Adrian Cojocaru, Chef „La Castel” restaurant, Iași

Adrian Cojocaru, Chef „La Castel” restaurant, Iași

Lorena Teacă

Adrian Cojocaru (30 de ani) este pasionat de gastronomia internațională, cu o atenție deosebită spre bucătăria italiană.

Filozofia sa pentru arta culinară este defininită de simplitate și înțelegerea gusturilor complexe.
Chef-ul român a studiat bucătăria în Italia, în zona Toscanei, unde a muncit timp de 6 ani (2008-2014) și a câștigat experiență în prepararea delicateselor italiene. Cu 8 ani de experiență în patria pastelor, Adrian excelează în bucătăria cu specific italian, dar este deosebit de încântat să pregătească și preparate cu fructe de mare și vânat.

De 4 ani face parte din echipa restaurantului

La Castel, din Iași, reușește să îmbine cu succes arta culinară cu coordonarea unei echipe de 10 persoane pe care îi asistă cu atenție în rafinarea tehnicilor de gătit.

De-a lungul timpului, urmându-și curiozitatea și pasiunea pentru perfecționarea în gastronomie, Adrian a început sa adune în palmares titluri și medalii la concursuri naționale și internaționale. Experiența sa a fost un real succes, iar Adrian s-a numărat printre primii Chefi, în România, calificați la Campionatul Mondial de Paste. S-a remarcat la București la Competiția Internațională de Paste și Pizza inițiată de organizația A.C.E.E.A., jurizată de Chefi internaționali, unde a câștigat Marele Premiu.

Adrian consideră că succesul în bucătărie constă în echilibrul perfect dintre ingeniozitate, gust și timp de preparare.

Premii 2018:

Turcia – 2 Medalii de Argint la Competiția “Cooks and Chefs Federation of Turkey” (COCFED)
România, București – Medalia de Argint la Competiția “International Pizza and Pasta Championship”
România, București – Marele Premiu la Competiția “International Pizza and Pasta Championship”

Juriul care va da verdictul la Barilla Pasta World Championship 2018, unde va participa și Adrian Cojocaru, este format din: 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.