Care este cel mai bun laser pentru epilare definitivă în 2023?

Care este cel mai bun laser pentru epilare definitivă în 2023?

Redactor Andreea Baluteanu

Tehnologia a evoluat enorm în ultimii ani și cunoaștem un adevărat boom al dezvoltării de la primele lasere care, ca să fim oneste, ne ridicau multe semne de întrebare. Nu mai e cazul acum, aparatura a devenit atât de performantă încât nu o să îți vină să îți crezi ochilor și urechilor atunci când vei afla beneficiile sale.

Iarna e momentul ideal pentru a scăpa definitiv de pilozitatea nedorită și, pentru că știm că meriți tot ce e mai bun, îți prezentăm în rândurile de mai jos cel mai bun laser pentru epilare definitivă în 2023!

Splendor X, excelența în materie de epilare definitivă cu laserul

Lansat în SUA, de către Societatea Americană de Chirurgie Dermatologică (ASDS) în 2018, Splendor X este un vârf de lance în materie: un laser ultra-performant. Și nu, nu sunt cuvinte mari, așa cum vei vedea în rândurile de mai jos.

La baza sa stă o tehnologie de ultimă generație, de tipul „first-of-its-kind” (prima de genul său), care a revoluționat tot ce știai până acum despre epilarea definitivă cu laser.

Care e motivul pentru care facem afirmații atât de îndrăznețe? Splendor X este laserul care îți certifică faptul că părul în exces va fi îndepărtat din orice zonă, în cele mai bune condiții, cu un confort absolut, indiferent de tonul și de tipul pielii.

Prin ce se remarcă Splendor X?

Am înțeles: avem de-a face cu cel mai performant aparat de acest gen din lume. Dar cu ce se remarcă?

Fără să devenim prea tehnice în descrierile noastre, află că Splendor X este primul aparat care folosește tehnologia Blend X, ce presupune îmbinarea a două lungimi de undă diferite, Nd: YAG (1064nm) şi Alexandrite (755nm) și nu oricum, ci în proporții care vor fi ajustate și sincronizate în funcție de nuanța pielii tale, dar și de culoarea și de grosimea firului de păr.

Se prea poate să nu fi înțeles nimic din rândurile de mai sus și nu te acuzăm, dar venim acum cu explicații. Așa cum știai, în trecut, laserul nu funcționa pe părul deschis la culoare, dar acum nu mai sunt astfel de rezerve. Se asociază lungimea de undă Alexandrite de 755 nm (Gold Standard), ideală pentru tonurile deschise și foarte deschise și lungimea de undă Nd:YAG la 1064 nm (Gold Standard), care se potrivește pielii bronzate și mai închise la culoare: iată o veste bună!

Dar laserul se mai remarcă și pentru că are un spot de formă pătrată, cu numeroase avantaje. Acesta elimină suprapunerile, acoperind uniform zona de tratament. Splendor X are de asemenea o precizie mai mare, fără arsuri și fără necesitatea de retușări, dar diminuând și potențialul de recidivă al apariției părului în zonele ignorate.

Un alt motiv pentru care aplaudăm acest aparat este „colectorul de fum”, ce îndepărtează particulele evaporate și care asigură un mediu plăcut de epilare. Cu adevărat, eliminarea părului nedorit a devenit mai confortabilă ca niciodată!

De ce să alegi Splendor X?

Suntem sigure că mai sus ai intuit deja câteva motive pentru care să rezervi cât mai repede o sesiune de îndepărtare a părului cu Splendor X. Cu gândul la costumele de baie decoltate ale verii, iată ce alte beneficii adăugăm!

 • ai parte de performanță și siguranță la un preț wow;
 • epilarea e eficientă și sigură, indiferent de tipul de piele și de păr și se adresează femeilor și bărbaților deopotrivă;
 • spotul pătrat acoperă o suprafață mai mare, reducând timpul de acțiune și numărul de ședințe;
 • ai colector de fum incorporat & filtru HEPA pentru super confort;
 • sistemul dublu de răcire elimină senzația de disconfort;
 • se elimină și urmele de creion, fiindcă aparatul e dotat cu funcție unică de iluminare UV, care localizează cu precizie părul nedorit;
 • fără arsuri și fără durere;
 • tehnologia inteligentă determină tipul de piele și grosimea firului pentru un tratament personalizat.

Cum funcționează Splendor X?

Ți-am spus că Splendor X se remarcă fiindcă asociază două lungimi de undă de laser, astfel că tratamentul tău va fi complet personalizat, adaptat și sincronizat pentru nevoile tale.

