Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Ce înseamnă hair dusting și cum îți ajută părul

Vineri, 16.02.2018

Hair dusting este cea mai recentă tendintă în rândul coaforilor, reprezentând o modalitate excelentă de a păstra lungimea părului, chiar și atunci când ai fi tentată să crezi că nu-l mai poți salva.

Ce presupune tehnica hair dusting

Tehnica hair dusting constă în filarea firelor de păr uscate, despicate și rupte, păstrând lungimea intactă. Acest lucru păstrează integritatea părului și împiedică extinderea firelor despicate, astfel încât nu ești nevoită să te tunzi scurt.

Hair dusting elimină firele degradate prin filare delicată, fără a recurge la foarfecă! Prin filarea vârfurilor despicate, lungimea rămâne intactă și aspectul este mult îmbunătățit. Aceasta implică tăierea a mai puțin de un sfert de centimetru de păr, firele de păr rezultate în urma tăierii fiind foarte mici, similare cu praful. Este un proces îndelungat, dar merită tot efortul! 

Vezi cum poți scăpa de firele degradate fără a pierde din lungimea părului!

Spre deosebire de o tunsoare obișnuită, tehnica hair dusting funcționează cel mai bine pe părul uscat și îndreptat. Pentru a vedea părțile părului care trebuie îndepărtate, părul trebuie spălat și uscat. Doar astfel se va permite evidențierea firelor degradate. Odată ce părul este uscat și îndreptat, firele degradate vor ieși la suprafață imediat ce vei trece piaptănul prin păr.

Această tehnică funcționează pe orice tip de păr și este foarte eficientă. Totuși, este foarte important ca hair dustingul să fie efectuat de un profesionist, nu acasă, pentru că o mișcare greșită și o tăiere prea profundă micșorează lungimea părului, însă nu rezolvă și problema firelor despicate. Practic, dacă se realizează incorect, hair dustingul poate duce, de fapt, la deteriorări mai grave ale părului.

După ce ai intervenit asupra părului prin tehnica hair dusting, este important să întreții sănătatea acestuia și să lupți împotriva daunelor viitoare. Calea către părul sănătos constă, după cum știi deja, în prevenție și protecție. Redu expunerea la soare și alți factori nocivi care aduc un stres suplimentar părului, utilizează produse de îngrijire și mergi mai des la salon.

femeie la coafor

Foto: Pinterest

„Există multe femei care nu sunt dispuse să renunțe la lungimea părului. Astfel, ele aleg să vină la fiecare 6-8 săptămâni la salon pentru a le fi filate câte puțin firele deteriorate. Hair dustingul este perfect pentru păstrarea formei și părului lung”, spune Nunzio Saviano, proprietar al salonului de coafură Nunzio Saviano.

Hair dusting nu este o tehnică nouă, însă nu toți stilistii o practică, pentru că... durează. În comparație cu o tunsoare, hair dustingul, care este mai mult o metodă de întreținere a sănătății părului, poate necesita un timp dublu!

Dacă te numeri printre adeptele părului lung, care nu adoptă cu ușurință schimbări de look, hair dustingul e soluția perfectă pentru tine: îți păstrează forma și lungimea părului și ți-l menține sănătos.

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!