Soțul m-a părăsit pentru o altă femeie, dar acum mă vrea înapoi

Soțul m-a părăsit pentru o altă femeie, dar acum mă vrea înapoi

Alida Enache

Cu siguranță că fiecare femeie în parte are anumite așteptări, absolut normale, de la partenerul său. Vrem iubire, vrem afecțiune, vrem respect și… vrem să nu fim înșelate. Însă ce facem în cazul în care vom afla că iubitul sau soțul nostru nu este fidel? Cel mai probabil, vom rupe relația și vom încerca să ne vedem de viață. Totuși, situația poate fi mult mai complicată de atât. Dacă soțul tău care te-a înșelat și care te-a părăsit pentru o altă femeie va vrea să se împace cu tine atunci când îți este lumea mai dragă? Te invit să citești în rândurile de mai jos scrisoarea pe care a trimis-o Monica, o femeie care a fost înșelată și părăsită de soțul ei, unui psiholog.

”Anul trecut am aflat că soțul meu, cu care eram împreună de 15 de ani, avea o aventură care dura deja de câteva luni. Am rămas șocată. Am plâns și am plâns și am plâns cu săptămânile, iar atunci când i-am zis că trebuie să aleagă între mine și ea, m-a părăsit. Mi-a frânt inima în mii de bucățele și am suferit teribil.

Imagine cu o femeie care pare gânditoare

La două luni după acest eveniment, am cunoscut un alt bărbat și m-am îndrăgostit de el până peste cap. Dintr-o dată, m-am simțit mult mai tânără și plină de viață și durerea pe care mi-a provocat-o fostul meu soț a dispărut treptat. Mi-a fost mult mai ușor să depășesc acea situație.
Acum, când sunt mai fericită și mai liniștită ca oricând... fostul meu soț mă vrea înapoi. Probabil că acum sunt mult mai atrăgătoare în ochii lui, din moment ce mă simt extraordinar de bine în pielea mea! Chiar și așa, încă nu și-a părăsit actuala iubită, probabil pentru a nu rămâne singur în caz că eu îl vor refuza. Nu știu ce să fac. Sunt foarte fericită cu noul meu partener, mai ales pe plan sexual, dar uneori îmi este dor de relația pe care am avut-o cu fostul meu soț. El va fi întotdeauna cel mai bun prieten al meu, mai ales că avem atât de multe lucruri în comun.

Nu știu dacă voi mai putea avea vreodată încredere în el, nici măcar nu știu care sunt adevăratele lui intenții. Mă vrea înapoi pentru că nu îi este mai bine cu actuala parteneră sau pentru că mă iubește cu adevărat? Dar, cel mai important, cum îmi pot da seama de ceea ce vreau eu?”

Răspunsul psihologului a fost:

”Cel mai important este ceea ce vrei tu, așa că trebuie să iei în considerare dorințele și nevoile tale, ci nu pe cele ale fostului tău soț. Sunt surprins că l-ai numit pe acesta cel mai bun prieten al tău. Comportamentul lui nu coincide cu cel al unui prieten adevărat, mai ales cu cel al unui soț bun. Faptul că tu nu consideri trădarea lui un motiv bun pentru a pune capăt relației, nu te face decât să îi dai o altă șansă pe care, în mod evident, nu o merită.

Nu are niciun rost să fii naivă. Din păcate, aventurile există de când lumea și pământul și o relație de lungă durată se va confrunta mereu cu foarte multe obstacole. Încearcă să privești lucrurile și din altă perspectivă, mai ales că o astfel de situație te obligă să faci asta. Nu spun neapărat că ceea ce a făcut soțul tău este de neiertat, deși mulți ar zice asta. Viața este lungă și dragostea este foarte complicată. De asemenea, în scrisoarea ta există anumite puncte care m-au pun pe gânduri. Tu singură ai oferit o analiză a posibilelor motive pentru care soțul tău te-ar vrea înapoi și tocmai abordarea lui sugerează faptul că acesta nu și-a învățat lecția. După ce te-a înșelat pe tine, acum pare că vrea să își înșele actuala iubită, adică fost lui amantă. Mă îndoiesc că ea știe că el vrea să se împace cu tine. Fie este foarte indecis, fie este atât de preocupat de propriile nevoi emoționale încât devine complet orb în fața nevoilor celorlalți.

Trebuie să înțelegi că, de fapt, el ți-a oferit o a doua șansă de a-ți diversifica alegerile care țin de viața ta amoroasă. Atunci când suntem trădați, știm prea bine, în sufletul nostru, că și noi am fost complici la acțiunile celor care ne-a înșelat. Uneori, infidelitate apare atunci când un partener este nefericit în propria sa relație. Crezi că el a ajuns să facă acest lucru după o lungă perioadă de tristețe sau din cauza unei stagnări?”

Ce părere ai despre această situație? Tu ce ai face în locul Monicăi?

Citește și: Scrisoare pentru logodnicul meu care m-a părăsit pentru o altă femeie, după 11 ani în care i-am dat totul și pe deasupra

Surse articol: Theguardian, Relate, Aconsciousrethink

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Un bărbat i-a cerut proaspetei lui soții divorțul pentru că aceasta nu a vrut să-și petreacă noaptea nunții împreună
Un bărbat i-a cerut proaspetei lui soții divorțul pentru că aceasta nu a vrut să-și petreacă noaptea nunții împreună
Cum îți vei întâlni soțul?
Incepe quiz
Cum îți vei întâlni soțul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (46)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.