Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

5 mituri despre implantul mamar pe care orice femeie ar trebui să le știe

Miercuri, 27.06.2018
de Andreea Marinescu

Din dorința de a avea un corp perfect și pentru a fi mai încrezătoare, multe femei apelează la chirurgia plastică pentru schimbarea aspectului fizic. Implantul mamar este cea mai populară formă de chirurgie plastică din lume, arată un studiu realizat de American Society of Plastic Surgeons, unde 300.000 de femei apelează la ea în fiecare an. Odată cu interesul tot mai crescut, în jurul acestui tip de intervenție s-au născut multe mituri care vorbesc despre siguranță și despre procedură. În primul rând, înainte de a apela la o astfel de intervenție, e important să urmărești un ghid complet despre implant mamar, pentru a putea lua cele mai bune decizii în cunoștință de cauză, fără să intri în capcana miturilor.

5 mituri despre implantul mamar pe care orice femeie ar trebui să le știe:

Femeie care tine un implant de silicon

1. Fiecare implant trebuie schimbat la 10 ani

Implanturile nu vin fără riscuri. Există forme de complicații cunoscute, precum rupturi sau scurgeri care pot ajunge în organism. Într-un astfel de scenariu, este obligatoriu să te prezinți la medic pentru o operație, înainte de a avea parte de probleme mult mai mari. Ceea ce trebuie să știi însă este faptul că nu există un termen de 10 ani la care implantul trebuie schimbat. Recomandarea specialiștilor este ca o astfel de intervenție de schimbare să fie făcută doar în cazul în care există complicații sau probleme cu implantul.

2. Implanturile pot cauza boli autoimune

În ultimii ani, cu cât interesul pentru acest tip de intervenție a crescut printre femei, au apărut și mituri numeroase despre unele legături care ar exista între implanturile mamare și bolile autoimune. Potrivit Plasticsurgery.org, studiile specialiștilor au respins ipoteza apariției bolilor autoimune din cauza implanturilor, în SUA toate formele de implanturi fiind aprobate de către FDA.

3. Sunt periculoase în timpul perioadei de alăptare

Multe dintre femeile care apelează la implanturile mamare sunt de obicei în jurul vârstelor de 20 sau 30 de ani. Acesta este și motivul pentru care una dintre principalele griji ale acestor femei este o eventuală sarcină și ce va însemna un implant în perioada de alăptare. Specialiștii susțin însă că nu există riscuri majore, doar posibilitatea ca sfârcul să fie iritat, din cauza operației în sine, însă există tehnici medicale avansate care pot reduce aceste probleme.

4. Orice femeie poate alege orice mărime își dorește de implant

Există sute de tipuri și dimensiuni de implanturi pe piață, iar de multe ori o femeie va crede că poate alege orice dimensiune de implant, ceea ce este fals. În mod normal, pentru ca forma finală după operație să fie cât mai naturală cu putință, decizia trebuie luată de chirurgul plastician plecând de la caracteristicile fizice ale clientei. În cazul în care implantul este prea mare, există riscul de a apărea cute pe marginea sânului.

5. Implantul mamar poate fi făcut de orice chirurg plastician

Un implant poate avea efecte benefice atât fizice, cât și psihice pentru o persoană care apelează la o astfel de operație. Pentru ca procesul să decurgă impecabil, e important de știut că nu orice chirurg plastician este specializat în acest tip de operație, de aceea trebuie să cauți cu atenție un medic priceput, recunoscut și recomandat în piață.

Surse foto: Shutterstock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!