Ce preţ are o rinoplastie în România

Ce preţ are o rinoplastie în România

Redactor Andreea Baluteanu

Cea mai frecventă operație estetică nu este deloc ușoară, spun specialiștii, care indică inclusiv că rinoplastia se numără printre cele mai complexe proceduri ale chirurgiei plastice. Ce rezultă trebuie să fie o operă de finețe, mai ales că nasul este poziționat exact în centrul feței și are, prin urmare, un impact extraordinar asupra armoniei trăsăturilor tale.

Te gândești să îți faci o rinoplastie? Știi că te vom susține mereu și azi îți spunem care este prețul de bază pentru această operație estetică în România. Vezi ce sume ar trebui să scoți din buzunar atât în București, dar și în restul țării. De asemenea, află cum anume să alegi cea mai bună clinică estetică pentru o rinoplastie ca la carte!

Ce este rinoplastia?

A avea un nas perfect e un deziderat pentru fiecare femeie. Desigur că acest vis poate căpăta forme diferite de la o persoană la alta: dacă unele dintre noi visăm la un nas perfect drept, a la Kate Middleton (e cea mai cerută operație estetică din Marea Britanie), altele preferăm nasul „în vânt”. Oricum ar fi, rinoplastia este operația estetică ce are drept scop corectarea defectelor de la nivelul nasului și armonizarea trăsăturilor, în timp ce este păstrată și eventual îmbunătățită funcționalitatea căilor respiratorii nazale.

femeie chirurg estetic

Prin rinoplastie se pot corecta atât dimensiunea, cât și orientarea nasului. Poate fi corijat un vârf prea lat sau rotunjit unul prea ascuțit, poate fi îndepărtată cocoașa sau poate fi îmbunătățit aspectul nărilor.

Există mai multe tipuri de rinoplastie: cea închisă (se efectuează doar în interior și nu mai este recomandată de majoritatea esteticienilor), cea deschisă (cicatricile și intervenția sunt și la exterior), dar și rinoplastia însoțită de operație de deviație de sept și rinocorecția, respectiv procedura care corijează operații estetice mai vechi, de care nu ești mulțumită.

Procedura durează în medie o oră (deși poate dura și până la 3 ore) și este însoțită de o anestezie generală. Este recomandat să eviți să fumezi înainte de procedură și să discuți neapărat cu medicul tău cu privire la medicamentele pe care ți le administrezi.

În ceea ce privește perioada de vindecare, aceasta va avea loc în două etape. Prima este presupusă de cicatrizarea edemului postoperator și de dispariția vânătăilor și poate dura până la 30 de zile. Sunt recomandate în această perioadă evitarea activităților antrenante, pentru a nu provoca sângerări. Dacă ești purtătoare de ochelari, nu îi sprijini pe nas.

Etapa finală, de vindecare completă a scheletului nazal, poate dura între 4 și 12 luni. Doar atunci poți spune cu exactitate că știi cum arată nasul tău.

Ce mai trebuie să știi? Operația de rinoplastie este recomandată pentru femei după 16 ani, iar la băieți după 18, deoarece până atunci scheletul încă se formează.

Cât te costă o rinoplastie în țară și în București?

Evident, prețul unei rinoplastii este diferit de la un oraș la altul. Factorii care contează aici sunt nu numai calitatea clinicilor estetice existente, dar și numărul acestora. Astfel, vei constata că, deși în Capitală, de exemplu, ai parte de cele mai calitative proceduri de rinoplastie, oferta destul de extinsă de pe piață poate duce la micșorarea prețurilor.

Prin urmare, prețul mediu al unei rinoplastii deschise în București este de 2.200-2.500 de euro. Rinoplastia închisă pornește de la 1.600 de euro. Firește, procedura poate ajunge și la 4.000 de euro, în funcție de clinica pe care o alegi.

Prețurile sunt ușor mai ridicate în județul Cluj. În Cluj-Napoca, reședința de județ și cel mai mare oraș al țării după Capitală, o rinoplastie costă în medie 2.500 de euro. Prețul poate să ajungă însă și la 5.000 de euro.

Timișoara, reședința județului Timiș, se mândrește cu prețuri de rinoplastie ce pornesc de la 1.800 de euro și ajung până la 2.600 de euro, ceea ce face ca prețul mediu să fie tot în jur de 2.000 de euro, sumă pe care o vei scoate de fapt din buzunar în majoritatea orașelor țării.

