Un chef român participă la cel mai important eveniment culinar - Campionatul Mondial de Paste Barilla 2018

Un chef român participă la cel mai important eveniment culinar - Campionatul Mondial de Paste Barilla 2018

Redactor Andreea Baluteanu

Dacă ar fi să alegi cel mai iubit "comfort food" din lume, sănătos și delicios în egală măsură, suntem sigure că pastele s-ar situa pe primul loc în topul multora dintre noi. De fapt, bucătăria mediteraneeană e adorată pretutindeni atât pentru gustul ireproșabil, dar și pentru efectele pozitive asupra sănătății și stării de bine. Iubești ceea ce mănânci și iubești modul în care te face să te simți: ce ar putea să nu funcționeze?

Este exact premisa de la care a plecat și liderul mondial în producția de paste, Barilla, care organizează de Ziua Internațională a Pastelor, în perioada 24-25 octombrie, la Milano, Campionatul Mondial de Paste Barilla. Surpriza? Un român, Chef Adrian Cojocaru, pleacă de la start cu șanse mari de a ieși câștigător și de a revoluționa cea mai iubită gastronomie din lume. Află toate detaliile de mai jos!

Îi ținem pumnii lui Chef Adrian Cojocaru la Campionatul Mondial de Paste Barilla 2018!

Tradiție, excelență, gusturi irezistibile și calitate ireproșabilă: acestea sunt caracteristicile care au adus brand-ul Barilla pe primul loc în producția de paste, la nivel mondial. Pastele nu sunt un simplu preparat, ci devin un simbol de vază al haute cuisine la Barilla Pasta World Championship - Campionatul Mondial de Paste Barilla 2018.

Concursul are loc în perioada 24-25 octombrie și reunește 18 tineri chefi din întreaga lume, care vor supune preparatele lor pe bază de paste unui juriu select, alcătuit din Chefi italieni faimoși (Lorenzo Cogo, Viviana Varese, Luigi Taglienti), cărora li se alătură Chef-ul nutriționist Holger Stromberg (Germania) și fotograful american de food, Brittany Wright. Concurenții se vor înfrunta în 3 runde, ce vor presupune prezentarea preparatelor proprii, signature dishes, precum și reinterpretarea celei mai iubite și cunoscute rețete de paste din lume, Spaghetti al Pomodoro.

Tema competiției de anul acesta este EAT POSITIVE – Mănâncă pozitiv, modul fabulos prin care Barilla susține o alimentație echilibrată, plină de nutrienți de calitate, delicioasă și cu respect față de ingredientele selectate cu dragoste. Filosofia înseamnă însă nu doar hrană excepțională, ci și fericire, obținută prin companie selectă și gust desăvârșit. Sunt pastele care te duc în paradis!

Iar Chef Adrian Cojocaru este reprezentantul nostru la această competiție de anvergură. Pasionat de gastronomia internațională și îndrăgostit de bucătăria italienească, maestrul papilelor gustative excelează ca Chef în cadrul restaurantului „La Castel” din Iași, acolo unde conduce o echipă de 10 persoane.

Adrian Cojocaru este specializat în bucătăria din Peninsulă, lucrând timp de 6 ani în Toscana și câștigând experiență valoroasă în prepararea delicateselor italienești. S-a remarcat și la Bucureşti, în Competiția Internațională de Paste și Pizza, în cadrul căreia a câștigat Marele Premiu.

Cu ce îi va delecta Chef-ul nostru pe membrii juriului Campionatul Mondial de Paste Barilla? Cu o rețetă proprie, evident, ce are în centru savoarea uluitoare a brânzei de burduf românești. Preparatul poartă numele de „Linguine Cinci gusturi ale prospețimii” („Five tastes of freshness”) și reprezintă o legătură simbolică, rafinată dintre bucătăria românească și cea italienească.

Chef Adrian Cojocaru mărturisește că s-a lăsat inspirat în alegerea sa de copilăria petrecută la țară, cu oameni simpli și gusturi autentice, cu produse proaspete, maturate de aerul curat și de soarele generos. Rețeta cuprinde, pe lângă paste, ciuperci de pădure, ceapă verde, usturoi, praz, pătrunjel, salată, roșii uscate, dar vedeta va fi brânza de burduf reinterpretată de Chef sub forma unei spume fine. Un mix de-a dreptul poetic, spunem noi.

„Barilla Pasta World Championship este o competiţie copleşitoare, atât din punct de vedere al emoţiilor care mă încearcă, cât și a dimensiunii organizatorice și a audienței internaţionale. Suntem 18 concurenţi din 4 continente cu un nivel de profesionalism ridicat, unii cu stele Michelin. De asemenea, juriul reuneşte Chefi celebri pe care îi admir demult și care, pentru mine, reprezintă o sursă de inspirație constantă.

Am ales brânza românească de burduf ca ingredient cheie în reţeta de paste, pe care o voi executa azi, și sper ca și juriul să considere ca este o combinaţie perfectă între gustul italian și cel românesc.

Mă simt extrem de norocos să particip în ediţia acestui an. Ţineţi-mi pumnii!”, a declarat emoționat chef Adrian Cojocaru.

Noi îți mărturisim că deja ni s-a făcut foame, numai când am citit enumerarea ingredientelor dintr-o rețetă despre care suntem sigure că va face istorie. Află mai multe informații despre Campionatul Mondial de Paste Barilla de pe barilla.com. Alătură-ni-te și hai să transmitem toate gândurile noastre pozitive către Chef Adrian Cojocaru, aflat în fața provocării vieții lui. Fie ca pastele sale să cucerească toate papilele gustative și să ne întâlnim cu toții la o porție aburindă La Castel, în Iași, pentru a-i admira premiul primit!

Surse foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.