Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

7 tatuaje care arată mai bine pe măsură ce înaintezi în vârstă

Andreea Baluteanu

Să recunoaștem: atunci când ne facem un tatuaj, nu ne gândim la cum va arăta odată cu înaintarea în vârstă. Cu toate acestea, artiștii tatuatori sunt de părere că este exact criteriul de care să ții cont atunci când optezi pentru un desen pe piele, imediat după compatibilitatea cu personalitatea ta, firește.

Acum ești tânără și superbă, iar tatuajul ți se potrivește perfect, oferindu-ți un aspect de zeiță neînfricată. Însă, peste 20 de ani, când pielea se lasă, este posibil să nu mai gândești așa. Tocmai de aceea, e vital să alegi modele de tatuaje care vor arăta decent pe măsură ce îmbătrânești. Noi mergem chiar mai departe și îți propunem în rândurile de mai jos desene care devin chiar mai frumoase odată cu înaintarea în vârstă. Da, este posibil!

7 tatuaje care te avantajează odată cu trecerea anilor

În frenezia de a fi creative și de a ne imprima personalitatea, lucrurile și oamenii pe care îi iubim pe piele, nu mai ținem cont de aspecte precum „cum va arăta tatuajul după ce vom înainta în vârstă”. Însă un tatuaj care e cu atât mai frumos cu trecerea timpului reprezintă, fără urmă de îndoială, o alegere spectaculoasă.

tatuaj

Acestea sunt modelele de tatuaje peste care anii vor trece grațios!

Tatuajele executate de un profesionist

Calitatea unui tatuaj depinde în mare parte și de experiența și priceperea celui care îl realizează. Cu cât artistul tatuator este mai „sigur” pe mâna sa, cu atât rezultatele vor fi mai rezistente. În general, cerneala trebuie să pătrundă în straturile superficiale ale pielii, în derm. Dacă artistul tatuajor introduce soluția mai adânc, culoarea desenului tău se va estompa mai rapid, iar liniile se vor șterge în timp.

Este motivul pentru care trebuie să alegi un salon precum Funky Tattoo, „o gașcă de artiști care îndeplinesc vise”, așa cum se autointitulează în mod inspirat. Profesioniștii tăi, ultra premiați în cele mai importante competiții (locul 2 la categoria Best New School Tattoo și locul 3 la categoria Best Crazy Tattoo, în cadrul Tattoo Convention Bucharest 2016), te vor întâmpina cu brațele deschise, gata să îți „împânzească” pielea de cele mai spectaculoase tatuaje. Crede-ne, talentul și precizia lor nu au rival!

Tatuajele de care ai grijă

Îți amintești de acele recomandări pe care ți le face specialistul, în legătură cu opera sa de artă? De cele mai multe ori, cuvintele ne trec pe lângă ureche, încântate cum suntem de frumosul nostru tatuaj. Greșit!

Un tatuaj de care ai avut grijă nu doar că va face față trecerii timpului, dar va arăta și mai bine pe parcursul anilor. Pielea trebuie lăsată să se vindece: e cel mai important criteriu de care să ții cont. Pleacă urechea la ceea ce îți spune expertul și nu te abate de la recomandările sale!

Tatuajele executate în locuri puțin supuse fricțiunii

Cu cât bucata de piele pe care îți realizezi tatuajul e mai supusă fenomenului de fricțiune, cu atât desenul se poate estompa mai repede. De aceea, e recomandat să eviți să îți tatuezi mâinile (cu precădere palmele sau degetele) sau laba piciorului. De partea cealaltă, zonele în care tatuajele tale se vor menține ca în prima zi sunt partea superioară a brațelor, umerii, spatele sau coapsele.

Până la urmă, însă, ceea ce contează este stilul de viață! Gândește-te la ce sporturi practici, ce tip de vestimentație preferi și alege în funcție de aceste criterii.

Tatuajele amănunțite, cu multe detalii

Cu cât tatuajul pe care îl abordezi este mai complicat, cu atât se va șterge mai greu. Știm că desenele minimaliste sunt pur și simplu senzaționale, mult mai delicate și mai elegante, dar timpul le va secera, pur și simplu.

Dimpotrivă, tatuajele tradiționale, cele realizate cu linii pronunțate, adânci, vor arăta și mai bine pe măsură ce înaintezi în vârstă, precum un prețios obiect vintage. Dacă nu ești însă adepta acestui stil, cere măcar artistului să folosească tușe mai închise la culoare sau elemente de negative space atunci când te tatuează. Suntem sigure că experții de la Funky Tattoo îți vor pune la dispoziție cele mai fabuloase idei!

Tatuajele în nuanțe de gri sau negru

Da, recunoaștem: tatuajele colorate sunt pur și simplu fabuloase, atrag atenția și reprezintă un statement extraordinar. Dar întreabă-te: cum vor arăta în timp, atunci când culorile lor se vor estompa, transformându-se în variantele lor mai palide și mai timide?

În schimb, un tatuaj cu linii clasice, negre sau gri, va rezista cu mult mai multă putere trecerii timpului. Desigur, dacă vrei neapărat un tatuaj în culoarea ta preferată, vibrant și plin de energie, noi nu te vom opri din a-l executa, dar poate ar fi mai bine să ții cont întâi de aceste considerente.

Tatuajele ferite de soare

Soarele nu e doar principala cauză a apariției ridurilor și petelor, dar și un adevărat inamic al tatuajului tău. Și nu doar în primele săptămâni, când tatuajul e încă „tânăr”. Dacă adori să te expui la soare, alege pentru desenul tău un loc în care razele să ajungă cu dificultate, așa cum sunt gâtul, coastele, regiunea de sub sâni.

Bineînțeles, există mereu și crema de protecție solară: aplică un strat mai consistent pe tatuaj și nu mai trebuie să îți faci griji în legătură cu aceste probleme.

Tatuajele mari

Cu cât un tatuaj e mai mare, cu atât va reprezenta un oponent mai puternic al trecerii timpului. Partea și mai bună este că aceste desene sunt mai ușor de retușat odată cu anii și pot fi astfel readuse la viață atunci când te așteptai mai puțin.

Nu spune nimeni că acum ești obligată să îți acoperi tot spatele cu un desen, dacă nu îți dorești. Trebuie doar să ții cont de faptul că tatuajele mici și cu detalii minuțioase vor fi primele victime ale procesului de reînnoire celulară și nu vor mai arăta atât de bine pe măsură ce înaintezi în vârstă.

Un tatuaj este, înainte de toate, o alegere personală. Este drept că experiența și priceperea artiștilor tatuatori poate reinventa un întreg tatuaj, după câțiva ani buni, dar sfatul nostru este să ții cont și de considerentele înaintării în vârstă atunci când alegi amplasarea și specificul desenului tău de suflet. Pe funkytattoo.to vei găsi toată înțelegerea, expertiza și precizia de care ai nevoie pentru ca desenul tău pe piele să îți fie alături pentru totdeauna!

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!