12 tunsori moderne, populare în 2019. Tu pe care o alegi?

12 tunsori moderne, populare în 2019. Tu pe care o alegi?

Redactor Andreea Baluteanu

Ne-am răzgândit: lumea nu aparține nici femeilor, nici bărbaților, ci s-a supus toată bobului. După o perioadă în care tunsoarea preferată a franțuzoaicelor a făcut legea, au urmat câteva luni scurte de dominație a părului lung, dar anul 2019 pare să fi preferat tot bobul sau fratele său mai mare, LOB-ul.

Pentru că 2019 se apropie de sfârșit, am adunat cele mai populare tunsori moderne pe placul femeilor în acest an. Încoronează-ți toamna cu un hairstyle adorat peste tot: abia așteptăm să ne povestești ce vei alege!

Tunsori moderne pentru părul lung, la modă în acest an

Așa cum am spus, părul lung a cunoscut un moment de reviriment în 2019. Dacă pletele tale ar putea rivaliza cu cele ale lui Rapunzel și ești mândră de podoaba ta capilară, ar fi și păcat să îți tai frumusețe de păr doar pentru că bobul e la modă. Dă întâietate unei tunsori moderne pe părul lung și vei fi în aceeași ligă cu Gigi Hadid, Blake Lively sau Camila Cabello, pe care nu ni le imaginăm fără șuvițele lor semnătură.

Părul lung cu tentă retro

Gigi Hadid

Sursa foto: Pinterest

Dacă anul 2018 a adus în prim-plan naturalețea în ceea ce privește cele mai iubite tunsori, 2019 vrea să condimenteze universul hairstyle-urilor cu un strop de retro. Se poartă buclele mari, specifice anilor 40, dar și cele lejere, cu tentă de anii 70. Însă trendul suprem în tunsori moderne cu patină retro în 2019 îl reprezintă valurile lejere și naturale ale anilor 90, împodobite cu agrafe spectaculoase. Lookul e reprezentat perfect de Gigi Hadid.

Trepte „candelabru”

Se pare că nu mai sunt la modă beach waves, ci jocul a fost adus la nivelul următor cu treptele de tip „candelabru”. Despre ce e vorba? Despre un haircut care se potrivește părului mediu spre lung, indiferent de textură. Treptele sunt mai lungi la spate și încadrează frumos fața, fiind tăiate cu precizie, ceea ce conferă un volum ispititor părului tău. Bretonul lung arată minunat pe această tunsoare lungă modernă.

par lung

Sursa foto: Pinterest

Lung și creț

Anul 2019 continuă să transmită mai departe mesajul lui 2018, conform căruia naturalețea trebuie să fie cea mai preţuită. Astfel, mai important decât să ai cea mai populară tunsoare este un păr sănătos, strălucitor și frumos, de la rădăcină și până la vârfuri. Ironic este că această tunsoare care sfidează tendințele a devenit una dintre cele mai populare. Pune accentul pe îngrijirea părului și mergi regulat la salon pentru a tunde vârfurile. În rest, îngrijirea e menținută la cote minime!

par cret si lung

Sursa foto: Pinterest

Tunsori moderne pentru părul mediu, de încercat în 2019

Tunsorile medii se numără în continuare printre cele mai populare, un fapt cu totul normal dat fiind faptul că am cunoscut o epocă de dominație a bobului și că multe femei își cresc acum cu dragoste părul scurt. Iată mai jos care sunt cele mai populare opțiuni în 2019.

Tunsoarea cu breton tip draperie

Știi cum dai la o parte dimineața draperiile pentru a permite luminii zilei să pătrundă în casă? Cam așa se întâmplă și cu bretonul tip „draperie”, singura diferență fiind aceea că acest element de hairstyling revelează ochii, „fereastra sufletului”. Ca structură, bretonul tip draperie e mai lung și poate fi împărțit în două, ceea ce îl face extrem de practic. Adoptă-l fie alături de o tunsoare lungă, fie cu un lob modern.

Tunsoarea cu breton tip draperie

Sursa foto: Pinterest

Tunsoarea „mermaid shag”

Îți promitem că e mai greu să explici această tunsoare decât să o obții sau să o porți! Începem cu tunsorile de tip „shag” sau „shaggy”, extrem de populare în anii 70, respectiv haircuturi cu foarte multe trepte, libere și îndrăznețe. Traducerea mot-a-mot a cuvântului „shag” este „flocos” sau „aspru”, deci un păr care nu se vrea cumințit. Tunsorile moderne din 2019 îl asociază însă cu onduleuri dulci de sirenă, de unde și titulatura „mermaid”, ceea ce rezultă fiind un look extrem de edgy și modern. Cere stilistului să nu taie trepte care să încadreze fața, ci să le lase mai lungi. Tunsoarea a fost declarată de stiliștii de la Glamour drept preferata fetelor libere și cool din Los Angeles.

