Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

6 motive pentru a alege produse de machiaj bio

Luni, 21.05.2018
de Andreea Baluteanu

Trăim într-o lume în care avansul tehnologic ne promite un look desăvârșit și o viață lungă și armonioasă, dar în care suntem tot mai amenințați de efectele directe ale acestei dezvoltări: poluarea, stresul, aditivii alimentari și din cosmetice. Omul modern se simte adesea depersonalizat și tocmai de aceea mulți dintre noi facem tot posibilul pentru a reconstitui legătura primordială cu natura și pentru a ne bucura din nou de prospețimea ei.

Deși recunoaștem că ultimele descoperiri în frumusețe și sănătate au importanța lor, suntem de părere că tot natura e răspunsul la dorințele noastre, la căutarea acerbă a acelei fântâni a tinereții și frumuseții. Tocmai de aceea, noi îți recomandăm să optezi pentru produse de machiaj bio, care îți pun în evidență aspectul pe care ți l-a oferit cu grație și generozitate Mama Natură! Află care sunt motivele pentru care îți oferim acest sfat în rândurile de mai jos!

De ce să devii fana machiajului bio: 6 motive de luat în calcul

Nu degeaba industria produselor cosmetice bio a căpătat tot mai multă amploare în ultima perioadă. Am început să devenim conștiente de ceea ce punem pe față și pe corp și să fim atente la compoziția produselor pe care le așternem pe piele. Atunci când alegi un makeup de acest tip, este extrem de important să îți oferi încrederea unui brand de valoare, deoarece piața e din păcate plină de produse cu pecetea „bio”, care sunt în realitate extrem de departe de această titulatură. Noi îți recomandăm din toată inima Bio Alchimia, unde vei regăsi numai cosmetice naturale, biologice și vegane de cea mai înaltă calitate, pe care le vei cumpăra la un preț echitabil. Cosmeticele provin de la producători atent selecționați din Italia, o țară renumită pentru practicile bio și pentru grija pe care locuitorii ei o au față de aspectul lor fizic.

femeie bio

Iată mai jos motivele pentru care să alegi numai produse de machiaj bio!

Cosmeticele bio nu conțin ingrediente chimice sau sintetice. A fost o perioadă îndelungată în care avansul științei ne făcea să avem încredere instant în orice provenea dintr-un laborator, dar din fericire acea perioadă e pe sfârșite. Reîncepem să ne apropiem de natură, să ne dorim din nou cosmetice ce poartă pecetea ei. Machiajul bio nu conține ingrediente chimice sau sintetice ce irită în timp pielea, pot provoca alergii sau chiar boli mai grave, precum cancerul.

Produsele bio includ în schimb uleiuri biologice de calitate superioară și materii prime vegetale. Cu alte cuvinte, ce pui pe piele nu numai că nu o afectează în mod negativ, ba dimpotrivă, o îngrijește și o hidratează. E visul nostru de secole: să investim în produse de makeup care să ne facă mai frumoase atât pe moment, dar și pe termen îndelungat!

Unul dintre cele mai bune exemple în acest sens este gloss-ul de mai jos, Hypnos, distribuit de Bio Alchimia. Cu tonuri de fucsia cu subton rece, se va potrivi de minune petrecerilor incendiare ale verii și ținutelor pline de culoare pe care le abordezi acum. În plus, compoziția inspirată de natură va fi un adevărat dar!

Gloss Buze Hypnos (10 ml)

Cosmeticele bio nu sunt testate pe animale! Nu trebuie ca o altă ființă să sufere pentru ca noi să fim fericite și frumoase. Este o idee tot mai răspândită în ultima perioadă, care ne-a făcut să fim conștiente de iresponsabilitatea de care umanitatea a dat dovadă în existența ei. Ne plac principiile industriei de beauty bio, mai ales atunci când acestea se împletesc cu produse pur și simplu superbe.

Fardul de pleoape de mai jos este o definiție perfectă a motivelor pentru care să investești în cosmetice bio. Știi că o ființă drăgălașă nu a fost chinuită pentru ca el să existe, ceea ce face ca frumusețea sa să fie și mai cuceritoare. Asortează-ți pleoapele cu seninul cerului de vară și bucură-te știind că ai făcut alegeri atât de responsabile.

Fard Pleoape Ametista (4 gr)

Cea mai mare parte a acestor cosmetice provine din agricultura biologică controlată. Revenim la aceeași idee: avem nevoie să ne dăm seama că suntem pe punctul de a ne pierde planeta. Ne place că am devenit tot mai conștienți în ultima perioadă și că ne-am schimbat modul de viață și chiar avem încredere în viitor. Iar industria bio ne oferă cele mai bune răspunsuri: susține o producție etică, comunități locale din regiuni îndepărtate, ce caută să se dezvolte, tărâmuri tot mai puțin atinse de poluare. E soluția pentru apăsătoarele griji actuale!

Cosmeticele bio sunt în trend din toate punctele de vedere. Da, e la modă să cumperi bio. Poate părea un argument superficial în mijlocul atâtor motive serioase, dar nu ne deranjează, atât timp cât trendul e atât de pozitiv.

Însă cosmeticele bio au mai reușit să realizeze o performanță: dacă acum câțiva ani nu răspundeau chiar ultimelor tendințe, adresându-se mai degrabă unui publice de nișă, acum sunt cât se poate de hot. Culorile, texturile, mirosurile produselor de beauty de la Bio Alchimia sunt cât se poate de hot și în ton cu vara 2018. Un fard de pleoape în tonuri de pământ, ce îți va accentua tenul bronzat, va fi must la o petrecere a verii.

Fard Pleoape Ambra (4 gr)

Completează machiajul cu un gloss superb, sidefat, nude, cu micro-reflexii argintii ce îți pun în valoare zâmbetul și albul dinților. Produsul poate fi folosit și deasupra unui ruj, conferindu-i strălucire ademenitoare. Noi recunoaștem că ne-am îndrăgostit!

Gloss Buze Etere (10 ml) 

Produsele cosmetice bio au parte de certificări ale instituțiilor internaționale. Nu e doar o poveste frumoasă, e mai mult de atât! Cosmeticele de la Bio Alchimia poartă ștampila de aprobare a câtorva dintre cele mai importante organisme internaționale de verificare a calității. Printre acestea se numără ICEA– INSTITUTUL DE CERTIFICARE ETICĂ ȘI AMBIENTALĂ DIN ITALIA, Organismul de cercetare Bios, Asociația italiană pentru agricultură bio AIAB, QUALITÀ VEGANA – Certificarea pentru alimentația vegană, și multe altele. Descoperă-le aici!

Bio Alchimia ne oferă cele mai potrivite motive pentru a începe să alegem produse de machiaj bio. Ai grijă de frumusețea ta de acum, dar și de cea de peste 10, 20, 50 de ani și investește în cosmeticele ce poartă amprenta naturii. E modul tău personal de a salva lumea frumoasă în care trăim, pentru generațiile viitoare!

Surse foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!