Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

9 trucuri pentru a aplica tușul corect, dacă ai pleoapa căzută

Luni, 24.02.2020

Ochii tăi nu au nevoie de machiaj pentru a fi frumoși. Totuși, din când în când, este bine să-i pui în valoare cu ajutorul unui machiaj discret de zi sau să le oferi o strălucire cu un machiaj special de seară.

Dar ce rost mai are un machiaj de ochi atunci când ai pleoapa căzută? Probabil te vei întreba de ce să te mai chinui să aplici o linie de tuș pe pleoapa căzută, dacă tot nu se va vedea? Ei bine, noi îți vom arăta că niciun efort nu va rămâne nerăsplătit. Tot ce trebuie să faci este să înveți câteva trucuri de aplicare a liniei de tuș pe pleoapa căzută.

Cum se aplică linia de tuș pe pleoapa căzută?

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, partea superioară a pleoapei (cea aproape de sprânceană) tinde să cadă, acoperind parțial sau în totalitate partea mobilă a pleoapei (cea care acoperă ochiul). Nu doar vârsta, ci și oboseala poate avea efectul acesta asupra ochiului nostru, înăsprind privirea și îngreunându-ne efortul de a ne machia.

Iată tot ce trebuie să știi pentru a aplica linia de tuș pe pleoapa căzută!

1. Găsește eyelinerul perfect pentru tine

Primul lucru pe care-l ai de făcut este să găsești eyelinerul perfect, acela care te va face să arăți fără cusur. Prin urmare, va trebui să alegi între eyelinerul lichid și cel tip creion, în funcție de aspectul pe care vrei să-l ai și de modul în care îl vei folosi.

De exemplu, dacă ești începătoare în arta machiajului, cel mai potrivit este creionul, iar dacă vrei ochi de pisică, ți se potrivește tușul lichid. Există și eyeliner tip gel, dar acesta nu se potrivește tenului gras.

Dacă alegi un eyeliner lichid, ai grijă să se usuce foarte repede, pentru că altfel se va întinde pe toată pleoapa și nu va arăta foarte frumos. De asemenea, cel mai bun eyeliner este cel rezistent la apă.

2. Aplică eyeliner pe colțul exterior al ochiului

Când vrei să aplici tușul, concentrează-te pe colțul exterior al ochilor. Folosind un tuș sau un fard de ochi mai întunecat, ochii tăi vor părea mai mari, iar acesta este efectul pe care vrei să-l obții dacă ai pleoapa căzută. Chiar dacă aplici tușul doar în colțul ochiului, vei crea senzația că ai aplicat pe tot ochiul. Este important să ții ochii deschiși atunci când aplici linia de tuș pe pleoapa căzută.

3. Aplică tușul la baza pleoapei superioare

Pentru mascarea pleoapei căzute este important să trasezi o linie subțire la baza pleoapei superioare, cât mai aproape de ochi. Unii makeup artiști aplică eyeliner și pe linia interioară a pleoapelor, pentru a crea impresia de ochi mari și bine definiți. Niciodată să nu folosești eyelinerul lichid pentru linia interioară a pleoapei.

4. Folosește machiajul „ochi de pisică”

Acest tip de machiaj îți alungește ochii, dar îi face să arate și un pic mai mari. Aplică eyelinerul începând la colțul exterior al ochiului, ținând ochii deschiși, așa cum este prezentat în tutorialul de mai jos. Pentru a realiza mai bine machiajul de tip „ochi de pisică”, cel mai bun eyeliner este cel lichid.

5. Nu aplica tuș pe toată suprafața pleoapei superioare

Atunci când realizezi un machiaj de pisică, nu aplica tușul pe toată pleoapa. Dacă începi machiajul din colțul exterior, termină trasarea liniei de tuș pe la jumătatea sau treimea ochiului. Poți începe și invers, de la 1/2 sau 1/3 ochiului către exterior, trasând o linie subțire în interior, iar pe măsură ce ajungi către colțul exterior, linia se îngroașă (coada pisicii). La final, codița trebuie să fie cu câţiva milimetri mai sus de colţul exterior al ochiului.  

6. Trasează în sus codița

Linia din colțul exterior trebuie să fie trasată în sus, pentru a ridica ochiul. Dacă o trasezi în prelungirea ochiului fără să o ridici, ochiul va fi în continuare căzut și obosit.

7. Nu aplica tuș pe pleoapa inferioară

linie-tus-pleoapa-cazuta-imagine-femeie-machiaj-cu-pleoapa-cazuta

Sursa foto: Pinterest

Atunci când ai pleoapa căzută, ochii tăi arată mai mici. Machiajul trebuie să mărească ochii și poți obține acest efect dacă te concentrezi pe machiajul pleoapei superioare. 

8. Folosește eyeliner tip gel

Eyelinerul tip gel îți conferă mai mult control și nu vei avea parte de evenimente nefericite, să se întindă și să lase în urmă dungi pe pleoapă. Acesta este la fel de rezistent precum eyelinerul lichid.

9. Experimentează

Cel mai bun lucru pe care-l poți face atunci când te machiezi este să experimentezi. Pentru a obține machiajul perfect, trebuie să încerci de mai multe ori, să observi ce ți se potrivește și ce nu. Iar când aplici greșit linia de tuș pe pleoapa căzută, nu te panica, ia-o de la capăt. Încearcă diferite tipuri de machiaj și folosește produse de calitate superioară pentru a evita iritațiile ochilor.

Citește și cum să aplici tușul de ochi în funcție de forma ochilor!

Surse foto: Pixabay

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!