Cum sa slabesti in functie de tipurile de grasime abdominala

Cum sa slabesti in functie de tipurile de grasime abdominala
Redactor Alexa Galgau
Luni, 11.08.2014

Cuprins

Grasimea din zona abdominala este o problema estetica a multor persoane si genereaza numeroase complexe, mai ales in randul femeilor. Problema, insa, este chiar mai grava de atat, deoarece grasimea din aceasta zona poate fi in stransa legatura cu boli serioase, care pun iti chiar si viata in pericol.

Afla de mai jos care sunt tipurile de grasime abdominala si ce strategii sa aplici pentru a slabi in mod corect si a avea o sanatate de invidiat!

Tipurile de grasime abdominala

Excesul de grasime din zona abdominala nu este doar o problema de vanitate, ci se prezinta ca un adevarat risc din punct de vedere al sanatatii. Pentru ca celulele de grasime din zona abdomenului sunt active, ele produc hormoni care pot conduce la aparitia unor boli. Printre acestea se numara si afectiunile cardiovasculare, diabetul, cancerul mamar, hipertensiunea sau problemele cu bila.

Exista doua tipuri de grasime abdominala : cea subcutanata si cea viscerala. Prima este localizata exact sub stratul de piele, dupa cum sugereaza si numele. Ea este si principalul motiv pentru ca nu se pot vedea muschii abdomenului. In vreme ce grasimea subcutanata nu este foarte periculoasa pentru organism, ci mai degraba inestetica, cea viscerala este un real pericol. Aceasta se acumuleaza la suprafata organelor si afecteaza functiile acestora, conducand la afectiunile grave enumerate mai sus.

Cum sa scapi de grasimea viscerala

Atunci cand o femeie are talia cu o circumferinta mai mare de 85 cm, inseamna ca deja are probleme cu grasimea viscerala, conform publicatiei Journal of the American Medical Association.

Pentru ca este atat de periculoasa pentru organism, trebuie sa faci tot ce iti sta in putere pentru a scapa de grasimea viscerala. Primul pas consta in adoptarea unui regim alimentar corespunzator, sarac in grasimi saturate si bogat in fructe si legume. Grasimile nu trebuie eliminate in totalitate, ci trebuie pastrate doar cele sanatoase, precum cele obtinute din ulei de cocos, de masline, de struguri, nuci, peste sau avocado. Carbohidratii consumati trebuie sa fie complecsi, precum cei din leguminoase.

Al doilea pas si poate cel mai greu este acela de a face efort fizic in fiecare zi, timp de cel putin 60 de minute. Daca reduci greutatea corpului cu un procent cuprins intre 5 si 10%, atunci vei incepe sa scapi si de grasimea viscerala. Singura modalitate de a obtine rezultate este de a arde mai multe calorii decat consumi prin hrana. Aceasta inseamna ca, in primul rand, sa iti calculezi aportul nutritional al fiecarei mese si sa iti alegi o activitate fizica solicitanta, care sa topeasca grasimea. Daca te apuci de exercitii precum abdomenele, rezultatele nu vor fi satisfacatoare.

Cel mai bun antrenament pentru a scapa de grasimea viscerala este cel cardio. Ai o multime de optiuni: alergatul, mersul pe bicicleta, mersul pe role, saritul corzii, aerobicul, dansul, Zumba, Kangoo Jumps si multe altele. Gaseste ceea ce iti place sa faci si petrece o ora pe zi facand efort cat poti de intens. Invata de aici ce alimentatie trebuie sa ai inainte si dupa sala!

Nu in ultimul rand, ceea ce cantareste enorm in procesul de slabire este motivatia. Trebuie sa pornesti la drum stiind ca nu vei slabi imediat, ci in timp, cu perseverenta. Pune in balanta sanatatea ta si placerile nesanatoase si sigur vei face alegerea potrivita. Renunta la fumat, la alcool si la fast food, cei trei dusmani declarati ai unui corp echilibrat.

Cum sa scapi de grasimea subcutanata

Chiar si dupa ce ai inceput antrenamentul cardio menit sa te scape de grasimea viscerala, vei observa ca cea subcutanata inca mai este vizibila. Asadar, pentru a scapa si de aceasta, pe langa exercitiile cardio, care sunt esentiale, trebuie sa iti lucrezi si masa musculara cu exercitii de forta. La o sala de fitness vei gasi toate aparatele necesare pentru a-ti tonifia muschii.

Atunci cand te axezi pe cresterea masei musculare, trebuie sa scoti in mare masura carbohidratii din dieta si sa mananci cat mai multe proteine, care sunt mai greu de digerat de organism, ceea ce inseamna ca iti creste metabolismul pentru a arde caloriile mai repede. In plus, proteinele ajuta la refacerea masei musculare.

Asadar, pentru a slabi corect, trebuie sa stii care sunt tipurile de grasime abdominala si ce trebuie sa faci pentru a scapa de burta intr-un mod cat mai eficient.

Articolul urmator »
La cât timp după masă poți face sport
La cât timp după masă poți face sport
Raluca Margean | Joi, 30.05.2024
Incepe quiz
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?
Test de dieta: De ce nu reusesti sa slabesti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.1 (6)

Ne găsești pe