Șase semnale de alarmă care arată că o prietenie nu îți face bine

Șase semnale de alarmă care arată că o prietenie nu îți face bine
Lorena Pintilie

O prietenie adevărată și sănătoasă poate fi comparată cu o comoară abundentă care îți îmbogățește viața pe zi ce trece. Un prieten grozav care te iubește așa cum ești te va ajuta să te dezvolți ca persoană, va atenua sentimentul de singurătate și va contribui la fericirea ta generală.

Pe de altă parte, o prietenie toxică sau falsă nu va face decât să te lase secătuit/ă mental, să-ți submineze stima de sine și să te facă să te simți anxios/anxioasă și dezorientat/ă. Simți că ai trecut sau încă treci prin așa ceva vizavi de o persoană apropiată? Vezi cum îți dai seama că ar trebui să pui capăt prieteniei dintre voi, căci e clar că relația nu duce la nimic bun.

Prietenii contribuie la o viață mai plină de sens. Aceștia oferă sprijin social și emoțional, atenuează sentimentul de singurătate și te ajută să te descoperi ca om. Menținerea legăturilor sociale poate chiar să prelungească durata de viață și reduce semnificativ riscul de probleme de sănătate mentală și fizică, inclusiv depresia și hipertensiunea arterială. Asta dacă persoanele de lângă tine sunt cu adevărat prieteni buni.

Cele cinci tipuri de suflete pereche pe care le vei avea în viața ta

Cu toate acestea, este posibil ca unele prietenii să nu aibă un efect atât de pozitiv. Ba chiar le putem numi toxice, căci își pot pune amprenta într-un mod negativ asupra ta. Prieteniile toxice te pot epuiza mental și îți pot dărâma stima de sine cât ai zice „pește”. Bănuim că nimeni nu își dorește alături persoane care să le secătuiască de viață, nu-i așa? Dacă te întrebi cum poți recunoaște un astfel de prieten fals, suntem aici pentru a te ajuta. Îți punem la dispoziție o listă cu câteva dintre semnele care arată prezența unei astfel de relații în viața ta, astfel încât să tai de la rădăcină problema.

Află toate acestea accesând „galeria foto” din articol.

1. Respectul, disponibilitatea și iubirea nu sunt reciproce Vezi galeria foto » 2. Nu are niciun fel de limită față de tine 3. Totul este despre el/ea

Surse foto: Freepik

Surse articol: Bright side

Articolul urmator
Iubirea toxică nu-ți ține de cald! Renunță să mai speri dacă nu simți că ești iubit/ă sincer
Iubirea toxică nu-ți ține de cald! Renunță să mai speri dacă nu simți că ești iubit/ă sincer
Test de prietenie: cat de adevarata este prietenia ta?
Incepe quiz
Test de prietenie: cat de adevarata este prietenia ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.