Nu Skin

Un antrenor celebru dezvăluie exercițiul fizic care este mai eficient decât abdomenele

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Atunci când vine vorba de abdomen, majoritatea femeilor se simt jenate. Stilul de viață și dieta ne fac să pierdem lupta împotriva kilogramelor în plus. Astfel, apar colăceii, iar singurul lucru pe care îl facem este să ne acoperim această zonă a corpului cu haine largi, care să ne permită să ne simțăm confortabil, cu micul nostru „secret” în siguranță.

Alte femei aleg o cale ceva mai dificilă printr-un regim drastic și un set de exerciții epuizante, formate adesea din abdomene. Totuși specialiștii spun că aceste exercițiu, adesea executate incorect, ne pot pune în pericol sănătatea. Astfel, putem să ne confruntăm cu dureri de spate și alte modificări ale coloanei vertebrale ce ne pot provoca neplăceri pentru mult timp. În plus, se pare că abdomenele nu sunt atât de eficiente pe cât credeam. Acestea nu ne lucrează mușchii abdominali atât de bine, iar până la obținerea pătrățelelor pe care ni le-am dorit întotdeauna mai este cale lungă.

femeie care face sport

Exercițiul fizic care este mai eficient decât abdomenele

Numărul persoanelor care fac abdomene este mult mai mic decât cel al persoanelor care au un abdomen plat. Cum este posibil acest lucru? Ei bine, se pare că cei care își petrec nenumărate ore la sală fac greșit exercițiile.

Potrivit trainerului și nutriționistului Harley Pasternak, care a fost antrenorul personal al unor vedete precum Ariana Grande, Lady Gaga și Megan Fox, nu abdomenele îți vor asigura un abdomen tare ca piatra, ci mersul pe jos.

Pasternak este de părere că majoritatea persoanelor nu realizează că sunt deja născute cu mușchi abdominali. Așadar, teoretic, toată lumea își începe viața cu 4 sau 6 pătrățele pe abdomen. Totuși o mare parte dintre aceste persoane sunt născute și cu grăsime corporală, straturi care acoperă mușchii de pe abdomen.

Folosirea nenumăratelor aparate din sala de gimnastică nu fac nimic pentru a înlătura straturile de grăsime, deoarece, după părerea lui Harley Pasternak, nu poți să arzi grăsimea doar dintr-o anumită parte a corpului. Mersul pe jos și plimbările lungi, pe de altă parte, tocmai acest lucru fac: ard grăsimile.

femeie care face exercitii pentru spate

Pasternak a mărturisit că le dă ca „temă” clienților săi să facă zilnic între 10.000 și 14.000 de pași. Dacă ating acest record, atunci sunt mult mai aproape în a obține un abdomen de invidiat. Acesta este primul pas. Celălalt pas constă în înlăturarea zonelor cu grăsime care se află în diferite părți ale corpului, nu pe abdomen.

„Dacă vrei să ai o talie de invidiat, atunci nu te îngrijora în privința ei”, spune Pasternak. În schimb, concentrează-te asupra întăririi mușchilor spatelui. Potrivit nutriționistului, lucrarea acestor mușchi te ajută să îți alungești corpul. Exercițiile care se concentrează doar pe abdomen îți micșorează trunchiul și poți chiar căpăta o poziție aplecată, cocoșată.

Astfel, este recomandat să îți lucrezi spatele cu ajutorul exercițiilor superman și făcând exerciții TRX, pe care le poți vedea în filmulețele de mai jos.

Calea spre un abdomen de invidiat este diferită față de ce credeam cândva. Forma de invidiat a vedetelor antrenate de Harley Pasternak și nenumărații clienți mulțumiți ai acestuia sunt doar câteva dovezi care ar trebui să ne convingă să renunțăm la abdomene în favoarea mersului pe jos și a exercițiilor pentru spate.

Abdomen

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta