Lidia Fecioru ne învață: Cum să-ți dobândești și să menții liniștea sufletească

Lidia Fecioru ne învață: Cum să-ți dobândești și să menții liniștea sufletească

Ramona Jurubita

Problemele societății par să nu se mai sfârșească, iar oamenii sunt din ce în ce mai obosiți. S-au săturat de conflicte, crize economice, pandemii și alte situații neplăcute pe care le au de suportat. În toată această furtună de necazuri, mulți vor doar să își găsească liniștea sufletească și să scape de grijile care îi apasă.

În ajutorul nostru sare nimeni alta decât Lidia Fecioru, specialista în bioenergoterapie. Ea a vorbit în emisiunea „Adevăruri ascunse” de la Antena 3 despre metodele prin care se poate atinge echilibrul interior.

După spusele sale, există câteva elemente de care trebuie să ținem cont, în procesul de redobândire a liniștii sufletești: emoțiile, odihna/relaxarea, iertarea și răbdarea. Toate sunt strâns legate, mai ales dacă încercăm să scăpăm de anxietate și să ne așezăm confortabil în haosul care ne înconjoară.

„Primul lucru pe care ar trebui să îl facem este să trăim emoțiile. Acum se face o promovare foarte agresivă a tot ce înseamnă modificare de personalitate, a dezvoltării personale. Evoluția personală e foarte importantă pentru că noi trăim și păstrăm în noi tot felul de sentimente, de resentimente, de emoții pe care nu le-am trăit, pe care le-am strâns acolo, le-am reprimat, le-am gâtuit în interiorul nostru și trebuie să trăim aceste emoții. Și cele negative și cele pozitive.”, a spus Lidia Fecioru pentru sursa menționată.

Specialista i-a încurajat pe telespectatori să își dea voie să simtă orice fel de emoție, pentru a nu ajunge într-un impas. Reprimarea acestora ne poate face să clacăm nervos, ceea ce, cu siguranță, nimeni nu își dorește.

„Trebuie să ne întoarcem la cei care ne-au supărat, cu care ne-am certat și ar trebui să clarificăm lucrurile. Asta este trăirea emoțiilor, să te lămurești. Poate trebuie să îți ceri iertare, poate că ți-a greșit, dar ai și greșit la rândul tău. Și atunci trebuie să te duci în acel loc și să trăiești emoția.”, a completat Lidia Fecioru.

Potrivit spuselor sale, nu ar trebui să ne fie rușine de emoțiile noastre, fie ele și negative. Este important să trecem prin toate, să le acceptăm, să le înțelegem și să ne eliberăm de fiecare simțire în parte. Iată ce a mai zis experta:

„Trebuie să știm să ne relaxăm, să scăpăm de emoțiile care ne provoacă tensiune. Ai văzut, câteodată în colectiv, avem o perioadă de tensiune tacită, o stare emoțională puternică. Nimeni nu știe ce să spună și cum să facă, tensiunea crește și, la un moment dat, ajungi să te duci la serviciu de nu îți mai vine să te duci. Sunt emoții reprimate, tensiuni cărora nu le dăm drumul. Trebuie să ne găsim o activitate care să ne permită să uităm de ce s-a întâmplat. (...) Să îți rupi gândul de acea tensiune care te măcina.”

Până aici pare destul de simplu, nu? Eforturile pe care trebuie să le depui pentru a atinge un echilibru interior nu sunt deloc mari. Acum însă urmează partea și mai interesantă, pentru că Lidia Fecioru a dezvăluit și alte secrete pe care trebuie să le urmăm dacă vrem să ne simțim liniștiți, așezați.

„Sunt și câteva reguli ale energiilor zen: trebuie să ne odihnim, somnul este foarte important pentru odihna creierului, pentru odihna minții. Dacă nu dormim suficient suntem și mai vulnerabili și nu vom putea funcționa corect. Compasiunea de sine înseamnă a te ierta pe tine însuți, exact ce spuneam, să ne ducem în locul unde ne-am certat, să ne cerem iertare. Modestia - să nu lăsăm mândria și egoul să ne determine capacitatea noastră de a face bine în această lume. Adică să nu lăsăm lucrurile astea să ne înrăiască. Dacă ne vom înrăi, vom acumula energii negative foarte, foarte multe. Modul nostru de gândire - important e să nu ne suprasolicităm mintea, să nu o îmbuibăm cu gânduri.”, a mai explicat aceasta.

Știi care ar trebui să fie cel mai mare aliat al tău în lupta cu energiile negative? Ei bine, se pare că doar timpul ne poate ajuta să ținem la distanță gândurile negre și să ne relaxăm suficient. Iată ce a mai zis specialista în bioenergoterapie:

„Trebuie să "ne grăbim încet" prin viață. Nu vă grăbiți! Dacă vă grăbiți, cu siguranță veți face mai multe greșeli decât așa. Trebuie să ne acordăm timp ca să nu atragem energii negative.”

Ce zici? Vei pune în aplicare toate aceste sfaturi primite de la bioenergoterapeut?

Învață să iubești să petreci timpul doar tu cu tine!

Surse foto: Facebook

Surse articol: Antena3YoutubeSpynews

Articolul urmator
Invata sa-ti „reprogramezi” creierul in cateva saptamani, pentru a-ti atinge potentialul maxim
Invata sa-ti „reprogramezi” creierul in cateva saptamani, pentru a-ti atinge potentialul maxim
Cât de bine îți controlezi viața? Lași stresul sau liniştea să te guverneze?
Incepe quiz
Cât de bine îți controlezi viața? Lași stresul sau liniştea să te guverneze?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.