Imediat după ce este setat dispozitivul, o să primești o pereche de ochelari speciali pentru a-ți proteja ochii și se va efectua un test cutanat.

Splendor X

Ulterior, tehnicianul va trece la treabă, tratând fiecare zonă vizată. Laserul emite o energie care țintește rădăcina firului, fiind apoi absorbită în melanină și transformată în căldură. Acolo, foliculii sunt distruși complet.

Doare tratamentul cu laserul Splendor X?

Splendor X reduce considerabil durerea pe care o experimentai în tratamentele cu laser, având un sistem de răcire dual. Astfel, capătul Cryo dozează aer rece exact peste zona de tratament, de aceea acest laser este considerat cel mai confortabil din lume.

Poți resimți o foarte ușoară pișcătură, dar senzația de căldură e obișnuită, nedureroasă, astfel că poți sta liniștită, chiar și zonele cu sensibilitate ridicată, precum cea inghinală, nu vor pune probleme.

De câte ședințe ai nevoie?

Datorită tuturor inovațiilor sale, Splendor X scurtează durata unei ședințe de epilare de la 1,5-2 ore la 30-40 de minute.

Totodată, îți sunt necesare și mai puține ședințe, media fiind de 6-8 la o distanță de 6-8 săptămâni.

Ce rezultate observi după prima ședință?

O să constați o reducere substanțială a părului nedorit după prima sesiune cu Splendor X, dar să nu te aștepți să scapi definitiv de tot părul. Ar fi și imposibil, căci nu suntem concepuți anatomic pentru astfel de rezultate.

După cum e posibil să știi, există trei faze de creștere a părului, iar foliculul răspunde la laser numai în cea activă, adică anagenă. Nu vor fi atinse firele care se află în faza catagenă (de tranziție) sau telogenă. Tocmai de aceea e indicat să revii pentru mai multe sesiuni.

Ce mai trebuie să știi? Că niciun laser, oricât de evoluat ar fi, nu îți poate promite o eficiență mai mare de 85 – 90%. De ce? Deoarece părul poate reîncepe să crească în urma schimbărilor hormonale din organism. Tocmai în acest sens apreciem mult onestitatea producătorilor.

spot laser splendor x

Efecte adverse ale tratamentului cu laser Splendor X

Efectele adverse ale laserului sunt minimale, așa cum vei vedea. Cele mai frecvente sunt eritemul, edemul perifolicular, hiperpigmentarea și hipopigmentarea sau modificări texturale ale zonelor tratate. Poți constata și o ușoară inflamație sau umflarea zonei după tratament, ceea ce e perfect normal. Nu vor apărea însă arsuri. Poți calma pielea pulverizând apă termală și hidratând-o cu mai multă grijă ca de obicei.

Esențial este că te poți întoarce la activitățile tale zilnice, deși e bine să limitezi expunerea la soare.

Ce trebuie să faci după folosirea Splendor X?

Sunt unele precauții pe care să ți le asumi după ce ai parcurs o ședință cu Splendor X:

 • folosește o cremă cu FPS de minim 50 pe zonele tratate, pentru minimum 2 săptămâni, și continuă cu una cu factor 30;
 • nu utiliza odorizante și parfumuri cât zona e încă sensibilă.

Ce trebuie să faci înainte de ședința de epilare?

Dacă ai grijă să respecți anumite indicații și înainte de tratamentul cu laser, te poți asigura de reușită:

 • cu 4-6 săptămâni înainte de procedură nu îndepărta părul cu ceară, zahăr, aparat sau cremă depilatoare;
 • epilează însă zona cu lama de ras cu nu mai mult de 24 de ore înainte de programare;
 • nu folosi parfumuri, creme sau antiperspirante pe pielea ce urmează a fi tratată cu laser, ce trebuie să fie uscată și curată;
 • nu administra aspirină sau antiinflamatoare cu minim 2 zile înainte;
 • nu folosi Roacutane sau isotretinoizi în ultimele 6 luni.

La final, trebuie să subliniem că, pe lângă super performanțele laserului Splendor X, trebuie să apelezi și la profesioniști desăvârșiți. Clinica avizată și tehnicienii specializați sunt must do, iar pregătirea și instruirea sunt esențiale. Noi recomandăm SKiN, unde poți fi sigură că te afli pe mâini bune! Doctor SKIN, doctorul frumuseții tale, asociază cele mai înalte performanțe ale aparaturii cu ale personalului, pentru satisfacție garantată!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Foilayage - cea mai hot tehnica de vopsire in 2023
Foilayage - cea mai hot tehnica de vopsire in 2023
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.