Strălucește și simte-te bine în corpul tău practicând YOGA!

Redactor Divahair.ro

Primăvara e cel mai bun moment să începem o rutină sănătoasă pentru a ieși din amorțeala iernii, pentru a ne detoxifia organismul, pentru a ne tonifia corpul și pentru a ne simți din nou pline de energie.

YOGA este o practică care ne poate ajuta să ieșim din starea de hibernare și să devenim din nou active și pline de vitalitate. În plus, grație varietății de posturi, YOGA ne dă ocazia să lucrăm toate părțile corpului, așa încât mușchii încep să se tonifieze rând pe rând, rezultatul fiind: un spirit tânăr într-un corp tânăr!

femei care fac yoga

Yoga – știința milenară a stării de bine.

Yoga este un sistem de sănătate bine pus la punct de-a lungul a câteva milenii. Din fericire și noi putem beneficia azi de știința Yoga și o putem folosi pentru a cultiva o viață sănătoasă și pentru a ne menține în formă.

Andrei Vișan, profesor al școlii Dhyana Yoga, spune că Yoga este acel mic răsfăț pe care ni-l putem acorda în fiecare dimineață, înainte de a pleca spre birou, și care ne ține toată ziua. Și asta pentru că efectele unei practici Yoga de 20-30 minute durează întreagă zi!

femeie care face yoga

Structura cursului Yoga.

În cadrul cursului de Yoga pe care îl susține, Andrei predă exerciții de încălzire, o serie de asane pentru fiecare grupă a corpului, apoi o sesiune de relaxare și o meditație. În funcție de obiectivul propus, asanele diferă, adresându-se altor părți ale corpului și având alte beneficii. De asemenea, el spune că e important să practicăm zilnic o meditație, dar ea nu trebuie să fie neapărat mereu aceeași. La cursurile sale, Andrei predă tehnici din meditație Buddhista Vipassana, dar și meditația Inimii Spirituale, așa cum a fost predată ea de Ramana Maharshi.

Curs de yoga

1. Exerciții de încălzire – E bine să începem practica Yoga cu câteva exerciții de încălzire, care ne vor dezmorți articulațiile și ne vor pregăti pentru posturi.

2. Posturile Yoga – Andrei structurează fiecare serie de posturi în funcție de scopul propus. E și normal. Uneori vrem să lucrăm mai mult spatele, alteori vrem să ne mișcăm mai mult.

3. Exerciții de respirație (Pranayama) – Despre beneficiile tehnicilor Pranayama am putea scrie un articol întreg! Dar, că să ne limităm la a enumera câteva, iată care sunt acestea: claritate mentală, centrare mentală (o mai bună concentrare), vitalitate, energizare, echilibrare energetică, deschiderea inimii.

4. Exerciții de relaxare – Începem și încheiem sesiunea de Yoga prin exerciții line, ușoare. Exercițiile de relaxare își au rostul lor, bine stabilit: să elibereze micile tensiuni din timpul mișcării și să ne pregătească pentru meditație. Uneori relaxarea este atât de profundă că mulți au senzația că plutesc!

5. Mediația – Reprezintă partea yin a clasei de Yoga, adică acea jumătate de oră sau o oră în care ne abandonăm grijile de peste zi și pur și simplu ne cufundăm în pacea inimii.

femei care fac sport

Practicile Yoga și beneficiile lor.

Curs de yoga

Iată la ce schimbări te poți aștepta după Cursul de Yoga:

• Vei învăța să te relaxezi și să te simți bine în corpul tău, oriunde ai fi: la birou, în oraș sau pe ringul de dans.
• Cu ajutorul asanelor corpul tău va deveni flexibil și tonifiat. Vei observa o îmbunătățire a posturii, vitalitate mărită și o alură nouă, sexy, care emană încredere în sine.
• În plus, studiile științifice au demonstrat că yoga este chiar mai eficientă decât fizioterapia pentru durerile de spate.
• Știai că tinerețea e dată de flexibilitatea coloanei? Cu alte cuvinte, suntem tineri atâta timp cât coloana ne este flexibilă!
• Grație meditației, mintea devine mai clară, mai liniștită, iar inima se va deschide tot mai mult, lăsând strălucirea să se vadă pe chipul tău. Vei radia prin toți porii.
• Vei învăța să trăiești în prezent, fără îngrijorări sau regrete!
• Vei observa că ai mai multă energie pentru viață de zi cu zi, mai multă claritate și creativitate!

Te invităm să descoperi și tu YOGA la cursul Școlii Dhyana Yoga, din București, și să testezi beneficiile acestei practici milenare!

Locație și program:
Luni și Marți: 19.00-21.00-Bd Alexandru Ioan Cuza, nr. 39, București (zona Victoriei)
Miercuri: 19.00-21.00- Strada Cristofor Columb, nr. 3 (zona Romană)

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.