Totul despre noua tendință de dating cunoscută sub numele de "breadcrumbing"

Totul despre noua tendință de dating cunoscută sub numele de "breadcrumbing"

Alida Enache

Da, chiar există o denumire pentru acel tip de relație, dacă se poate numi așa, în care un partener îi oferă celuilalt atât cât are nevoie pentru a-l păstra interesat de el! Se numește "Breadcrumbing", este destul de nociv și nu, nu are nici cea mai mică legătură cu gătitul.

Breadcrumbingul sau legătura de tip "firmituri de iubire" este cel mai nou trend în materie de dragoste și relații. Până anul trecut, toată lumea vorbea despre ghosting și friendzone, iar acum, lucrurile iau cu totul o altă întorsătură.

Imagine cu un bărbat care respinge o femeie care încearcă să-l sărute

La ce se referă breadcrumbingul și care este scopul său? Ei bine, într-o lume care pare să devină din ce în ce mai superficială, trebuie să existe și un tip de relație amoroasă care să nu implice prea multă... iubire. Pe scurt, dacă vrei să fii cu cineva, dar nu dorești să depui prea mult efort în a întreține o relație și nici să-ți oferi inima chiar așa pe tavă, poți încerca această nouă tendință în materie de dating.

Mai precis, îi oferi unei persoane doar acea bucățică, acea firimitură, de care are nevoie pentru a-ți rămâne aproape, iar tu te bucuri, în continuare, de viața ta. Însă, dacă vrei să iei o astfel de legătură în calcul, ar trebui să te întrebi cum te-ai simți tu în pielea persoanei care doar primește niște firmituri de iubire. Nu, nu este deloc normal și nici sănătos să te implici într-o astfel de relație.

Breadcrumbing este, până la urmă, vechi de când lumea și pământul. Există anumite persoane indisponibile emoțional care oferă "victimelor lor" niște rămășite de iubire, lăsându-le înfometate teribil. Dar pentru o persoană care își dorește, cu adevărat, să experimenteze iubirea în toată splendoarea ei, o astfel de relație nu este decât foarte, foarte toxică. De ce?

Ei bine, va trebui să te obișnuiești să fii uitat/ă, neglijat/ă și subapreciat/ă, iar apoi există riscul să te alegi cu o stimă de sine foarte scăzută. Mândria de sine scăzută vine și ea, la rândul ei, cu multe alte probleme la pachet, printre care clasicele tulburări psiho-emoționale, depresia și anxietatea. Vrei asta? Sigur că nu!

Comportamente asociate cu breadcrumbing

  1. Cel/cea de care ești îndrăgostit/ă până peste cap nu-ți mai răspunde la telefon cu săptămânile, cel puțin, nu când ai tu nevoie de el/ea. În schimb, atunci când, dintr-un motiv sau altul, are nevoie de prezența ta, începe să-și dea interesul și să te caute tot mai des. Chiar și așa, inițiativa sa dispare în neant într-o zi sau două.
  2. Persoana respectivă este activă în social media, poate chiar îți apreciază fotografiile și te umple de comentarii, dar niciodată nu-ți răspunde la mesaj. Nu-i pasă să discute cu tine, să afle ce faci, ci doar caută să își ocupe timpul cu astfel de activități. Ciudat, nu?
  3. Niciodată, dar niciodată, nu este pregătit/ă pentru o relație serioasă. Sigur, ați vorbit despre a duce lucrurile la un alt nivel... cândva. Dar el/ea știe foarte bine că acest lucru nu se va întâmpla niciodată. Și ar trebui să înțelegi și tu asta.
  4. Uneori, pare deschisă să-și facă planuri cu tine și să petreceți timp de calitate împreună, dar renunță rapid la idee. Va anula întâlnirea, va inventa scuze ciudate sau nu-ți va mai răspunde la mesaje și la telefon.
  5. Nu renunță niciodată la legătura voatră, chiar dacă nu este dispus/ă să-ți ofere mai mult, și niciodată nu se distanțează suficient cât să puteți încheia povestea.

Tu ce părere ai despre acest stil de dating? Ai avut vreodată o astfel de relație?

Citește și: Cea mai bună relație din viața ta va fi cu un bărbat care plânge

Surse foto: iStock

Surse articol: Thoughtcatalog, Thezoereport, Cosmopolitan

Articolul urmator
5 calități neașteptate care îl fac să vrea să te "vâneze" și să fii a lui
5 calități neașteptate care îl fac să vrea să te "vâneze" și să fii a lui
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta
Incepe quiz
Ce spune personajul preferat din "Friends" despre personalitatea ta

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.