Vrei sa scapi de grasimea de pe abdomen? Urmeaza cel mai bun program de antrenament!

Mihaela Dobre, redactor Divahair.ro

Grasimea de pe abdomen reprezinta o problema majora pentru multe femei. Adevarurile dure despre depozitele de grasime acumulate pe abdomen sunt ca se dau jos cel mai greu, nu exista exercitii minune pentru acest lucru si, ca sa scapam de grasimea de pe abdomen, trebuie sa slabim de sus pana jos.

Din fericire insa exista destule modalitati de a elimina depozitul de grasime, dar toate implica efort sustinut, constant si intens, plus o dieta echilibrata.

Cum lucrezi aceasta zona?

Poti executa urmatorul program atat la sala de sport cat si acasa, in functie de timpul rezervat. Rutina este aceeasi, insa se vor schimba exercitiile si numarul de repetari. Iata ce exercitii iti recomanda antrenorul de fitness Raul-Aurelian TOMA:

Rutina 1

-alergare pe banda, in parc, sau pe loc: 5 minute la 75-80% HR
-circuit de 3 exercitii: crunch- 40 repetari (abdomen clasic, culcat pe spate, picioarele flexate, talpile pe sol, mainile la ceafa, coatele desfacute larg, ridic omoplatii de pe sol), crunch invers - 40 de repetari (culcat pe sol, mainile sub fesieri, picioarele lipite, ridici picioarele intre 15- 45 de grade), bricege - 40 de repetari.
-repeta acest ciclu cardio/circuit de 6 ori, fara pauza

Rutina 2

-alergare pe banda, bicicleta eliptica - 10 minute
-circuit de exercitii pentru abdomen si oblic: crunch-30 de repetari, crunch invers-30 de repetari, crunch pentru oblici-30 de repetari (culcat pe spate,picioarele flexate,talpile pe sol,bratele intinse pe langa trunchi,omoplatii ridicati de pe sol,execut o miscare de balans lateral pana ating cu mana gambele), plank (sprijinit pe antebrate si degetele de la picioare, corpul drept) -1 minut, plank lateral (culcat pe o parte,sprijin pe antebrat si pe picior,corpul drept) -1 minut, hiperextensii (culcat cu fata in jos,mainile la ceafa,imping cu varfurile picioarelor in sol, execut ridicarea trunchiului) - 30 de repetari, bricege - 30 de repetari.
-repeta circuitul de 4 ori, cu pauza de 2 minute intre circuite
-alergare pe banda, bicicleta eliptica - 10 minute

Acest exrcitiu necesita 45 de minute de timp total de lucru, cu pauze incluse. Urmeaza programul de doua ori pe saptamana si vei indeparta grasimea de pe abdomen in mod eficient!

Un articol realizat de Nomasvello

Abdomen

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.