De ce Guvernul a interzis sticlele cu apă în sălile de sport, după redeschiderea lor

De ce Guvernul a interzis sticlele cu apă în sălile de sport, după redeschiderea lor

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Deși din data de 15 iunie s-au redeschis, printre altele, și sălile de fitness, Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuţ Stroe, a spus ce măsuri s-au luat pentru a scădea riscul infectării cu COVID-19 în acest mediu.

"Aceste prime măsuri de relaxare a restricțiilor din sălile de fitness vin împreună cu o uriașă responsabilitate, protejarea pe cât mai mult posibil a sănătății tuturor participanților. Sălile de fitness au un risc ridicat epidemiologic. Și apropo de numărul cabinelor de duș, dacă e să comparăm cu numărul celor care se antrenează, este mult mai mic, ceea ce ar genera aglomerație. O aglomerare în zona dușurilor ar duce la un contact evident între foarte mulți, am crea un timp de așteptare pentru mulți participanți. Tot ceea ce am gândit e în directă relație cu spațiile alocate. În zona vestiarelor, unde se situează dușurile, e nevoie de 4 mp pentru fiecare persoană. Accesul în vestiare și la dușuri e controlat și limitat de această raportare la cei 4 mp. Interesul nostru, al celor care protejăm sănătatea publică, a fost să fluidizăm traficul în aceste spații comune pentru că ele au cel mai înalt risc epidemiologic".

Pe lângă asta, din cauza faptului că în Monitorul Oficial se regăsește un subpunct potrivit căruia consumul de băuturi răcoritoare se poate face doar în aer liber, celor care au început să frecventeze sălile de fitness li s-a interzis intrarea cu sticlele de apă în incintă.

 

 

Articolul urmator
Pilates: beneficii și idei de exerciții
Pilates: beneficii și idei de exerciții
Ce sport ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce sport ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.