Cum să fii o prioritate, nu o opțiune

Cum să fii o prioritate, nu o opțiune

Alida Enache

Mulți oameni trăiesc cu impresia că vor primi exact ceea ce oferă într-o relație, dar realitatea este total alta. Chiar dacă tu investești timp și energie într-o anumită persoană, nu înseamnă că ea va face același lucru. Este trist, dar este și purul adevăr. Totuși, situația se poate schimba dacă acționezi, iar în rândurile de mai jos îți vom explica cum poți deveni prioritatea cuiva.

Te mulțumești cu puțin, deși tu oferi totul. Ești implicat/ă într-o relație dezechilibrată, care, din păcate, nu îți aduce nici măcar un strop de bucurie. Vrei neapărat ca povestea voastră de iubire să aibă un final fericit, dar simți că nu poți controla nicicum această situație. Ei bine, chiar poți! Chiar poți deveni prioritatea cuiva dacă respecți câteva reguli simple dar atât de importante.

Însă haide să stabilim, înainte de toate, care sunt semnele că tu nu ești prioritatea lui/ei. Vezi dacă te regăsești în scenariile de mai jos!

Cum îți dai seama că nu ești o prioritate

1. Intră și iese din viața ta.

Nu este constant/ă în comportamentul său și îți trimite mereu semnale mixte. Ei bine, e clar. Nu ești o prioritate pentru el/ea. Atunci când o persoană place o alta, investește timp în ea și este consecventă. În schimb, dacă nu are planuri prea mari alături de aceasta, nu-și va da interesul decât atunci când... nu are lucruri mai bune de făcut.

2. Nu își face planuri cu tine.

Dacă încerci să faci un plan cu el/ea, nu îți va da un răspuns concret. În schimb, își face planuri cu tine în ultimul moment pentru că, cel mai probabil, celelalte opțiuni nu au fost disponibile. Din păcate, nu tu ești prioritatea sa.

3. Tu faci toată munca.

Tu îl/o suni, tu îi trimiți mesaje, tu vii cu idei amuzante de întâlniri... tu faci totul. Dacă erai o prioritate pentru el/ea, ar fi investit timp și energie în tine, în relația voastră.

4. Îți spune că nu vrea o relație.

Poate că nu vrea o relație cu nimeni în acest moment sau poate că, pur și simplu, nu vrea o relație cu tine. Dacă îți spune asta, ia-o ca atare. Este foarte posibil să te placă cu adevărat, doar că are atât de multe lucruri pe cap încât nu-ți poate oferi dragostea sa. Nu-ți pierde încrederea în tine doar pentru asta!

5. Nu face nimic pentru a te face să te simți special/ă.

Dacă nu face gesturi mărețe, amuzante sau care să fie pe placul tău, adevărul este că nu reprezinți o prioritate pentru el/ea. Altfel, ar face tot posibilul pentru a te convinge că în ochii lui/ei ești o persoană specială.

Și acum că te-ai convins că nu ești o prioritate pentru el/ea, ci doar o opțiune, haide să vedem cum poți întoarce situația!

Imagine cu o femeie fericită care a primit un trandafir de la iubitul ei

Cum poți deveni prioritatea cuiva

1. Nu-ți fie teamă să pleci!

Ceea ce ne ține, deseori, în relații care nu ne aduc fericire și împlinire sufletească este frica. Frica de a fi singur, frica de a nu găsi ceva mai bun, frica de a face o alegere greșită.

Dar atât timp cât această relație nu corespunde standardelor tale, nu are rost să mai stai, indiferent de temerile tale. Dacă tu nu te respecți, el/ea nu o va face niciodată. Demonstrează-i că nu ai de ce să rămâi lângă un om care, pur și simplu, nu face eforturi pentru a te păstra aproape. Nu te mulțumi cu puțin!

