Sfaturi nemuritoare și folositoare despre relații pe care regret că nu le-am urmat mai din timp

Sfaturi nemuritoare și folositoare despre relații pe care regret că nu le-am urmat mai din timp

Ramona Jurubita

Nicio femeie nu dorește să aibă parte de eșecuri în viața amoroasă, așa că sfaturile de la cele deja trecute prin viață ar putea să le fie de folos. Este normal să faci anumite greșeli când ești la început de drum, dar pe măsură ce experimentezi, îți dai seama ce nu a fost în regulă în interacțiunile tale din trecut.

Situațiile concrete prin care treci sunt cei mai buni profesori de arta amorului. Ai nevoie să greșești ca să înveți lecții prețioase și să știi ce nu trebuie să mai repeți în viitor. Mai jos găsești cele mai bune sfaturi pentru întâlniri și trebuie să ții cont de ele dacă vrei să fii fericită în relația ta:

Parteneri îmbrățișați pe malul mării

1. Nu ascunde ceea ce simți decât dacă vrei să explodezi într-o zi
Dacă iubești, ar trebui să îi spui celeilalte persoane. În caz contrar, iubirea s-ar putea transforma în obsesie. Dacă ai deja o relație și te nemulțumește ceva la partener, sfatul este același: spune-i ce simți și gândești. Tăcerea îți va înăbuși trăirile, dar când ți se va umple paharul, vei avea o reacție necontrolată.

2. Nu te schimba pentru nimeni
Dacă este vorba de iubire adevărată, persoana de lângă tine îți va accepta și defectele. Sufletul pereche poate tolera micile imperfecțiuni și te va ajuta să le corectezi, dar nu îți va cere să devii altcineva. Gândește-te că oamenii sunt trecători în viața ta și că nu merită să te schimbi pentru cineva care s-ar putea să nici nu rămână permanent în viața ta.

3. Tu ești în topul priorităților tale
Nu trebuie să ai grijă mai mare de celălalt și de evoluția sa. Pune-te întotdeauna pe primul loc și ocupă-te de progresul tău. Vei fi bine în relație doar dacă te vei simți împlinită și dacă îți vei împlini fiecare dorință.

4. Nu te lăsa manipulată
Oricât de fermecător ar fi partenerul, nu trebuie să cazi în plasa lui. Dacă este un manipulator, va trebui să îți dai seama din prima și să nu îi dai voie să profite de bunătatea ta. Cum poți face asta? Semnalele sunt simple și pot fi extrase din comportamentul său.

5. Gelozia nu ar trebui să te flateze
Acest sentiment al jumătății tale ar trebui să te facă să îți pui semne de întrebare. Nu înseamnă că te iubește, ci doar că nu are încredere în el sau poate nici în tine. O criză de gelozie se poate transforma în ceva mult mai rău, așa că ai mare grijă!

6. Dacă din primele zile ai îndoieli cu privire la o relație, atunci trebuie să renunți
La început, fiecare cuplu trăiește zile de vis, iar problemele sunt insesizabile când fluturii din stomac nu le dau pace partenerilor. Dacă tu ai avut câteva clipe de cugetare, înseamnă că intuiția îți spune să te oprești. Pe parcurs, îndoielile nu vor face altceva decât să se intensifice.

7. Cu iubirea nu-i de joacă
Dacă simți că nu este momentul să te implici într-o relație, ar trebui să îi spui adevărul persoanei de lângă tine. Gândește-te cât de neplăcut ar fi dacă s-ar întâmpla invers și dacă celălalt s-ar juca așa cu inima ta. Onestitatea este importantă și doar ea ajută la construirea încrederii care este esențială într-un cuplu.

8. Nu trebuie să îți fie frică de suferință
Mai degrabă ar trebui să îți fie teamă de o viață în care inima ta nu a fost frântă nici măcar o dată. Toți trecem la un moment dar prin situații mai grele și uneori este de preferat să avem parte și de iubiri neîmpărtășite. Cum vei ști altfel că ai întâlnit un om care te iubește și te-a ales pe tine?

