Scrisoare pentru logodnicul meu care m-a părăsit pentru o altă femeie, după 11 ani în care i-am dat totul și pe deasupra

Scrisoare pentru logodnicul meu care m-a părăsit pentru o altă femeie, după 11 ani în care i-am dat totul și pe deasupra

Alida Enache

Sfârșitul unei relații nu este niciodată frumos. O despărțire aduce mult haos, sentimente rănite, inimi frânte și vorbe nespuse. Atunci când s-a despărțit de logodnicul ei cu care era împreună de 11 ani, Maria a simțit că viața ei s-a sfârșit. Ea nu s-a despărțit orișicum... a fost părăsită de el pentru o altă femeie! Deși bărbatul i-a fost infidel de foarte multe ori, Maria a încercat de fiecare dată să îl ierte. A crezut că totul se va rezolvă cu discuții sincere și cu mai multă afecțiune.

Înainte să fie părăsită, Maria și logodnicul ei duceau o viață normală de cuplu. Se plimbau împreună, zâmbeau, cântau, vorbeau despre viaț...se iubeau. Depășiseră atât de multe situații neplăcute împreună și părea că, în sfârșit, și-au găsit un echilibru. Din păcate, lucrurile nu stăteau chiar așa.

Imagine cu o femeie care se uită pătrunzător

Chiar atunci când credea că totul merge bine, Maria a primit marea veste. Cristian se vedea cu altcineva și s-a hotărât să o părăsească. Au urmat multe certuri și reproșuri. El a vorbit sincer despre noua lui relație, i-a spus chiar că nici măcar nu este îndrăgostit de noua lui iubită, ci doar este plăcut să petreacă timp cu o femeie care nu are așteptări din partea lui. Cristian i-a mai spus Mariei că o iubește și o apreciază foarte mult și că el consideră că amândoi merită mai mult. Nu mai avea rost să o mintă.

După ce a părăsit-o logodnicul ei, Maria și-a dat seama că ea nu a avut niciodată șansa de a spune ceea ce are pe suflet. Toate certurile lor au fost doar despre nevoile și dorințele lui Cristian. Inima îi era spulberată de durere și, pentru a se vindeca și descărca de tot negrul din sufletul ei, a hotărât să-i scrie fostului ei logodnic o scrisoare. Te invit să citești acea scrisoare în rândurile de mai jos, poate îți va fi și ție de folos!

"Dragă Cristian,

Nu m-am gândit niciodată că voi fi nevoită să îmi iau rămas bun de la tine. Mi-am imaginat că vom îmbătrâni împreună și că vom duce o viață frumoasă și plină de iubire împreună. Atunci când m-ai cerut de soție, am acceptat acest lucru deoarece îmi doream cu adevărat să-ți fiu alături… la bine și la rău. Nu mi-am dorit să fiu soția ta pentru că aș fi crezut că ești perfect, ci pentru că te iubeam exact pentru ceea ce ești.

Îți știam toate probleme și plângeam pentru durerile tale. Știam că ai trecut prin foarte multe situații grele. Te-am văzut chiar și în cele mai negre momente ale tale, însă nu am încetat niciodată să te iubesc. Ți-am fost alături și când ai avut accidentul, ți-am fost alături și când ai rămas fără loc de muncă. Am trecut prin iad alături de tine și nu regret nici măcar o clipă. Nu am crezut vreodată că relația noastră se va putea destrăma. Te-am pus mereu înaintea mea. Pentru mine tu erai cel mai important.

Chiar și așa, niciodată nu te-ai mulțumit cu ceea ce ți-am oferit. Ai fost într-o continuă căutare de mai bine. Te-ai rătăcit de atâtea ori căutând acel ceva care nici tu nu știai ce este, dar eu ți-am rămas mereu alături. Te-am iertat și am mers împreună înainte. Infidelitățile tale mi-au frânt inima, dar chiar și așa, nu am vrut să te abandonez. În schimb, tu ai făcut alte alegeri. Pentru tine sunt mai importanți banii. Tu ai vrut mereu frumusețe și confort, nu aveai ce face cu o femeie care ar fi dat orice pentru tine.

