Cum să-ți întărești ACUM încrederea în tine. E mai simplu decât crezi

Cum să-ți întărești ACUM încrederea în tine. E mai simplu decât crezi

Lorena Pintilie

Încrederea în sine, sau lipsa totală a acesteia, poate să îți influențeze viața într-un mod drastic. Practic, atunci când nu avem încredere în noi ratăm extrem de multe lucruri, pentru că tindem să credem că nu suntem suficient de buni. În multe situații, faptul că încrederea în noi ne lipsește aproape în totalitate, ne poate închide zeci de porți și ne ține pe loc. Astfel că, pentru a ieși din această bulă de nesiguranță și îngrijorare, trebuie să ne concentrăm pe ceea ce este cu adevărat important: părerea noastră despre noi. 

Tu ai încredere în tine? Vrei să înveți să te pui pe primul loc? Citește cu atenție!

După cum spuneam, lipsa încrederii de sine te poate opri din a face multe lucruri pe care ți le dorești; nu ai curajul și încrederea în propria persoană de fiecare dată. Ai fi vrut să îi spui „Da!” tipului/tipei de la bar atunci când ți-a cerut numărul de telefon, ai fi putut să îți ceri drepturile la locul de muncă atunci când colegul te-a înjosit, ai fi putut să ieși în acea seară chiar dacă te simțeai obosit/ă da, ai fi putut să faci multe, dar nu le-ai făcut. De ce? Pentru că nu ai încredere în tine.

Vestea bună este că acum poți să înveți să te iubești și să îți oferi încredere și loialitate fără să fie nevoie să citești zeci de cărți despre auto-cunoaștere și fără să plângi seri la rând pentru că te frustrează nesiguranța pe care o ai. Exact, trebuie să o iei mai ușor! Nu totul trebuie să fie serios și dramatic, uneori e mai bine să fii relaxat ca lucrurile să iasă bine.

Vârsta de 40 de ani este fabuloasă. Uite de ce

Nu ești perfect, și ce? Perfecțiunea e plictisitoare

Pe tărâmul relațiilor și al întâlnirilor, încrederea scăzută în sine te poate face să crezi că nu ești suficient de bun pentru persoana de care te-ai îndrăgostit. E timpul să te calmezi, situația nu e chiar așa neagră precum crezi. Iată cum stau lucrurile de fapt. Cu toții avem și calități dar și o serie de ciudățenii, să le spunem așa, care ne fac să părem atractivi față de ceilalți. Atunci când strâmbi din nas când râzi cu poftă, sau atunci când sughiți după ce mănânci înghețată, pari și mai interesant/ă pentru cel din fața ta.

Ești unic/ă! Ai uitat? Astfel, îți poți da seama că lucrurile pe care tu le consideri rele sau urâte pot fi o adevărată comoară pentru ceilalți. Așadar, în loc să mai cauți validarea din partea altora, realizează faptul că felul tău unic de a fi este ceva special și frumos, iar asta ar trebui să îți sporească încrederea în sine. concentrați-vă pe construirea unui sentiment puternic de valoare de sine.

femeie care face cu ochiul

Nu uita să te valorifici. Meriți mai mult decât crezi

La locul de muncă, încrederea scăzută în sine te poate face să crezi că nu ești făcut pentru a duce la bun sfârșit proiectele mai grele, sau că nu meriți mărirea pe care, de fapt, o aștepți poate de ani de zile. Adevărul este că toți avem ceva valoros de oferit. Așadar, în loc să te ferești de noile responsabilități și oportunități, îmbrățișează-le cu brațele deschise și ai încredere că ești suficient de bun/ă pentru ele. Apoi provoacă-te, perfecționează-te, stabilește-ți obiective mici și atinge-le cu mândrie. De asemenea, nu te teme să îți ceri drepturile. Cine știe, poate că acea promovare pe care o aștepți așteaptă după colț.

Nu te mulțumi cu mediocritatea, ești mai bun/ă de atât!

În ceea ce privește creșterea personală, încrederea scăzută în propria persoană te face să crezi că nu ești capabil/ă de anumite lucruri, iar astfel îți setezi obiective mediocre, care nu reflectă cu adevărat puterea și cunoștințele tale. Încetează să faci asta! Cu toții avem capacitatea de a crește și de a ne îmbunătăți, tu de ce nu a-i face-o? Așadar, țintește mai sus, stabilește-ți obiective mai provocatoare, încearcă lucruri noi și nu te teme să greșești căci „omul din greșeli învață”. Vei fi surprins de cât de multe poți realiza atunci când nu îți mai pui bețe-n roate.

6 exerciții dificile, dar extrem de necesare când vine vorba despre iubirea de sine

Creșterea încrederii de sine nu este o știință exactă și greu de manevrat (chiar dacă uneori așa pare), ci din contră, totul stă în cum vezi tu lucrurile. Dacă vrei să ai încredere în tine trebuie doar să îți dai seama ce persoană minunată, bună și inteligentă ești. Ști că ești capabil de orice, doar trebuie să îți asumi riscuri și să ai curajul să ieși din zona de confort.

Nu este vorba despre a fi perfect, ci despre a fi sincer cu tine însuți, iar asta este ceva ce merită cu adevărat sărbătorit. Așa că, a venit timpul să experimentezi! Spune „da” mai mult și mai des, zâmbește și fii tu. Ce se poate întâmpla rău?

Surse foto: Unsplash

Surse articol: Collective World

Articolul urmator
Iubirea toxică nu-ți ține de cald! Renunță să mai speri dacă nu simți că ești iubit/ă sincer
Iubirea toxică nu-ți ține de cald! Renunță să mai speri dacă nu simți că ești iubit/ă sincer
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.