9. Dacă simți nesiguranță, invită-ți jumătatea la o discuție
Când ai o relație de lungă durată și se strecoară nesiguranța în inima ta, nu ar trebui să faci presupuneri. Cel mai bine este să îți întrebi partenerul ce simte și dacă s-a schimba ceva între voi. S-ar putea ca problemele să fie doar în mintea ta și să strici totul dacă te grăbești.

10. Nu lăsa rutina să vă afecteze relația
Propune-i sufletului pereche să încercați lucruri noi în mod regulat. Așa veți alunga monotonia care se poate instala în timp și veți salva legătura pe care o aveți. Aici găsești idei de activități ce vă pot ajuta să mențineți vie flacăra pasiunii.

11. Nu îți face așteptări
Acest sfat nu este valabil doar în dragoste, ci în viață, în general. Trebuie să trăiești clipa și să te gândești la viitor, dar nu să consumi energia cu așteptări nerealiste. Orice om este mai fericit când lasă viața să îl surprindă.

12. Nu tânji după fericirea altora
Poate ai impresia că alte cupluri sunt mai fericite decât voi. Nu vei ști niciodată ce se întâmplă în casa altora când nimeni altcineva nu este prin preajmă. Trebuie să înveți să apreciezi ce ai și să te bucuri de relația minunată pe care ai construit-o alături de persoana pe care ai ales-o.

13. Idealismul este pentru cei neliniștiți
Nu există conexiune perfectă și toți îndrăgostiții au momente în care își dau seama că problemele i-au copleșit. Este important să treceți împreună peste greutăți, nu să sperați la o viață roz, lipsită de obstacole.

14. Nu te lăsa păcălită de vorbe dulci
Mai ales dacă persoana iubită greșește, nu îi permite să te împace întotdeauna cu vorbe deșarte. De multe ori, cuvintele nu valorează nimic. Faptele sunt importante și, în general, vorbesc de la sine. Poți mulțumi pentru complimente, dar nu trebuie să le lași să îți înmoaie genunchii. Rămâi fermă când vrei explicații în legătură cu o anumită situație!

15. Afecțiunea este importantă
Îți dorești să primești afecțiune în fiecare zi? Atunci va trebui să oferi și tu atenție, grijă și iubire. Într-o relație, reciprocitatea contează mai mult decât alte lucruri. Este un element care face lucrurile să funcționeze, stabilind cumva un echilibru.

Bărbat care își protejează iubita într-o îmbrățișare călduroasă.

Citește și: Cinci secrete despre dragoste pe care femeile mature le știu și cele tinere nu

16. Sărutul are un rol aparte
Odată cu trecerea timpului, focul pasiunii începe să ardă mai încet. Sărutul ar trebui să rămână la fel de pasional ca în prima zi, pentru a condimenta întâlnirile sau traiul în doi. O simplă apropiere a buzelor nu vă va ajuta să simțiți acei fiori de la început.

17. Nu-ți fie teamă să îți spui punctul de vedere
Iubirea adevărată înseamnă evoluție constantă, așa că un partener care te iubește va fi capabil să te asculte. Nu ar trebui să ai rețineri sau să îți faci griji că se va supăra dacă îți exprimi nemulțumirile. Împreună veți găsi o cale de rezolvare și veți lua cea mai bună decizie pentru amândoi.

18. Fii tu în fiecare secundă
Nu există o formulă de succes pentru relații. Ca să îți fie bine lângă alesul tău, trebuie să fii exact așa cum ești. Nu este în regulă să te ascunzi sau să pretinzi că ești altfel. Vă veți înțelege perfect doar dacă veți fi sinceri și direcți.

19. Dacă ai senzația că ești controlată, fugi din acea relație
Trebuie să ai dreptul la libera exprimare și să nu te simți constrânsă în nicio situație. Dacă partenerul ia decizii în numele tău sau te forțează să faci alegeri care îi sunt doar lui pe plac, este cazul să îți pui câteva semne de întrebare. Binele tău ar trebui să fie și binele lui, iar fericirea ta ar trebui să îl mulțumească. Dacă vrea altceva pentru tine, poate că nu este persoana potrivită.

