfârșitul unui film. The end și gata. Chiar și în filme se mai lasă câte o portiță pentru o continuare.
Nu vreau să te mai văd niciodată poate să însemne doar “trebuie să te străduiești mai mult”, scrie Radu F. Constantinescu. 

Pentru că nu toate despărțirile sunt la fel. 

”Sunt despărțiri de formă, ca atunci când o trupă iese de pe scenă doar ca spectatorii să o cheme la bis.
Și sunt despărțiri irevocabile ca o sentință la care nu mai ai voie să faci recurs.
Ar trebui ca bărbatul care a avut o femeie să aibă mai multe șanse să o recucerească? Doar știe deja ce-i place. Știe și ce nu-i place.
Problema e că din lucrurile care nu-i plac el a tot făcut. Că altfel nu mai aveam despre ce să vorbim.”

Oamenii nu se reîntorc la partenerii lor, dacă aceștia nu se schimbă

”Eu cred că nici femeia, nici bărbatul nu se mai întorc la un partener de la care au plecat dacă nu sunt convinși că acesta s-a schimbat.

Practic, ca un bărbat să recucerească o femeie care l-a părăsit trebuie să o poată convinge că e… alt bărbat. Unul de care nu se reîndrăgostește. Se îndrăgostește pentru prima oară. Nu de dragul a ce a fost, ci de dragul a ce poate de acum înainte să fie.” , subliniază bloggerul. 

O femeie trebuie recucerită înainte să o pierzi

Acesta este principalul răspuns (și sfat) pe care îl dă Radu F. Constantinescu. Cu alte cuvinte, o femeie trebuie recucerită în fiecare zi.

”Unii cred că nu trebuie să uiți aniversarea voastră, eu cred că fiecare zi poate să fie frumoasă, că doar nu o să ne bucurăm unul de altul cu program.

Ea trebuie să știe că rămâne o prioritate pentru tine, nu ceva de care ești sigur. Ce-i al meu e pus deoparte. Nu e. Ce-i al tău umblă pe străzi printre alți bărbați care vor ce tu nu mai arăți că apreciezi.

cuplu

Crezi că ea nu știe că ieși de 10 ori la țigară, dar nu-ți faci timp să o suni o singură dată să-i spui că o iubești? Crezi că el nu știe că te aranjezi pentru tot felul de ocazii, dar dacă ieșiți doar voi doi nu te mai străduiești atât că ai fața obosită și hainele alea sexy sunt atât de incomode.

Cumpără-i flori când nu i-ai greșit și oferă-i cadouri fără să ai o ocazie specială. Dar mai ales nu uita că are nevoie de complimente și cele mai importante pentru ea sunt cele care vin de la tine.Recucerește-o în fiecare zi și nu o să o pierzi niciodată.”, aceasta este concluzia interesantului articol, pentru cei care sunt pregătiți să primească un astfel de răspuns și să-l pună în practică.

Surse foto: Facebook, Istock, pixabay

Articolul urmator
Cele 9 semne clare că nu poți să ai încredere în EL
Cele 9 semne clare că nu poți să ai încredere în EL
Ce dar ți-au oferit zeii?
Incepe quiz
Ce dar ți-au oferit zeii?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (8)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.