5 pași simpli, dar extrem de importanți care te ajută să-ți schimbi radical viața

5 pași simpli, dar extrem de importanți care te ajută să-ți schimbi radical viața
Ramona Jurubita
Vineri, 12.01.2024

Toți avem momente în care nu ne mai simțim mulțumiți de ceea ce trăim. Vrem să experimentăm senzații noi, să devenim mândri de noi că am evoluat și că nu am rămas închiși în rutină ca într-un cocon.

Simți că stai pe loc și că de multă vreme nu ai mai făcut nimic notabil? Această conștientizare este primul pas pe care îl poți face spre schimbare. Dacă vrei o cu totul altă viață, trebuie să fii hotărât/ă să lași trecutul în urmă și să te dedici în totalitate planurilor tale.

Visezi de ceva timp să ajungi pe culmile succesului? Dacă răspunsul este da și crezi în forțele tale, atunci nu mai ai mult până când îți vei trăi visul.

Cinci pași simpli care te ajută să-ți schimbi radical viața

1. Dă-ți seama ce trebuie schimbat și încearcă să înțelegi de ce ai nevoie de acea schimbare
Dacă ai deschis acest articol și ai început să-l citești, este clar că îți dorești o nouă viață și că știi deja cum ar trebui să arate. Asta înseamnă că știi ce trebuie să schimbi în ecuația actuală pentru a ajunge să îți trăiești visul, să transformi viziunea în realitate.

Imaginația și creativitatea sunt cei mai mari aliați ai tăi în această provocare. În mintea ta, poți crea reprezentări ale viitorului și poți fi exact așa cum vrei. Tot ce îți rămâne de făcut este să realizezi care sunt diferențele majore dintre ce trăiești acum și ce ai vrea să trăiești.

2. Notează schimbarea și fă tot posibilul să ți-o însușești, să te simți responsabil/ă și să i te dedici
Lucrurile nu se vor întâmpla pur și simplu, nu este ca și cum ai trece printr-un portal care transformă totul într-o secundă. Ai nevoie de muncă, trebuie să depui eforturi constante și să nu renunți dacă în drumul tău apar piedici. Tocmai de aceea, este nevoie să conștientizezi care sunt mișcările pe care le vei face. Trebuie să înțelegi care sunt primii pași, așa că așezarea ideilor pe hârtie te va ajuta într-o mare proporție.

Cercetarea doctorului Gail Matthews de la Universitatea Dominicană arată că oamenii care își notează obiectivele și le ating într-o mai mare proporție față de ceilalți. Este o strategie simplă, dar cu o mare însemnătate pentru fiecare individ.

Te vei simți ca și cum ți-ai fi luat un angajament scris, față de tine, așa că nu mai ai încotro și trebuie să îl respecți.

Bărbat care se pregătește să treacă printr-un portal magic, format într-o pădure, lângă un lac

15 lucruri care se întâmplă când te îndrăgostești de tine și de propria viață, în loc de o persoană

3. Stabilește-ți obiective realiste pentru a te asigura că faci pași hotărâți spre marea schimbare
Scrie pe hârtie care sunt așteptările pe care le ai. Le poți așeza cu liniuță, unele sub altele, astfel încât să îți dai seama dacă sunt multe și mărunte sau puține și cuprinzătoare. După te vei putea axa pe fiecare în parte. Apoi, este suficient să bifezi pe lista respectivă fiecare vis îndeplinit. Cu fiecare bifă, te vei simți mai împlinit/ă.

Ai grijă totuși să nu alergi după succes și să uiți să trăiești din plin fiecare experiență. Chiar dacă trebuie să muncești mult și să îți urmărești cu atenție obiectivele, este indicat să o faci în mod conștient, fără să uiți de ceea ce simți. Ascultă-ți întotdeauna instinctul și nu îți neglija nevoile. Este posibil să ai nevoie de o pauză din când în când. Schimbările pot fi copleșitoare.

4. Pune la punct un plan de acțiune simplu
Asigură-te că fiecare obiectiv vine la pachet cu un plan împărțit în etape. Astfel îți va fi mai ușor să te organizezi și nu ți se va părea prea greu să renunți la vechea ta viață. Și aici te poți folosi tot de hârtie. Trebuie să notezi fiecare etapă simplă pe care o ai de parcurs până la atingerea obiectivelor.

Nu uita că pașii mici sunt întotdeauna de ajutor, căci te vor duce fără să îți dai seama la destinație. Nu vei simți că ai depus vreun efort, fiindcă totul ți se va părea lin și fără piedici. Atingerea unor obiective mici declanșează eliberarea de dopamină, hormonul fericirii, care îți va crește motivația.

Dacă te grăbești, riști să obosești, să ai nevoie de pauze și să acumulezi frustrări. Răbdarea și eforturile mici, dar constante, formează cea mai tare echipă de ajutoare într-un astfel de parcurs.

5. Concentrează-te pe creșteri mici și fii blând/ă cu tine
Dacă ai înțeles că fiecare mică reușită contează, acum mai trebuie doar să înveți să te axezi pe ele. Dă-ți silința să te ajuți tu pe tine, fii prezent/ă și implicat/ă în drumul spre reușită. Dacă tu nu îți oferi susținere, nimeni nu o va face.

Consecvența este principalul tău aliat, dar ai nevoie și de alte elemente precum: încredere în tine, curaj, hotărâre, intenții bune. De asemenea, contează foarte mult și sprijinul pe care îl primești de la cei din jur, dar el nu este esențial. Ține minte: schimbarea vine din tine!

Știința explică: de ce sfatul „trebuie să ieși din zona de confort” este, de fapt, greșit

Surse foto: FreepikFreepik

Surse articol: AlexanderbutlerJoyfulstateofmindMedium

Articolul urmator »
Cum te ferești de consecințele nefaste ale unui atac energetic
Cum te ferești de consecințele nefaste ale unui atac energetic
Ramona Jurubita | Miercuri, 07.02.2024
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la stilul tau de viata?
Ce trebuie sa schimbi la stilul tau de viata?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Ne găsești pe