Adevarata Stare de Bine
Eat Positive
Nu Skin

Reţeta de paste a lui chef Adrian Cojocaru

Joi, 25.10.2018
de Andreea Baluteanu

Imaginează-ți o porție fierbinte de paste, mirosind ațâțător și având un gust și mai și: suntem convinse că tocmai am obținut cea mai bună descriere a răsfățului vizual și olfactiv. Pastele se numără printre cele mai iubite preparate nu numai din bucătăria mediteraneană, ci din întreaga lume: sunt mai sănătoase decât crezi, așa cum ne demonstrează longevitatea locuitorilor din Peninsula Italică, și foarte ușor de preparat.

Azi te vom delecta  cu o rețetă de paste demnă de haute cuisine! Ea nu aparține oricui, ci unui român de-al nostru, Chef Adrian Cojocaru! Acesta a plecat de la reţeta tradițională de paste și a reinventat-o cu ingrediente specific românești, contopind cele două delicioase bucătării. Vezi ce a ieșit în rândurile de mai jos!

„Linguine Cinci gusturi ale prospețimii” by Chef Adrian Cojocaru, rețeta pentru o toamnă delicioasă

Producătorul de paste numărul unu pe plan mondial, Barilla, și-a propus să transforme cel mai iubit confort food într-o adevărate provocare și a invitat 18 tineri chefi să se „dueleze” în cea mai gustoasă bătălie, aceea de a realiza cea mai bună porție de paste. Anual, Barilla organizează Campionatul Mondial de Paste Barilla, la care România îl are reprezentant pe Chef Adrian Cojocaru de la restaurantul „La Castel” din Iași. Pasionat de gastronomia italiană, Chef-ul a fost recompensat cu numeroase omagii pentru talentul său culinar, printre care se numără și Marele Premiu de la Competiția Internațională de Paste și Pizza organizată la București.

În cadrul Campionatului Mondial de Paste Barilla, Chef Adrian Cojocaru va prezenta un signature dish, o rețetă de paste ce are drept ingredient vedetă brânza de burduf reinterpretată. Concurentul nostru ne-a mărturisit, atât de poetic, că a fost inspirat în realizarea rețetei de copilăria trăită printre oameni simpli și frumoși, cu ingrediente sănătoase, culese direct din natură, mângâiate de soare și de aerul curat.

Știm că salivezi deja, așa că nu te mai ținem în suspans și îți prezentăm în rândurile de mai jos ingredientele rețetei Linguine Cinci gusturi ale prospețimii!

  • 400g de paste Linguini
  • 100g de hașmă (sau șalotă, ceapa franțuzească)
  • 150g de ciuperci sălbatice
  • 120g de baby praz
  • 80g de usturoi
  • 100ml de ulei de măsline
  • 5g de piper
  • 10g de sare
  • 100g de ceapă verde (chivas sau arpagic)
  • 150g de brânză de burduf
  • 50ml de vin alb
  • 200ml de lapte
  • 10g de trufe
  • 10g de lecitină de soia
  • 100g de smântână
  • 120g de roșii uscate

Urmărește-l în acțiune pe super-Chef în filmulețul de mai jos! 

Bineînțeles, Chef Adrian Cojocaru își ține, precum orice profesionist, rețeta secretă, dar noi am adaptat-o pentru tine, pornind de la ingredientele pe care maestrul pastelor ni le-a împărtășit cu generozitate. Uite ce-a ieșit!

Începe prin a tăia mărunt ingredientele: ciupercile, ceapa, prazul și trufele. Între timp, pune pastele la fiert în apă cu sare și puțin ulei, conform intervalului recomandat pe ambalaj.

Pune la călit ciupercile, trufele, ceapa franțuzească și usturoiul în ulei de măsline. Când sunt rumenite frumos, adaugă prazul și ceapa verde, mestecând continuu. Stinge cu vinul alb. Perfecționează sosul adăugând laptele și lecitina, care are darul de a îngroșa această minunăție de sos, dăruindu-i o consistență cremoasă, catifelată: te vei linge pe degete numai privindu-l. Condimentează cu sarea și piperul și inspiră adânc pe nări: nu e așa că e o aromă deprinsă din Paradis?

Strecoară pastele și apoi amestecă-le cu sosul, adăugând și din apa în care le-ai fiert. Mixează separat brânza de burduf cu smântâna și presară peste paste. Pune-le din nou la foc timp de circa 5 minute sau până se topește brânza, amestecând continuu.

Servește cu roșii uscate și cu toată pofta din lume!

Noi îi mulțumim lui Chef Adrian Cojocaru pentru că ne-a servit drept sursă de inspirație și abia așteptăm să savurăm super preparatul său. Îi ținem pumnii la Campionatul Mondial de Paste Barilla și sperăm să îl așteptăm acasă cu premiul Master of Pasta! Descoperă pe barilla.com/ro toate detaliile despre competiție!

Surse foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    top 5 divahair.ro

    • vizionate
    • votate
    • discutate

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!