Tunsoarea mermaid shag

Sursa foto: Pinterest

LOB-ul drept

Dacă „mermaid shag” a cucerit femeile din Cetatea Filmului, „the blunt LOB” (traducere Blunt-bont) este preferatul celor avangardiste din New York. Acest tip de LOB nu are nici trepte, nici unghiuri, ci este perfect neted, fiind alegerea ideală pentru fetele cu părul drept. Tunsoarea modernă este strălucitoare și sofisticată, o alternativă la toate haircuturile extrem de naturale.

Jessica Szohr

Sursa foto: Pinterest

LOB natural

Nu puteau unul fără celălalt! LOB-ul natural e practic bobul tău care a crescut, plin de vigoare și de stil. Partea cea mai bună în cazul acestei tunsori? Este extrem de versatilă! Poți ondula părul, îl poți împleti sau îl poți prinde într-un coc de balerină la spate, opțiuni pe care nu le-ai fi avut la îndemână cu un bob.

LOB natural

Sursa foto: Pinterest

Tunsori moderne pentru părul scurt, în trend în 2019

Cele mai populare tunsori moderne din 2019 rămân cele pe părul scurt, așa că, dacă vrei să te conformezi trendului, dă fuga la coafor. Din nou, tendințele sunt diferite, deși ceea ce contează pare să fie tot naturalețea și caracterul practic al unei tunsori care se aranjează de la sine.

Bobul shaggy

Ți-am explicat mai sus de unde vine fascinația pentru „shaggy”, acum ți-o exemplificăm pe părul scurt. Poți opta pentru tunsori cu multe trepte și breton sau pentru varianta minimalistă a Winonei Ryder. De când joacă în hitul „Stranger Things”, actrița americană a redevenit idolul unei generații care vrea să se întoarcă la simplitate.

Winona Ryder

Sursa foto: Pinterest

Bobul rotunjit

Tendințele retro care influențează tunsorile moderne pentru părul scurt din 2019 sunt traduse în această mândrețe de bob rotunjit. Inspirat de decadele glamour ale modei, bobul rotunjit este soluția perfectă pentru un eveniment special, așa cum ne dovedește Vanessa Hudgens. Apelează la o cărare adâncă, laterală, și la onduleuri rotunjite care să pună în valoare liniile tunsorii.

Vanessa Hudgens

Sursa foto: Pinterest

Bobul drept

Dacă LOB-ul poate fi „blunt”, de ce nu ar beneficia și bobul de aceste detalii? Tunsoarea a fost declarată vedetă în San Francisco, reușind să bifeze echilibrul perfect dintre cool și sexy. Atuul suprem este că bobul drept se potrivește oricărei texturi de păr, dar, dacă firul tău este prea gros, poți ruga stilistul să îl subțieze înainte.

Dua Lipa

Sursa foto: Pinterest

Bob cu breton drept

O parafrazăm pe celebra Hannah Montana și declarăm această tunsoare „ce e mai bun din ambele lumi”! Se ia un bob simplu, cu tăieturi drepte, și se adaugă un breton cât se poate de inocent. Ceea ce reiese de aici este o tunsoare modernă care îți va scoate la iveală tot farmecul tău franțuzesc!

Bob cu breton drept

Sursa foto: Pinterest

Pixie cu atitudine

Deși nu se mai poartă tunsorile extrem de scurte, băiețești, pixie nu se dă bătut. De data aceasta, el evoluează însă spre un bob scurt și are mai multă atitudine. Cere stilistului să îți tundă mai lung partea din creștetul capului, pe care o poți pieptăna lateral sau o poți aranja sub formă de creastă când ai chef să manifești toată atitudinea din lume.

pixie

Sursa foto: Pinterest 

Acestea sunt tunsorile moderne care au făcut ravagii în 2019. Lasă-te inspirată de inițiativa noastră și descoperă tunsorile cu care să impresionezi acum!

Surse foto: Pinterest

Articolul urmator
Șapte tunsori care îți flatează forma chipului și îți accentuează trăsăturile faciale unice
Șapte tunsori care îți flatează forma chipului și îți accentuează trăsăturile faciale unice
Îți ghicim vârsta în funcție de emisiunile pe care le alegi din acest test
Incepe quiz
Îți ghicim vârsta în funcție de emisiunile pe care le alegi din acest test

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.