10 mantre zilnice care îți vor reduce la tăcere criticul interior

10 mantre zilnice care îți vor reduce la tăcere criticul interior

Lorena Pintilie

Toți avem un critic interior care ne poate face foarte mult rău dacă nu învățăm cum să îl ținem sub control, sau să îl liniștim când este cazul. Ei bine, în cazul în care nu știai, toate gândurile noastre negative se transformă în mantre (afirmații care îți pot influența starea) dăunătoare. Acestea alimentează problemele pe care le întâlnim de-a lungul vieții, amplificându-le gravitatea lor. A lăsa criticul interior să preia controlul gândurilor noastre duce la transformarea lor în mantre negative care ne conduc viața pe o cale greșită. Probabil că nici nu te-ai gândit vreodată ca s-ar putea întâmpla așa ceva, dar nu te speria! Noi suntem aici să te ajutăm să nu ajungi niciodată în punctul acela.

Deși sună foarte greșit tot ceea ce face „criticul interior”, acesta are intenții bune, încercând să ne ferească de pericol, de greșeli și de momente stânjenitoare sau penibile. Practic, este o modalitate prin care încearcă să te ajute să eviți lucrurile greșite, dar nu funcționează mereu așa.

De ce este important să-ți reduci la tăcere criticul interior

Dacă nu înveți să îți reduci la tăcere criticul interior, îți poate limita posibilitățile. Această limitare duce la sabotarea oportunităților de îmbunătățire și creștere. Pe de altă parte, dacă înveți să reduci la tăcere aceste gânduri critice, vei dezvolta o mentalitate de creștere și îți vei îmbunătății șansele. Autocritica împiedică creșterea, învățarea și încercarea de noi experiențe. Experții indică faptul că poate contribui, de asemenea, la anxietate, depresie, frică și vinovăție.

În plus, în timp ce criticul tău interior te poate face să te concentrezi strict pe defectele tale, eliminând constant și gândurile de mândrie sau încredere de sine. Ceea ce trebuie să faci tu în aceste cazuri este să înlocuiești gândurile negative cu o gândire pozitivă și prosperă.

Cum să-ți întărești ACUM încrederea în tine. E mai simplu decât crezi

Mantrele care îngenunchează criticul interior

Folosirea acestor mantre te poate ajuta să îți reduci la tăcere criticul interior. Repetă următoarele zece fraze cel puțin odată pe zi, sau chiar și de mai multe ori dacă simți nevoia, pentru a trece repede de la o gândire negativă și distructivă, la una pozitivă.

1. Aleg auto-compătimirea în fiecare zi

Dacă repeți de câteva ori pe parcursul dimineții această mantră, vei pleca spre o zi pozitivă în care cel/cea care contează cel mai mult ești tu. Fii bun/ă cu tine și compătimește-te atunci când simți că ceva sau cineva te-a rănit. Când ești blând/ă cu tine vei fi și cu cei din jurul tău.

2. Îmbrățișez lucrurile care mă fac unic/ă

Toată lumea este unică, dar uneori, să fii diferit/ă are și consecințe mai puțin plăcute. De ce? Pentru că tinzi să te compari cu cei din jurul tău. Astfel, făcând asta, declanșezi vocea interioară, criticul, care îți va spune că „nu ești suficient de bun/ă”. Dacă încetezi să te compari, vei îmbrățișa ceea ce te face unic/ă. Repetarea acestei mantre zilnice te poate ajuta să te iubești pentru cine și ceea ce ești.

3. Sunt suficient și mă iubesc pentru ceea ce sunt

Ești suficient de bun/ă așa cum ești în acest moment, iar recunoașterea acestui lucru te poate ajuta să te simți mai fericit/ă. Trebuie să înțelegi că nu trebuie să dai tot timpul mai mult, ci uneori e suficient atât cât oferi, atât cât ești. Ori de câte ori simți că nu ești în de ajuns, repetă-ți această mantră pentru a-ți reaminti contrariul.

4. Cred în mine însumi și pot face orice îmi doresc

Criticul tău interior ți-ar putea spune că nu-ți poți atinge obiectivele și nu poți face lucrurile să se întâmple. Cu toate acestea, poți scăpa ușor de acest gând și poți reduce la tăcere negativitatea atunci când repeți această frază pozitivă. În timp ce te privești în oglindă, spune cu voce tare cât de mult crezi în tine. Reafirmă că poți face orice și, dintr-o dată, te vei vedea progresând. Atât de simplu!

5. Sunt cel mai bun prieten al meu și vorbesc cu mine însumi așa cum comunic și cu ceilalți

Gândește-te la modul în care vorbești cu prietenii și cu cei dragi și compară-l cu criticul tău interior. Probabil că nu le-ai spune celorlalți lucrurile dure pe care ți le spui ție însuți. Dacă adoptați această mentalitate și te consideri cel mai bun prieten al tău, vei porni în viață cu o impresie mai bună despre tine. În plus, această frază te poate ajuta să ai curajul de a-ți asuma riscuri, de a persevera și de a încerca din nou atunci când lucrurile nu funcționează din prima.

