Acceptă schimbarea, chiar dacă teama de necunoscut poate părea mai puternică

Acceptă schimbarea, chiar dacă teama de necunoscut poate părea mai puternică

Redactor Divahair.ro

Ultimii ani au fost de-a dreptul fost tumultuoși pentru majoritatea oamenilor, asta e clar. Viețile tuturor au fost zguduite de schimbări inimaginabile și nu puțini au fost cei care s-au chinuit, cu adevărat, să rămână pe linia de plutire. Dacă și tu simți că duci în spatele tău o mare greutate, ei bine, acum a sosit momentul să te eliberezi de ea...

Este greu să renunți la suferința ta, la teama ta, mai ales dacă te-ai obișnuit să trăiești cu ea în ultimii ani. Însă chiar merită să uiți de ea și să vezi lumea de cealaltă parte a durerii pe o porți în suflet. Meriți să te trezești fericit/ă în fiecare zi, meriți să te poți bucura de toate lucrurile bune pe care ți le oferă, până la urmă, viața. Da, unele zile sunt mai dificile decât altele, dar asta nu înseamnă că va trebui să trăiești așa la infinit.

Să renunți la teamă înseamnă că te confrunți cu multe alte schimbări, care, de asemenea, pot părea înfricoșătoare. Dar nu vei putea experimenta niciodată viața în adevăratul sens al cuvântului, dacă nu dai piept cu toate aceste schimbări. Știi, nu toate vor fi rele, iar unele ar putea chiar să-ți deschidă ușa către căi nebănuite. Atât timp cât accepți cu sufletul deschis tot ceea ce se întâmplă, nu vei mai avea nimic de pierdut.

Uneori, schimbarea poate însemna chiar să-ți descoperi o nouă pasiune în viață. Schimbarea îți poate deschide ochii către un tărâm de noi posibilități. Schimbarea te poate duce într-un loc în care nu ai fi sperat niciodată să ajungi.

Visele tale s-ar putea schimba constant și nu ar trebui să te sperie asta, nu ar trebui să te rușinezi de asta. Este perfect normal. Dacă faci un lucru care îți place și ești fericit/ă cu asta, nimic altceva nu mai contează.

Uneori, schimbarea poate aduce în viața ta acea persoană minunată la care nu ai fi sperat vreodată. Atunci când omul pe care îl iubeai cel mai mult te-a rănit, ai putea crede că nu vei mai întâlni dragostea niciodată, dar nu este chiar așa. Poți presupune că ceea ce s-a întâmplat se va repeta și că vei suferi la nesfârșit, dar sorta a avut, într-adevăr, planuri mărețe pentru tine. Nu toți cei care îți vor ieși în cale îți vor frânge inima, așa că permite-ți să-ți deschizi sufletul în fața lor. Doar așa vei putea descoperi cine ți-a fost predestinat.

Uneori, schimbarea te duce în locuri noi. Dacă tânjești după o schimbare de peisaj, dă-ți voie să pleci. Dacă locul în care te afli nu îți mai aduce împlinire sufletească, ei bine, este clar că trebuie să îți cauți un altul. Este în regulă să realizezi că acolo unde credeai că vrei să fii nu este de fapt ceea ce îți doreai. Uneori, mutatul într-un loc nou este exact scânteia de care ai nevoie pentru a te reaprinde focul din inima ta. Fie că este vorba despre o mutare importantă sau despre a vizita o nouă cafenea pe care ai pus ochii de ceva timp, o schimbare va aduce lucruri bune în viața ta. Atât schimbările mari, cât și cele nesemnificative contează. Nu-ți fie teamă să ieși din zona de confort și să explorezi, chiar dacă îți e greu să crezi asta. Nu știi niciodată ce ai putea descoperi.

Uneori, schimbarea înseamnă să o iei de la capăt și nu este nimic rău în asta. Repetă-ți asta până când o vei crede. Nu este nicio rușine să recunoști că nu ești mulțumit/ă cu situația în care te afli acum. Este perfect normal să vrei să încerci lucruri noi. Este perfect normal să recunoști că nu mai ești îndrăgostit/ă. Este perfect normal să visezi să mergi într-un loc nou. Ești om și este normal să te răzgândești, să te schimbi. Faptul că o iei de la capăt nu înseamnă că ai eșuat.

Este un mare succes să îți permiți spațiul necesar pentru a te schimba. Renunță la ceea ce nu îți mai servește. Acceptă schimbarea în toată splendoarea și misterul ei, atât cu bune, cât și cu rele. Pentru că în spatele suferinței, în spatele fricii, în spatele schimbării, există ceva mult mai puternic, ceva divin. În spatele schimbării vei găsi scopul tău suprem.

*Articolul este o adaptare a celui de pe Collective World.

Citește și: Cum să fii o prioritate, nu o opțiune

Surse foto: iStock

Surse articol: Collective.world

Articolul urmator
Iubirea toxică nu-ți ține de cald! Renunță să mai speri dacă nu simți că ești iubit/ă sincer
Iubirea toxică nu-ți ține de cald! Renunță să mai speri dacă nu simți că ești iubit/ă sincer
Esti o femeie puternica?
Incepe quiz
Esti o femeie puternica?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.