20. Nu uita că înfățișarea poate fi înșelătoare
Un om care vrea să fie întotdeauna bine văzut de ceilalți are ceva de ascuns. Poate comportamentul său nu seamănă cu modul în care ai crezut că te va trata. Dacă ai sesizat acest lucru după câteva interacțiuni, chiar nu are rost să continui relația.

21. Învață să faci diferența între „Te iubesc” și „Sunt îndrăgostit de tine”
Aceste două declarații sunt complet diferite și nu trebuie să stai cu o persoană care nu simte să rostească acele două cuvinte magice. Unde nu există iubire adevărată, lucrurile nu merg bine încă de la început. Ai mare grijă pe cine ții în brațe.

22. Graba strică treaba
Lasă relația voastră să își urmeze cursul firesc și nu îi cere celuilalt să facă tot ce ți-ai dori tu. Într-o zi veți ajunge în punctul mult visat, doar că toate se întâmplă la timpul lor. Ai răbdare dacă nu vrei să regreți alegerile făcute.

23. Orgoliul nu are ce să caute într-un cuplu
Doi oameni îndrăgostiți vor lăsa mereu de la ei dacă își doresc să facă relația să funcționeze. În cazul în care iubitul tău vrea să fie mereu cocoșul în casă, este foarte posibil să nu îi pese de sentimentele tale. Probabil orgoliul său este mai important decât o viață liniștită în doi.

24. Nu își schimba programul în funcție de programul altcuiva
Bineînțeles, este normal să discutați despre pauzele pe care le aveți și să găsiți un moment bun pentru a vă întâlni. Dar dacă trebuie să faci doar tu sacrificii pentru a-ți elibera programul când el nu are treabă, atunci există o problemă. Eforturile ar trebui să vină din ambele părți.

25. Nu accepta să fii nici victimă și nici pansament
Trebuie să îți impui câteva limite și să îl faci atent pe iubitul tău. Așa va ști ce își permite și ce nu în prezența ta, iar tu vei ști ce tolerezi și ce nu. Astfel eviți să stai într-o relație abuzivă și să devii o victimă, dar și să accepți prea multe plângeri din partea sa.

26. Nu accepta să îți fie minimizată valoarea
Toată lumea te apreciază și ești lăudată permanent pentru abilitățile tale? Ei bine, partenerul tău ar trebui să se numere printre cei mai mari fani ai tăi. Dacă el nu te respectă și consideră că nu ești suficient de bună în ceea ce faci, nu este vorba despre iubire între voi.

27. Dragoste cu forța nu se poate
Sigur ai mai auzit acest sfat înainte, așa că ar fi nepotrivit să îl ignori. Dacă vine de la atât de multă lume, este clar că trebuie respectat. O să ai o viață nefericită dacă încerci să ții lângă tine pe cineva care nu te dorește sau dacă te forțezi să stai lângă un om pentru care nu simți nimic.

28. Vei putea să iubești pe altcineva când te vei iubi pe tine
Dacă nu ești împăcată cu propria viață, nu vei reuși să le oferi iubire celor din jurul tău. Poate îi vei iubi, dar adevărul este că va exista întotdeauna o barieră între sentimente și exprimarea lor.

29. Asumă-ți riscuri
Dragostea este ca o loterie, fiindcă nu știi niciodată dacă va fi de durată sau dacă se va stinge mai repede decât te aștepți. Cum să fii fericită dacă nu riști puțin? În caz contrar, poți da cu piciorul adevăratei iubiri.

Vei pune în aplicare sfaturile de mai sus? Te vor ajuta să ai o viață amoroasă mai bună și să găsești un partener pe măsura așteptărilor tale.

Citește și: El nu este sufletul tău pereche dacă nu depune efort în aceste 12 lucruri

Surse foto: Unsplash, Unsplash

Surse articol: ThoughtcatalogOprahdailyMarkmanson

Articolul urmator
Cum să transformi o despărțire în cel mai bun lucru din viața ta
Cum să transformi o despărțire în cel mai bun lucru din viața ta
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.