Învață să îmbrățișezi noile posibilități și scapă de negativism!

Învață să îmbrățișezi noile posibilități și scapă de negativism!

Lorena Pintilie

Nu e ușor să faci față tuturor posibilităților care îți ies în cale. Uneori poate fi de-a dreptul derutant să ai așa de multe opțiuni din care să alegi. Și, fără să vrei, tinzi să începi să gândești negativ din simplu fapt că ți-e frică să iei o decizie. Ei bine, aceste limitări pe care ți le impui de unul singur/una singură nu fac decât să sporească și mai mult gândirea negativă.

Ce ar fi să înveți împreună cu noi cum să îmbrățișezi ceea ce îți oferă lumea și să începi, chiar de azi, să crezi cu adevărat în tine?

Din păcate, foarte multe persoane învață încă de mici, din familie și de la cei apropiați, că viața trebuie trăită conform unui plan foarte bine pus la punct. „Nu e bine să te abați de la calea propusă! Nu e OK să fii așa spontan/ă! Ține-te de plan!” este, probabil, ceea ce ai auzit destul de des de-a lungul anilor. Dar oare, cât de bun e „planul acela” pentru tine? Oare nu ești diferit/ă de cei ce l-au creat? Atunci înseamnă că nu ți se aplică în totalitate, nu-i așa?

Sper că ai curajul de a face lucrurile diferit, sper că ai curajul de a continua să iubești profund într-o lume care uneori nu reușește să facă asta

Exact! Nimeni nu te poate defini, pentru că doar tu știi cine ești cu adevărat. Așa că drumul bătătorit de alții nu este neapărat cea mai bună cale pe care să o urmezi, căci nu e drumul tău. Mai mult de atât, tu ești singurul/singura care are dreptul să aleagă încotro să se îndrepte. Doar tu ai dreptul de a stabili regulile privind modul în care vei trăi și ce oportunități vei explora.

Călăuza drumului vieții sunt gândurile, iar apa râului care te ține în viață este pozitivitatea. Exact ca și apa, gândurile pozitive sunt cele care te țin în viață. Nu ezita nici măcar o secundă în a alege ce e potrivit pentru tine și presară pozitivitate acolo unde, poate, vei întâlni negativitate. Totodată, renunță la limitările pe care tu singur/ă ți le impui. Dacă le înlături din viața ta și îți vei pune încrederea în puterea Universului, vei putea realiza orice!

De ce să începi să gândești pozitiv și să fii mai optimist/ă

Chiar și în cele mai întunecate momente, există întotdeauna loc pentru încurajare și speranță. Atunci când trăiești într-o stare constantă de teamă și anxietate, binecuvântările Universului sunt împiedicate să ajungă la tine. Ai auzit vreodată zicala: „Nu poți trăi o viață pozitivă condusă de o minte negativă"? Și așa și este! De ce spunem asta? Pentru că gândurile sunt cele care dau ființă realități.

Faptul că te concentrezi aproape în totalitate pe aspectele negative ale existenței tale pe Pământ nu face decât să atragă mai multe astfel de experiențe nocive. Totuși, dacă înveți să privești lumea prin ochii unui copil și să te agăți de orice oportunitate care îți iese în cale, cu siguranță norii de pe cerul tău s-ar risipi aproape instant. Da, probabil vei spune: „Dar cum să gândesc pozitiv când am trecut prin așa de multe experiențe devastatoare?”. Avem răspunsul și la asta: concentrându-te pe viitor. Deși nu poți schimba trecutul, ești capabil/ă să îți schimbi mentalitatea, rutina și percepția pentru a construi un viitor mai strălucitor.

Cum poți începe schimbarea spre o mentalitate mai pozitivă

Începe cu un exercițiu simplu: practicarea afirmațiilor pozitive și a meditației. Persoanele care utilizează aceste tehnici își deschid câmpurile energetice și devin ca un burete pentru iubire și fericire. Vei descoperi mai apoi ce să faci mai departe pentru a scăpa de negativism.

De asemenea, privește în adâncul sufletului tău și găsește toate impuritățile care îți obstrucționează calea spre „mai bine”, apoi elimină-le. Cu toții avem aceste bariere, într-o anumită măsură, din cauza programării sociale și a traumelor din copilărie. Dar nu suntem meniți să trăim într-o manieră atât de restrictivă și deprimantă. Creierul nostru este programat să experimenteze fericire, așa că trebuie să facem tot posibilul să îi dăm ceea ce își dorește.

Încrede-te în Univers și în scopul său măreț

Oamenii care au reușit să se descopere pe sine și să accepte schimbarea adusă de Univers au ajuns în punctul în care trăiesc exact așa cum își doresc, fără efort, frustrare și confuzie.

10 mantre zilnice care îți vor reduce la tăcere criticul interior

Atunci când trăiești în prezent și te lași dus/ă de val, vei observa cum tot mai multe posibilități se aliniază în fața ta. Începi să te vezi pe tine însuți ca pe o ființă de lumină, capabilă de orice. În loc să percepi lumea ca pe „o problemă care trebuie rezolvată”, vei putea trăi liniștit/ă, fără să mai simți nevoia de a interveni prin schimbări. Vei înceta să-ți mai faci griji și te vei concentra doar pe a deveni cea mai bună versiune a ta.

Suntem mult mai mult decât minte și trup, dar putem cunoaște acest lucru doar dacă ne predăm posibilităților infinite. Universul nu vrea ca noi să trăim în agitație și anxietate și să ne neglijăm natura noastră divină. Atunci când te îndoiești de tine și de locul tău aici, amintește-ți că ești deja perfect/ă și nu trebuie să demonstrezi nimănui nimic.

Cum să renunți în totalitate la negativitate

Pe lângă afirmații pozitive și meditație, mai există și alte „metode” prin care poți să îți faci „curățenie” în gânduri și în suflet. Iată doar câteva exemple:

  • Renunță la nevoia de a avea control asupra tuturor lucrurilor și experiențelor din viața ta.
  • Bazează-te mai mult pe intuiție și lasă, uneori, rațiunea pe locul doi.
  • Nu mai fi rigid/ă în acțiuni.
  • Trăiește în prezent, gândindu-te din când în când la viitor, dar în niciun caz la trecut.
  • Fii mai atent/ă și mai răbdător/răbdătoare.
  • Pune-te mereu pe primul loc.
  • Acordă-ți timp pentru a te vindeca și pentru a te îngriji.

Ți-ai dorit vreodată să experimentezi mai multe posibilități în viață, dar nu ai știut de unde să începi? Călătoria umană poate părea uneori confuză și copleșitoare, și este ușor să te dai bătut/ă chiar înainte de a începe. Dar, amintindu-ți de natura ta divină prin meditație și lăsându-te pe mâna Universului, vei putea culege tot ceea ce e mai bun și mai frumos din fiecare oportunitate ce îți este pusă în cale!

Surse foto: Freepik 

Surse articol: Power of Positivity 

Articolul urmator
De ce ne înteresează atât de mult dramele altora?
De ce ne înteresează atât de mult dramele altora?
Cat de mult te subestimezi?
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.