Înainte de a te compara cu alții, trebuie să îți amintești că ești unică și că nu trebuie să ai același nivel cu oamenii din jur. Poți fi peste ei la anumite capitole, dar la altele este normal să nu excelezi. Gândește-te cât haos ar fi în lume dacă toți s-ar pricepe la toate!
Bineînțeles, nu trebuie să te învinuiești nici dacă ai devenit perfecționistă fără să îți dai seama. E normal să vrei să fii din ce în ce mai bună și să evoluezi permanent. Totuși, e puțin exagerat să vrei să faci totul perfect. De ce? Suntem oameni și avem voie să greșim.
S-ar putea să crezi că perfecționismul nu este o problemă, ba chiar ai putea să îl vezi ca pe ceva pozitiv. E normal, mulți au impresia că tendința aceasta este un lucru bun pentru că poate încuraja pe oricine să facă tot ce poate. Dar adevărul este că perfecționismul îți poate afecta sănătatea mintală și starea emoțională. Recunoaște că uneori este prea chinuitor să fii atât de exigentă cu propria persoană!
Dacă tot timpul ceri mai mult și mai mult de la tine, ai putea să te autosabotezi, fiindcă vei pierde prea multă vreme cu fiecare sarcină pe care o ai de îndeplinit. Și mai e ceva, mult mai rău de atât! Îți poți pierde încrederea în tine mult mai ușor dacă nu ești niciodată mulțumită de rezultatele pe care le ai.
Vrei să te simți eliberată de această povară și să poți face lucrurile în ritmul tău, fără să mai simți presiune? Atunci trebuie să descoperi modalitățile prin care poți înceta să fii atât de dură cu tine însăți. Le găsești pe toate în galeria foto.


