Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

9 mituri despre epilarea definitivă! Vezi care este adevărul din spatele lor

Redactor Andreea Baluteanu

Recunoaștem că, de multe ori, atunci când ceva sună prea frumos ca să fie adevărat, îl întâmpinăm cu reticență. De aceea, poate, atunci când s-a inventat epilarea definitivă cu laser, întreaga suflare feminină s-a împărțit în două: curajoasele care au încercat-o de îndată (și care se lăfăie acum în pielea lor catifelată și permanent netedă și curată) și suspicioasele care au preferat să aștepte.

Și, ani la rândul după apariția epilării cu laser, miturile încă mai curg la adresa sa. Azi ne-am propus să le spulberăm pe toate și îți redăm adevărul din spatele legendei! Află care dintre afirmațiile la adresa epilării definitive au un fundament real și care nu din rândurile de mai jos!

Adevărat sau fals: cele mai frecvente mituri despre epilarea definitivă

Îți mărturisim că și noi aveam îndoielile noastre referitoare la epilarea definitivă, tocmai pentru că promisiunile sale păreau mult prea generoase. Din fericire, am încercat ședințele de epilare cu laser diodă Elysion Pro din clinica noastră de suflet, SKiN MedSpa, și îți mărturisim că acum nu mai există decât încredere în sufletul nostru.

Laserul medical este ultraeficient, eliminând permanent părul de pe corp sau de pe față cu ajutorul energiei luminoase. Folosind cea mai avansată tehnologie de pe piață, pe baza principiului fototermolizei selective, laserul diodă Elysion Pro îți va garanta acea piele minunat de netedă și de catifelată, fără efecte secundare, fără durere, fără restricții și complet noninvaziv.

Cu o lungime de undă extinsă, o putere superioară și difuzie uniformă a energie, Elysion Pro este soluția momentului pentru a îndepărta complet pilozitatea în exces. Mai crezi încă în mituri? Iată care sunt cele care ne chinuiau și pe noi!

Epilarea cu laser doare

E adevărat că primele variante de laser, precum cele cu IPL sau SPL, presupuneau un strop de disconfort, dar tehnologia din spatele Elysion Pro a căutat să elimine complet durerea. Având la bază un dispozitiv de răcire patentat ce reduce temperatura resimțită la nivelul pielii, Elysion Pro nu e deloc dureros. Astfel, Crystal freeze asigură o valoare de 6 grade la vârful aplicatorului ce se traduce în confort pe piele, așa că, de fapt, ședința de epilare cu laser va fi un adevărat răsfăț.

Epilarea cu laser nu funcționează pe toate tipurile de piele

Din nou, iată un mit care avea aplicabilitate în trecut. Primele variante de laser nu dădeau cele mai bune rezultate pe pielea bronzată sau închisă la culoare ori pe firul de păr subțire și blond. Elysion Pro are însă tehnologia de partea sa și te va uimi cu rezultate sale inclusiv pe pielea bronzată, în orice perioadă a anului și pe orice tip de pilozitate.

Epilarea definitivă nu poate fi realizată decât iarna

Not anymore! Azi, Elysion Pro poate fi folosit oricând, cu toate că e mai înțelept să apelezi la această procedură iarna. De ce? Deoarece e necesar ca, înainte de ședințe cu cel puțin o săptămână, să nu expui pielea la soare și nici la solar, nici măcar la sesiunile de bronzare organică. De asemenea, 3-4 zile după procedură e indicat să folosești pe fiecare regiune care a fost tratată SPF mare, de minimum 50. Nu e mai simplu să scapi de atracția și concomitent de daunele soarelui mergând iarna la epilarea definitivă? De asemenea, ține cont că specialiștii te roagă să nu utilizezi timp de 4 săptămâni înainte de epilarea cu laser nicio metodă de îndepărtare a părului în afară de lamă: sunt interzise epilarea cu ceară, smulgerea firului de păr cu penseta sau cu epilatorul sau utilizarea cremei depilatoare. Vei realiza că e destul de greu ca pe timp de vară să te abonezi numai la folosirea lamei de ras!

