Cum să alergi corect? 7 sfaturi de care să ții cont

Cum să alergi corect? 7 sfaturi de care să ții cont

Redactor Divahair.ro

Alergatul nu este deloc o activitate ușoară, așa că dacă vrei să începi să dai ture de bloc sau stadion, ar fi bine să o faci în mod corect.

Iată, în continuare, șapte sfaturi care, sperăm noi, te vor ajuta să alergi corect.

Cum să alergi corect: cumpără-ți niște pantofi pentru alergat

Pantofii sport sunt indispensabili dacă ești interesată, cu adevărat, să alergi corect. Prin urmare, dacă nu ai unii adecvați, te sfătuim să mergi să-ți cumperi o pereche, sau două, dintr-un magazin aflat în Fashion House. Ca să alegi pantofii potriviți pentru alergat, este esențial să ții cont de următoarele aspecte: brandul, confortul, materialele de fabricație, greutatea și cum o să-i folosești.

Cum să alergi corect: ia-ți și haine pentru alergat

Nu doar pantofii sunt importanți dacă te vrei să alergi corect, ci și hainele pe care le porți în timp ce dai ture de parc. Găsești haine pentru alergat în orice magazin specializat pe comercializarea de piese vestimentare sportive. Important este să-ți iei unele potrivite, care să nu fie nici prea largi, dar nici prea strâmte. Dacă nu-ți alegi hainele corecte, riști să nu atingi rezultatele pe care ți le dorești și, de asemenea, să te accidentezi.

Cum să alergi corect: mergi la un doctor

În cazul în care nu ai mai alergat până acum, mergi la un medic și roagă-l să-ți facă niște analize. Rezultatele analizelor o să-ți arate dacă ești aptă sau nu pentru alergat.

Cum să alergi corect: nu forța

Dacă nu ai mai alergat niciodată ori dacă nu ai mai făcut-o de foarte mult timp, ar fi bine să nu forțezi. Altfel spus, stabilește-ți niște obiective mici. De exemplu, prima oară ai putea să alergi trei sute de metri. După ce te simți bine cu distanța în cauză, propune-ți o altă țintă: 500 de metri. Și tot așa. Nici nu o să-ți dai seama cât de repede o să reușești să alergi pe o distanță de câțiva kilometri!

Cum să alergi corect: încălzește-te

Înainte de orice repriză de alergat, este obligatoriu să execuți câteva exerciții de încălzire. Altfel, riști să te accidentezi serios! Sfatul nostru este ca, înainte să alergi, să te încălzești în jur de 15 minute.

Cum să alergi corect: bea apă

Ca să alergi corect este nevoie să te hidratezi corect. Înainte să alergi, în timp ce alergi și după ce alergi. Pentru hidratare, merită să folosești atât apă cât și substanțe cu diverse minerale și săruri, care ajută organismul să se refacă mai repede în urma efortului depus.

Cum să alergi corect: concentrează-te pe respirație

Respirația este foarte importantă când alergi, așa că ar fi bine să te concentrezi să respiri corect. O respirație corectă presupune să inspiri pe nas și să expiri pe gură și, totodată, să-ți găsești un ritm, pe care să-l menții.

Surse foto: Pixabay

De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?
Incepe quiz
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.