Renunță ACUM la perfecționism și nu te mai pune singură la zid! A venit momentul să nu mai fii atât de dură cu tine

Renunță ACUM la perfecționism și nu te mai pune singură la zid! A venit momentul să nu mai fii atât de dură cu tine
Ramona Jurubita

Când suntem copii, nu avem complexe și nici frici, pentru că nu cunoaștem încă lumea și avem suficientă încredere în noi. Dar pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să ne lovim de tot mai multe piedici și fiecare mic eșec ne face să ne demoralizăm. Așa apar întrebările de genul „oare sunt suficient de bună?”.

Înainte de a te compara cu alții, trebuie să îți amintești că ești unică și că nu trebuie să ai același nivel cu oamenii din jur. Poți fi peste ei la anumite capitole, dar la altele este normal să nu excelezi. Gândește-te cât haos ar fi în lume dacă toți s-ar pricepe la toate!

Bineînțeles, nu trebuie să te învinuiești nici dacă ai devenit perfecționistă fără să îți dai seama. E normal să vrei să fii din ce în ce mai bună și să evoluezi permanent. Totuși, e puțin exagerat să vrei să faci totul perfect. De ce? Suntem oameni și avem voie să greșim.

S-ar putea să crezi că perfecționismul nu este o problemă, ba chiar ai putea să îl vezi ca pe ceva pozitiv. E normal, mulți au impresia că tendința aceasta este un lucru bun pentru că poate încuraja pe oricine să facă tot ce poate. Dar adevărul este că perfecționismul îți poate afecta sănătatea mintală și starea emoțională. Recunoaște că uneori este prea chinuitor să fii atât de exigentă cu propria persoană!

Dacă tot timpul ceri mai mult și mai mult de la tine, ai putea să te autosabotezi, fiindcă vei pierde prea multă vreme cu fiecare sarcină pe care o ai de îndeplinit. Și mai e ceva, mult mai rău de atât! Îți poți pierde încrederea în tine mult mai ușor dacă nu ești niciodată mulțumită de rezultatele pe care le ai.

Vrei să te simți eliberată de această povară și să poți face lucrurile în ritmul tău, fără să mai simți presiune? Atunci trebuie să descoperi modalitățile prin care poți înceta să fii atât de dură cu tine însăți. Le găsești pe toate în galeria foto.

Descoperă care sunt rădăcinile perfecționismului tău! Vezi galeria foto » Caută sprijin dacă simți nevoia să vorbești cu o persoană obiectivă! Nu ezita să porți conversații încurajatoare cu propria persoană!

Surse foto: iStock, Freepik, Freepik, PexelsPexelsPexelsPexels

Surse articol: IllinoisHbrForbes

Articolul urmator
Dacă nu le vezi, nu înseamnă că nu există! Semne ale abuzului emoțional care nu sunt atât de evidente
Dacă nu le vezi, nu înseamnă că nu există! Semne ale abuzului emoțional care nu sunt atât de evidente
Ce te face sa fii atat de nesigura pe tine?
Incepe quiz
Ce te face sa fii atat de nesigura pe tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.