Vezi și Soția primeste o scrisoare de divorț de la soțul care a înșelat-o. Răspunsul ei e strălucit!

În timp ce îți adunai lucrurile în ziua în care ai plecat, mi-ai spus că simți că ai stagnat și că îți doreai mai mult de la viață. Niciodată nu te-ai întrebat dacă eu sunt bine, niciodată nu te-ai gândit că și eu am stagnat din vina ta, chiar și așa, ți-am rămas alături. Ani de zile m-am luptat cu depresia și anxietatea și am încercat să-mi investesc toată energia rămasă în tine, dar nici asta nu ți-a fost suficient.

Am încercat mereu să-mi vindec traumele vieții fără să te implic pe tine, nu voiam ca asta să ne afecteze relația. Știi și tu bine ce trecut am avut. Faptul că mama mea l-a împușcat pe tatăl meu mi-a distrus viața. Am simțit că voi putea depăși toate aceste drame cu tine alături. M-ai inspirat să scriu despre trecutul meu și despre toate lucrurile care m-au ruinat. M-ai inspirat să lupt, îmi doream să fiu mai tare pentru tine, pentru relația noastră. Mi-am dorit să mă vindec pentru a mă putea bucura de tine, pentru a te face mândru. Tot ce am făcut, am făcut pentru tine, nu m-am gândit o secundă la mine. Dar tu nici măcar nu ai observat. Erai prea ocupat să cauți o altă femeie care să-ți poată oferi confort. Chiar dacă nu am avut atât de mulți bani, chiar dacă nu aveam o casă luxoasă, ne aveam unul pe celălalt, dar pentru tine nu a fost suficient.

Sincer, nu te urăsc. Nu o voi face niciodată. Îți doresc tot binele din lume și sper că într-o bună zi vei găsi fericirea. Sper că ea te va putea iubi la fel de mult ca mine și sper că măcar ea va reuși să-ți vindece rănile trecutului, dacă eu nu am fost în stare. Sper că vei avea parte de acea iubire care va putea depăși orice obstacol și sper că te vei bucura din plin de această dragoste.

Eu voi continua să scriu despre trecutul meu, voi continua să mă vindec. Știu că va veni și acea zi în care voi fi mai bine. Chiar dacă acum plâng, știu că într-o bună zi sufletul meu nu va mai fi sfâșiat de durere. Este greu să îți iei la revedere de la o persoană pe care ai iubit-o atât de mult, dar am acceptat situația. Chiar dacă nu am înțeles de ce ai făcut acest lucru, am acceptat și voi merge înainte.

Voi căuta în continuare dragostea adevărată și sper că într-o bună zi voi găsi o persoană care să mă iubească exact așa cum te-am iubit eu pe tine. Dacă tu ai avut parte de o astfel de iubire, cu siguranță voi avea parte și eu. Îmi pare rău că povestea noastră de dragoste a luat sfârșit în felul acesta, dar trebuie să fiu puternică și să merg mai departe… pentru mine. Acesta este primul lucru pe care îl fac pentru mine, ci nu pentru tine. Nu te voi uita niciodată! La revedere, dragostea mea…"

Citește și: Cum pleci dintr-o relație, chiar și atunci când vrei să rămâi, cu toată ființa ta

Surse articol: Yourtango, Refinery29, Greatergood

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Confesiuni reale și înduioșătoare de la femei: Cum și-au dat seama că partenerul lor le iubește cu adevărat
Confesiuni reale și înduioșătoare de la femei: Cum și-au dat seama că partenerul lor le iubește cu adevărat
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?
Incepe quiz
Ce îți va spune Dumnezeu după ce vei muri?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (34)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.