4 lucruri importante de știut despre oja semipermanentă

4 lucruri importante de știut despre oja semipermanentă

Andreea Constantin

Oja semipermanentă este o tehnică de manichiură care păstrează unghiile perfect lăcuite, fără ciobituri, până la două săptămâni. Ideală înainte de o escapadă la mare sau la picioare când vine vremea bună, această metodă este însă controversată. Este o soluție miraculoasă sau nu pentru unghiile tale? Iată câteva lucruri de știut despre oja semipermanentă.

Ce este oja semipermanentă?

Lacul semipermanent este un gel acrilic amestecat cu lac, aplicat pe unghie și întărit de UV. Are aceeași textură ca un lac clasic, este și lichid și are și mai multă strălucire. Rămâne curat, fără urme și fără descuamare până la 18 zile.

Cum are loc aplicarea lacului semipermanent?

Aplicarea ojei semipermanente are loc ca o ojă clasică. Într-un salon de cosmetică, dar chiar și personal acasă, cosmeticiana începe prin a pregăti unghiile: pilește, curăță și împinge cuticulele înapoi.

Apoi ea aplică o bază. Când se face prima mână, se trece timp de 30 de secunde sub o lampă UV sau LED. Între timp, cosmeticiana se ocupă de mâna a doua.

Apoi se aplică două straturi de lac întotdeauna cu 30 de secunde de uscare între cele două aplicări.

În cele din urmă, cosmeticianul aplică un strat superior care se usucă și sub o lampă UV. O ojă semipermanentă necesită între 25 și 30 de minute. Spre deosebire de o manichiură clasică, lacul semi-permanent nu necesită timp de uscare. Unghiile sunt impecabile imediat ce se termină pauza.

Pe partea de culoare există, în funcție de brand, o alegere aproape echivalentă cu cea întâlnită la lacurile clasice: nud, colorat, sclipitor... toate stilurile de manichiură există în varianta semipermanentă.

Un lucru important de reținut este acela că oja semipermanentă este puternic descurajată pe unghiile slăbite sau deteriorate.

Cum se îndepărtează lacul semipermanent?

La două săptămâni de la aplicare, când unghiile cresc din nou și apare o demarcație între lac și piele, este timpul să îndepărtezi lacul semipermanent. Pentru a face acest lucru, întoarce-te la institut sau poți face chiar tu personal la tine acasă dacă ai instrumentele necesare pentru a fec tot acest proces de îndepărtare a lacului semipermanent. 

Prin urmare, cosmeticiana rulează unghiile cu vată înmuiată în acetonă, ele însele rulate în folie de aluminiu. Această operație durează aproximativ cincisprezece minute. De asemenea, așa cum s-a specificat mai sus, poți alege să-ți scoți semipermanentul acasă, datorită truselor vândute în online sau în saloanele de cosmtică. 

După ce îți îndepărtezi lacul semipermanent, aplică un ulei hrănitor pe unghii pentru a le regenera.

Care sunt avantajele lacului semipermanent?

Oja permanentă este o mică revoluție pentru femeile ocupate care nu au timp să schimbe lacul de unghii la fiecare câteva zile sau pentru cele care își folosesc des cele zece degete. Și din motive întemeiate, oja semipermanentă rămâne impecabilă timp de 15 zile, cu același finisaj ca atunci când este aplicată. În plus, există o paletă de culori foarte largă. Prin urmare, este o soluție practică și eficientă pentru a fi frumoasă până la vârfurile unghiilor în orice situație.

Articolul urmator
Sculptra: ce este și cum acționează
Sculptra: ce este și cum acționează
Ce nuanta de oja a sezonului ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce nuanta de oja a sezonului ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.