6. Sunt fericit/ă și mă simt bine în pielea mea

Poți să îți reduci la tăcere criticul interior fiind fericit/ă și încrezător/încrezătoare. Repetarea acestei mantre te poate ajuta să te concentrezi pe cele mai bune trăsături și calități ale tale. De asemenea, te poate ajuta să îndepărtezi gândurile negative înainte ca acestea să te facă să pici într-o spirală a nefericirii.

Când îți vindeci traumele trecutului, nu uita să-ți acorzi compasiune

7. Învăț mai mult în fiecare zi, iar greșelile mele mă ajută să cresc

A face greșeli în mod frecvent duce la gânduri negative. Stai puțin și gândește-te, cine nu face greșeli? Această mantră te ajută să începi procesul de învățare fără bariere, astfel vei ajunge să te dezvolți tot mai mult pe zi ce trece. Îndepărtează-te de toate gândurile care te opresc din a face ceea ce îți dorești și lasă-ți sufletul să zburde printre informații și experiențe noi. Învață totodată din greșeli, concentrază-te pe lecție, nu pe greșeală.

Tânără privindu-se la reflecția ei într-o oglindă aburindă

8. Sunt conștient/ă de gândurile mele și aleg pozitivitatea

Meditația de poate ajuta să te concentrezi pe lucrurile bune și să te îndepărtezi de cele negative, care îți fac rău. Atunci când îți spui că ești atent la tine, îți vei aminti să iei în considerare propriile gânduri și sfaturi. Prin această propoziție îți vei ajuta creierul să se concentreze pe cele mai adânci gânduri ale tale. Apoi, fără să îți dai seama, această mantră îți va trece de nenumărate ori prin minte.

9. Încerc să fac tot ce pot și asta este suficient

Atunci când știi că faci tot ce poți, ar trebui să fie un sentiment plăcut. S-ar putea să nu fii mai bun decât alții sau să nu reușești ceva ce te-ai străduit din greu să faci, dar asta aste în regulă. Nu trebuie neapărat să reușești ca să îți demonstrezi că ai dat tot ce ai avut mai bun. Câteodată pur și simplu lucrurile nu ies așa cum îți dorești, dar faptul că ai dat tot ce e mai bun este suficient. Această afirmație te poate ajuta, de asemenea, să te concentrezi pe pozitivitate dacă oamenii din jurul tău spun lucruri dure despre efortul tău, cum ar fi că „nu te-ai străduit îndeajuns”, sau că „nu ai luat lucrurile în serios”. Trebuie să fii conștient că tu te-ai străduit suficient și să îți mulțumești pentru asta.

10. Întotdeauna prioritizează iubirea de sine!

Practicarea iubirii de sine este esențială pentru a-ți reduce la tăcere criticul interior. Atunci când te iubești, vei avea mai puține gânduri negative. De asemenea, îți va fi mai ușor să le îndepărtezi sau să le înlocuiești cu pozitivitate. Iubirea de sine te va ajută să te acceptați mai bine pe tine și poate spori încrederea în sine.

Cum să folosești mantrele zilnice

Când ești gata să folosești mantrele zilnice pentru a-ți reduce la tăcere criticul interior, începe cu cele care rezonează cu tine. Alege fraze care funcționează pentru tine și aplică-le în viața ta. În fiecare zi, în timp ce îți faci rutina de dimineață, repetă cu voce tare mantra aleasă. De obicei, este util să te uiți în oglindă, chiar dacă inițial te simți stânjenit sau penibil. Odată ce te vei obișnui cu repetarea mantrelor, procesul va deveni mai confortabil.

Pe lângă aceste mantre există și alte metode care te vor ajuta să te împaci cu critucul interior și să îl faci să lucreze în beneficiul tău, nu în detrimentul acestuia.

  • Practicarea tehnicilor de respirație adâncă
  • Meditația zilnică
  • Sărbătorirea sinelui

Semne clare că ai lângă tine o persoană cu inima bună

Citește cu atenție lista acestor mantre și alege apoi una sau mai multe cu care rezonezi. Apoi, repetă-le în fiecare zi până când observi o îmbunătățire, mai ales în ceea ce privește relația ta cu tine. Mantrele nu sunt singurele lucruri care te pot ajuta în acest proces complex de autocunoaștere și iubire de sine, dar sunt cele mai la îndemână și mai simple metode. Așa că, nu mai sta pe gânduri, începe de azi să te iubești!

Surse foto: Unspalsh

Surse articol: Power of Positivity

Articolul urmator
Învață să îmbrățișezi noile posibilități și scapă de negativism!
Învață să îmbrățișezi noile posibilități și scapă de negativism!
Câte persoane îți vor răul?
Incepe quiz
Câte persoane îți vor răul?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.