Poate că voi sfârși singur/ă. Și poate că este în regulă să nu am un partener de viață

Poate că voi sfârși singur/ă. Și poate că este în regulă să nu am un partener de viață

Lorena Pintilie

Ai observat că, de obicei, după ce o persoană decide să iasă dintr-o relație și nu-și mai dorește pentru o perioadă o altă, cei din jurul ei încep să devină agasanți cu întrebări de genul „Nu te simți singur/ă?”, „Ești ok? Chiar nu vrei pe nimeni alături de tine?”, „Chiar vrei să rămâi singur/ă pentru totdeauna?” și multe altele. Aceste întrebări pot afecta starea mentală și emoțională; cu toate acestea, nu ar trebui să lase ideea de a fi singure să le pietrifice, căci nu e nimic greșit în a fii celibatar. Dacă ești în situația aceasta, citește cu atenție următoarele rânduri și judecă prin prisma experienței tale următoarele afirmații, apoi trage singur/ă concluziile, suntem siguri că te vei simți mai bine.

Uneori, să fii singur/ă este mai bine decât să te mulțumești cu mai puțin decât meriți. Oamenii, în general, se agață de lucruri de care nu au neapărat nevoie, sau care nu le satisfac toate nevoile, doar pentru că a renunța la ele poate fi dificil. Trec cu vederea lucruri pe care în mod normal nu le-ar accepta doar pentru a nu trece printr-o experiență de stigmatizare; ca de exemplu, în cazul femeilor, acestea rămân cu bărbați pe care nu îi iubesc cu adevărat doar pentru că „nu e ok să renunțe la o relație când deja au ajuns la vârsta de 40 de ani”, sau în cazul bărbaților, rămân în relații cu femei foarte frumoase, dar care nu le satisfac și nevoile spirituale și emoțiomale, pentru a nu fi judecați că „lasă o femeie așa de frumoasă”. Astfel, apare întrebarea: oare merită toate acestea?

Ei bine, toate acete lucruri impuse de societate îți pot face rău, așa că descotorosește-te de ele. Cum? Simplu! Ai mai multă încredere în tine și în propriul instinct. Vrei să rămâi singur/ă? De ce? Pentru că așa este mai bine pentru tine și nu mai trebuie să dai alte explicații!

Este recomandat să gândești astfel: „persoana de lângă mine, orice ar fi aceasta, nu-mi schimbă valoarea și nu-mi definește viața. Doar pentru că nu sunt cu cineva nu înseamnă că nu sunt fericit/ă. Sunt înconjurat/ă de un grup puternic de prieteni, de o familie care mă susține și de o carieră care îmi place. Nu am nevoie de o altă persoană care să îmi valideze viața”.

Nu uita, nu tot ce pierzi reprezintă, de fapt, o pierdere pentru tine

Dacă nu ești genul care să cauți aventuri de-o noapte, sau relații superficiale, este în regulă. La fel de ok este să nu participi la întâlniri doar pentru că societatea se așteaptă ca tu să o faci. Dacă cei din jurul tău se simt fericiți când fac toate acestea este perfect în regulă, dar nu te „obliga singur/ă” să faci la fel doar de dragul de a nu fi văzut/ă diferit.

În loc să te gândești la ceea ce spun ceilalți despre tine, începe să-ți reajustezi gândirea despre relații și despre ceea ce te face pe tine cu adevărat fericit/ă. Concentrează-te asupra ta și asupra a ceea ce îți dorești și țintește sus. Nu trebuie să ai neapărat pe cineva lângă tine ca să poți face toate acestea, să știi!

Bucură-te de momentele tale unice, de informațiile prețioase pe care le primești, de călătoriile pe care le vei face, de cunoaștere, de zâmbete, fără să te îngrijorezi de găsirea omului potrivit lângă care să faci toate acestea. Poate că într-o zi, în viitor, vei întâlni pe cineva, care va stârni acel ceva în sufletul tău. Poate că și pentru tine a fost scris un basm și e perfect în regulă să nu excluzi această ipoteză a vieții tale.

Dacă se va întâmpla, atunci vei putea să te apuci de treabă cu capul limpede, căci nu ai tânjit după acea poveste, ci a venit frumos și natural înspre tine. Până atunci, însă, învață cum să te iubești și află ce vrei și ceea ce ai nevoie de la viață și, cel mai important, păstrează acest gând în minte: „Nu mă voi mulțumi cu mai puțin decât merit!

Însă, dacă prințesa ta cu pantofi de cristal, sau cavalerul tău în costum albastru nu va veni, nu este capăt de lume. Poate că pur și simplu acel personaj nu există în cartea ta de basme, ci în schimb, va veni sufletul inocent care te va iubi necondiționat sub forma unui animal de companie, și asta este total acceptat!

Iubirea poate avea multe forme! Oricum ar fi, important este ca la final să simți că ai trăit o viață împlinită, fără regrete și să te gândești „mai bine singur/ă și împlinit/ă decât cu cineva care nu mă iubește cu adevărat, sau lângă care nu pot să fiu 100% eu”.

Singura persoană în fața căreia trebuie să răspunzi, în cele din urmă, ești tu însuți. Există atât de multe alte lucruri în viață care sunt mult mai rele decât să trăiești singur. Nu-ți îngrădi viața gândindu-te că singurul tău scop este să-ți cauți sufletul pereche” Poți ajunge la succes și de unul/una singur/ă!

Eși mai mult decât o relație, ești înfloritor/înfloritoare și trebuie să-ți cunoști valoarea. Orice ți s-ar pune în cale trebuie să fii conștient/ă că te descurci singur/ă.

Surse foto: Unsplash 

Surse articol: Thought Catalog

Articolul urmator
7 afirmatii puternice pe care sa le rostesti pentru a-ti imbunatati viata in 2024
7 afirmatii puternice pe care sa le rostesti pentru a-ti imbunatati viata in 2024
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.