Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

16 pericole la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Nu oricine se bucură de unghii naturale frumoase și sănătoase. Pentru femeile cu care Mama Natura nu a fost prea darnică, singura soluție pentru o manichiură îngrijită o reprezintă unghiile cu gel. Toate femeile își doresc o manichiură impecabilă și suntem dispuse să cheltuim sume mari de bani, să stăm ore întregi la salon și chiar să ne punem sănătatea în pericol.

Totuși, decizia de a avea o manichiură cu gel nu ar trebui să fie luată atât de ușor. Puține femei știu despre pericolele asociate cu acest tip de manichiură realizată la salon sau la manichiuristă acasă. Ești curioasă care sunt pericolele la care te expui atunci când îți faci manichiura cu gel? Află în galeria de mai sus!

Există un risc ridicat de infecții fungice

Există un risc ridicat de infecții fungice

Deși toate manichiuristele de la salon sunt învățate să dezinfecteze bine ustensilele, bacteriile pot supraviețui chiar și după aceste procese. Acestea pot să rămână pe mâinile manichiuristei sau pe pensulele ojelor. De aceea se recomandă o dezinfectare repetată, lucru pe care nu toată lumea îl face. Un studiu făcut în America a ajuns la concluzia că 75% din saloane nu respectă protocoalele de dezinfectare.

Pot apărea infecții ale pielii

Pot apărea infecții ale pielii

Tăierea cuticulelor este contraindicată! Acest gest poate duce la infectarea pielii de la rădăcina unghiei. Cel mai indicat mod de înlăturare a cuticulelor constă în împingerea acestora cu un bețișor special.

Riscul de a face cancer de piele crește

Riscul de a face cancer de piele crește

Manichiura cu gel crește riscul de a face cancer de piele și de îmbătrânire prematură. Există multe avantaje ale manichiurii cu gel. Arată bine, rezistă mai mult, unghiile sunt mai puternice și se usucă mai repede sub lampa UV. Însă acea lampă reprezintă de fapt un pericol invizibil la nivel celular. Deși „doza” de raze UV este scurtă, aceasta poate fi destul de intensă. În timp, această expunere repetată poate să îți afecteze pielea.

Pilirea este o artă pe care nu oricine o stăpânește

Pilirea este o artă pe care nu oricine o stăpânește

Manichiuristele sunt învățate să lucreze rapid. Dacă îți pilesc unghiile rapid, cu mișcări dure și scurte, unghiile tale pot fi afectate. Acest lucru poate duce la ruperea, crăparea sau descojirea unghiilor. Pilirea trebuie să se facă întotdeauna într-o singură direcție, cu ajutorul unei pile fine.

Surse foto: iStock, Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta