Care sunt procedurile estetice recomandate în sezonul rece

Care sunt procedurile estetice recomandate în sezonul rece

Andreea Constantin

Dacă te-ai gândit deja să-ţi faci o intervenţie estetică, sezonul rece ar putea fi momentul potrivit. Din punctul de vedere al specialiştilor, sfârşitul toamnei şi iarna reprezintă, cu siguranță, perioadele cele mai potrivite pentru operațiile estetice, inclusiv cele corporale.

Datorită temperaturilor mai scăzute, recuperarea se dovedește a fi mai confortabilă și, cel mai important, garderoba este mai potrivită pentru a ascunde rezultatele până la recuperarea completă. Iată procedurile pe care să le programezi în sezonul rece:

Intervenţii la nivelul feţei

Profită de temperaturile mai scăzute pentru a-ţi programa intervenția chirurgicală a pleoapelor, dacă ea se află pe lista ta. Blefaroplastia, care este o procedură chirurgicală foarte populară şi care a devenit comună, ajută la tratarea pleoapelor lăsate din cauza vârstei, precum și la corectarea anumitor probleme de volum, dar și a cearcănelor.

De asemenea, dacă te gândești la un lifting, tot sezonul rece este momentul potrivit. Liftingul facial este o procedură chirurgicală care tratează partea inferioară a feței și a gâtului pentru un aspect mai tânăr şi mai ferm al pielii.  

Pe de altă parte, tot acum poţi să-ţi programezi o intervenţie de augmentare a buzelor sau o şedinţă de injecții cu botox. Intervenția constă în injectarea de toxină botulinică pentru a reduce liniile de expresie din zona superioară a feţei. Află mai multe detalii aici.

Intervenţii corporale

Chirurgia sânilor este una dintre cele mai populare operații estetice şi reprezintă un set de proceduri chirurgicale pentru creșterea sau reducerea volumului sânului. Mărirea și lipofillingul de sâni sunt două proceduri care fac posibilă creșterea volumului prin plasarea de implanturi mamare sau prin adăugarea de grăsime din propriul tău corp. Dacă nu acestea sunt scopurile tale, trebuie să ştii că această procedură estetică te poate ajuta, de asemenea, să corectezi probleme legate de volumul sânilor care pot fi cauzate, printre altele, de vârstă, scăderea bruscă în greutate sau de alăptare.

Abdominoplastia, o altă intervenţie pe care ar fi mai bine să o programezi în sezonul rece,  constă într-o operaţie chirurgicală prin care se îndepărtează pielea şi grăsimea de pe burtă. Este o intervenţie folosită în special de femei pentru a armoniza silueta după o sarcină, sau mai multe, sau după o pierderea semnificativă în greutate.

În situaţiile menţionate anterior, poţi apela şi la liposucție. Această intervenție este folosită pentru a redefini silueta prin eradicarea excesului de grăsime. Liposucția se poate efectua şi la nivelul coapselor, de exemplu, cu acelaşi scop.

O alta operație care poate fi efectuată la finalul toamnei sau iarna este mărirea feselor, intervenţie care se poate realiza prin transferul de grăsime din alte zone ale corpului sau prin aplicarea de implanturi fesiere.

De ce să programezi aceste intervenţii în sezonul rece

În primul rând, trebuie să ştii că în perioada sezonului rece este favorizată regenerarea ţesuturilor, deci recuperarea se face mai confortabil şi poate chiar mai uşor. 

În al doilea rând, cu privire la procedurile corporale, când este mai frig, după intervenţia chirurgicală, este mai uşor să porți lenjeria specială postoperatorie. Ea va servi atât la compresie cât şi la încălzirea corpului, fără a cauza transpiraţie în exces.

În ultimul rând, dar la fel de important, în sezonul rece îţi va fi mai uşor să stai în casă şi să ai grijă de recuperarea ta. În plus, poţi purta haine care te acoperă cu generozitate, astfel încât să nu fii nevoită să dezvălui detalii despre intervenţia ta, dacă nu doreşti. 

Aşadar, este mult mai înțelept să-ţi programezi orice fel de intervenţie în sezonul rece. O să te bucuri de o vindecare mai rapidă și de un rezultat impecabil.

Surse foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
Sprâncene tatuate greșit: ce variante ai să repari
Sprâncene tatuate greșit: ce variante ai să repari
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!
Incepe quiz
Afla ce tendinta din sezonul rece te reprezinta!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.