Este necesar ca firul de păr să depășească suprafaţa pielii pentru ca epilarea să funcționeze

Mit! De fapt, această cerință e indicată pentru folosirea celorlalte metode de îndepărtare a părului. Pentru epilarea cu laser, e chiar recomandat ca firul de păr să fie ras cu lama în ziua procedurii, deoarece tehnologia se concentrează asupra rădăcinii, nu a lungimii sale.

Epilarea cu laser e periculoasă

Iată cel mai frecvent mit la adresa epilării și, în același timp, cel mai lipsit de fundament. Laserul vizează numai rădăcina firului de păr, aici concentrând temperatura ridicată care să o topească. Pielea sau țesuturile din jur nu sunt deloc afectate, așa cum o dovedesc milioanele de clienți care au încercat epilarea definitivă, dar și studiile de specialitate pe care producătorii le-au cerut înainte de lansarea pe piață a produsului și care au demonstrat că totul e complet safe.

Epilarea definitivă te îmbolnăvește de cancer

Iată un mit și mai și! Adepții săi pornesc de la premisa că laserul te expune la radiații. În realitate, echipamentele noi de ultimă generație, precum Elysion Pro, nu emit nici cea mai mică urmă de radiații. Nu ai temei de griji!

Epilarea definitivă face firul de păr să crească mai puternic și mai gros

Nu numai că acest mit e greu de crezut, dar facem hatârul celor care l-au propulsat și te îndemnăm la un mic exercițiu de imaginație: dacă într-adevăr laserul ar provoca imediat sau pe termen lung creșterea părului, nu crezi că s-ar transforma într-un tratament pentru cei care pierd fire prețioase sau care chelesc, cu la fel de mult profit? În realitate, laserul subțiază firul de păr și chiar și firele care vor crește după primele ședințe vor fi mai subțiri și mai deschise la culoare.

Epilarea definitivă te scapă de tot părul după o singură ședință

De data aceasta, iată un mit promovat de producătorii care doreau să atragă clienți numeroși în mod necinstit. Apelează din nou la simțul logicii: epilarea definitivă nu te poate scăpa de toată pilozitatea dintr-odată, deoarece firul de păr are etape diferite de creștere, iar laserul le vizează doar pe cele active. De asemenea, organismele noastre sunt diferite, hormonii își joacă și ei rolul și nici măcar Elysion Pro nu face magie: te va scăpa cu circa 6-8 ședințe de toate firele de păr, dar nu poate preveni creșterea celor noi și nici nu poate produce schimbări în organism (și, crede-ne, nici nu ți-ai dori aș la ceva). De aceea, creatorii săi recomandă să realizezi câte o ședință de întreținere o dată la 8 luni.

Epilarea definitivă e foarte costisitoare

Nu te vom minți și recunoaștem că epilarea cu laser e mai scumpă decât cea cu ceară sau cu epilatorul, cel puțin dacă vei compara prețul per ședință. Mergi însă mai departe și ține cont că, datorită Elysion Pro, scapi de tot de păr și, în afara ședințelor de întreținere (care pot fi sau nu necesare), nu vei mai auzi de epilare la viața ta. Astfel, putem conchide că laserul e de fapt cea mai rentabilă economic opțiune de îndepărtare a părului, care te scapă de asemenea și de stres, și de durere.

Ce mai aștepți? Acum, că am zdrobit toate miturile ce circulă la adresa epilării definitive, nu mai rămâne decât să te întrebi cât de curând vrei să scapi de pilozitatea în exces. Fă-ți un cadou de Crăciun și programează-te la SKiN MedSpa! Citește toate informațiile necesare despre epilarea definitivă cu laserul diodă Elysion Pro direct de la producător și alege în deplină cunoștință de cauză!

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!