2. Stabilește profunzimea conexiunii voastre.

Modul prin care poți forma o conexiune reală este să fii prezent/ă și autentic/ă alături de persoana pe care o placi. Uneori, oamenii vor să petreacă timp cu anumite persoane sau să obțină ceva din partea lor tocmai pentru că au o stimă de sine scăzută și simt că în felul acesta o pot spori. Însă în acest caz nu vorbim despre o conexiune adevărată, profundă.

Iată cum îți poți da seama dacă împărtășești o conexiune profundă cu cineva:

- Îți vorbește despre problemele sale și despre stresul cu care se confruntă, nu se ascunde în spatele unei măști.

- Își arată emoțiile reale.

- Știi lucruri despre el/ea pe care nimeni altcineva nu le știe, lucruri pe care nu le poți descoperi pe paginile lui/ei de socializare.

- Faci parte din viața sa în adevăratul sens al cuvântului. Ți-a făcut cunoștință cu grupul de prieteni, cu familia și face eforturi semnificative pentru a se apropia de tine.

- Vorbește despre viitor cu tine într-un mod real, concret, nu doar face planuri abstracte, alimentate de fantezii.

Totul se reduce la asta: este el/ea cu tine pe deplin, adevărat/ă, autentic/ă? Dacă nu este, atunci încearcă să lași garda jos puțin, să îți eliberezi temerile și să te concentrezi asupra conexiunii voastre.

Vezi și: 14 semne că tu și partenerul tău aveți o conexiune spirituală deosebită

3. Spune-i ce îți dorești!

Da, cam atât de simplu este! Multe persoane se tem să vorbească și să îți exprime nevoile tocmai pentru a nu părea disperate. Dar doar pentru că ceri ceea ce crezi tu că ți se cuvine nu înseamnă că ești disperat/ă.

Dacă îți dorești anumite lucruri de la el/ea, încearcă să-i spui pur și simplu. Nu ceea ce spui, ci modul în care o spui va face diferența. Gândește-te că persoana respectivă nu-ți poate citi gândurile și că, cel mai probabil, nu are nici cea mai mică idee care sunt așteptările tale din partea sa.

4. Fă un pas în spate.

Dacă nu ești tratat/ă ca o prioritate, uneori este nevoie doar să faci un pas în spate. În felul acesta, el/ea va realiza că trebuie să își dea interesul pentru ca tu să faci același lucru. Dacă simți că tu ești persoana care face toată munca în relația voastră, ei bine, a sosit momentul să te oprești din a face asta. Așteaptă să vezi dacă el/ea are de gând să inițieze ceva! Dacă te place cu adevărat, va face tot posibilul să te păstreze aproape!

5. Nu te angaja față de acea persoană până când ea nu s-a angajat față de tine.

Aceasta este regula de aur a oricărei relație, cel puțin în fazele incipiente ale acesteia. Dacă tu te angajezi față de acea persoană mult prea devreme, dinamica relației voastre va fi dată peste cap, iar el/ea ar putea să-ți răspundă așa cum ți-ai dori. Nu te comporta ca și cum ați fi într-o relație, dacă nu ați stabilit acest lucru.

6. Acordă-ți prioritate.

Nu devii o prioritate pentru persoana respectivă făcând-o pe ea prioritatea ta. Este importat ca, înainte de toate, să te prioritizezi pe tine însăți! Fă tot ceea ce este nevoie pentru că tu să fii fericit/ă, împlinit/ă și ocupă-te constant de bunăstarea ta, chiar dacă asta înseamnă să ai mai puțin timp pentru acel cineva. O persoană disponibilă întotdeauna nu este nici interesantă, nici atractivă

Nu aștepta ca altcineva să te pună pe primul lor. Fă-o tu și dă-i un exemplu despre cum ar trebui să se comporte cu tine!

Citește și: 7 tipuri de comportament care sperie la culme bărbații

Surse foto: iStock

Surse articol: ThoughtcatalogJocelynsomers.medium, Lifehack

Articolul urmator
7 semne clare că sufletul tău este epuizat
7 semne clare că sufletul tău este epuizat
Ce te impiedica sa fii fericita?
Incepe quiz
Ce te impiedica sa fii fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.