Ce este microblading și cum îl realizezi în 2017

Ce este microblading și cum îl realizezi în 2017

Roxana R

Dacă vrei să îmbunătățești aspectul sprâncenelor tale, dar fără să apelezi la tatuaj, microbladingul este soluția perfectă pentru tine! Efectul este deosebit, rezultatul este semipermanent, iar tehnica este mai simplă și mai naturală decât în cazul tatuajului sprâncenelor.

Microbladingul este un machiaj semipermanent al sprâncenelor, care asigură o conturare perfectă, dar cu aspect natural, similar firelor de păr adevărate. Marele avantaj al acestei proceduri este că oferă sprâncenelor tale un aspect mult mai natural, în comparație cu tatuarea sau cu simpla conturare cu un creion.

Prin această tehnică poți corecta golurile din sprâncene și poți ameliora forma inestetică ce a fost cauzată de pensarea incorectă. Nimeni nu va ști că ai recurs la acest truc iar rezultatele sunt semipermanente, deci este mult mai simplu să schimbi din nou forma sprâncenelor, atunci când dorești.

tehnica microblading

Spre deosebire de tatuarea sprâncenelor, microbladingul oferă un aspect foarte natural, machiajul fiind aproape imposibil de observat. Firele de păr adăugate prin această tehnică vor arăta exact la fel ca firele tale naturale.

Ce presupune procedura microblading

Nadia Afanaseva, expertă în machiajul sprâncenelor, spune că pentru microblading este folosit un stilou special, care desenează fiecare fir de păr în parte. Evident, procesul durează destul de mult, aproape 2 ore, iar tehnica este extrem de meticuloasă, de aceea este bine să fie aplicată de specialiști.

Iată în acest clip cum arată o ședință de microblading!

Efectele acestui machiaj semipermanent durează aproximativ 3 ani, de aceea trebuie mare atenție! În prima oră de ședință este conturată forma dorită a sprâncenei. În acest moment se folosește un creion de contur obișnuit. Forma aleasă trebuie să fie personalizată pentru fiecare clientă în parte, în funcție de trăsăturile feței și de forma ochilor, deci în niciun caz nu trebuie aleasă la întâmplare.

Apoi, cosmeticiana va aplica o cremă specială, care amorțește pielea, apoi se folosește un anestezic lichid. Aceste măsuri sunt luate pentru a reduce cât mai mult disconfortul din timpul procedurii de microblading. Cele mai multe femei suportă foarte bine procedura, însă există și cazuri când poate fi considerată puțin dureroasă.

A doua oră este destinată conturării fiecărui fir de păr, cu ajutorul ustensilei speciale. Aceasta va introduce pigmentul semipermanent în culoarea aleasă. Inserarea se face în stratul superior al pielii. Este desenat fiecare fir de păr în parte. După microblading, sprâncenele se vor vindeca complet după 25-30 de zile și sunt foarte ușor de întreținut, apoi este nevoie doar de o ședință de întreținere pe an.

După aproximativ 3 ani, pigmentul semipermanent începe să se șteargă, iar sprâncenele tale vor rămâne la fel cum erau înainte de această procedură.

Iată în ce constă această nouă tehnică de machiaj semipermanent! Încearc-o și tu și bucură-te de o formă perfectă și naturală a sprâncenelor! Ține cont că prin această metodă vei avea un aspect mult mai natural, imposibil de obținut prin clasica tatuare a sprâncenelor. Aceasta din urmă asigură un efect mai de durată, însă forma sprâncenelor pare prea „perfect conturată” ca să fie firească și intervenția cosmetică este ușor de observat.

Vezi și Noul trend al sezonului: cat-eye argintiu

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Sprâncene tatuate greșit: ce variante ai să repari
Sprâncene tatuate greșit: ce variante ai să repari
Cum este inima ta?
Incepe quiz
Cum este inima ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.