La Iași, rinoplastiile sunt ușor mai accesibile ca preț. Sunt două clinici estetice majore care se ocupă cu aceste proceduri, dar prețurile pe piață variază de la 800 la 1.800 de euro, în funcție de complexitatea cazului tău.

Craiova are aceeași marjă ca majoritatea orașelor țării: prețul unei rinoplastii se situează între 1.200 și 2.500 de euro, media fiind tot aproape de 2.000 de euro.

Dacă vrei să îți faci o rinoplastie la Constanța, așteaptă-te să scoți din buzunar între 1.000 și 2.000 de euro, cu un preț mediu de 1.500 de euro.

Ca să îți faci rinoplastie la Brașov, unul dintre cele mai frumoase orașe ale României, te poate costa de la 1.200 de euro în sus, prețurile ajungând și până la 2.500 de euro, în funcție de cât de severă este intervenția chirurgicală.

Vezi mai jos și care sunt prețurile medii din celelalte reședințe de județ și orașe mari ale României!

 • Alba Iulia (județul Alba): 1.200-2.400 de euro
 • Arad (județul Arad): 1.200-2.400 de euro
 • Bacău (județul Bacău): 800-2.000 de euro
 • Baia Mare (județul Maramureș): 1.000-2.500 de euro
 • Bistrița (județul Bistrița Năsăud): până la 2.000 de euro
 • Botoșani (județul Botoșani): 800-2.400 de euro
 • Brăila (județul Brăila): 1.000-2.500 de euro
 • Buzău (județul Buzău): 1.000-2.000 de euro
 • Călărași (județul Călărași): până la 3.000 de euro
 • Deva (județul Hunedoara): 1.000-2.200 de euro
 • Focșani (județul Vrancea): 800-1.900 de euro
 • Galați (județul Galați): 1.800-2.400 de euro
 • Oradea (județul Bihor): 1.000-2.500 de euro
 • Piatra Neamț (Neamț): 800-1.600 de euro
 • Pitești (județul Argeș): 900-1.800 de euro
 • Ploiești (județul Prahova): 1.000-2.200 de euro
 • Satu Mare (județul Satu Mare): 1.200-2.000 de euro
 • Sibiu (județul Sibiu): 1.200-2.500 de euro
 • Slobozia (județul Ialomița): rinoplastia poate fi realizată la spital, în scopuri medicale, prețul ajungând la 3.000 de euro
 • Suceava( județul Suceava): 800-1.700 de euro
 • Târgoviște (județul Dâmbovița): 1.000-2.500 de euro
 • Târgu Mureș (județul Mureș): 1.000-2.400 de euro
 • Târgu Jiu (județul Gorj): 700-1.800 de euro
 • Zalău (județul Sălaj): 800-1.700 de euro

femeie nas frumos

Dat fiind faptul că nu am descoperit oferte pentru celelalte județe, va fi necesar să te informezi în legătură cu clinicile estetice și de chirurgie plastică aflate la „vecini”.

Cum alegi cea mai bună clinică de rinoplastie

Mai ales dacă locuiești în București sau în unul dintre orașele mari ale țării, oferta extrem de diversificată de clinci care se ocupă și de rinoplastii poate cauza confuzie: care este cea mai bună alegere? Ca să te asiguri că te vei îndrăgosti de imaginea reflectată în oglindă, sfatul nostru este să ții cont de câteva criterii care fac diferența dintre o clinică estetică bună și una… nu atât de bună.

Chirurgii esteticieni. Evident, factorul care contează cel mai mult în reușita unei rinoplastii este experiența chirurgului. Ia în calcul acreditările acestuia, eventualele premii și diplome obținute și consultă și specializarea sa. Nu ezita să cauți feedback al pacienților și investighează neapărat eventualele cazurile de malpraxis. Nu te baza exclusiv pe setul de fotografii „înainte și după” pe care îl pune la dispoziție clinica. E indicat să faci o căutare amănunțită online și offline.

Premii și acreditări ale clinicii. Dacă locația pentru care ai optat a fost recunoscută la nivel național pentru calitatea serviciilor oferite, este clar că e una mai mult decât potrivită. Fii însă atentă și la specificul premiilor: ce importanță are dacă locația a fost apreciată pentru intervențiile cardiace, de exemplu, dacă tu optezi pentru o operație plastică?

Facilități. Operația de rinoplastie presupune efectuarea unei anestezii generale, așa că nu strică să te interesezi ce aparatură și echipament deține clinica în cauză și care este experiența anestezistului său.

Compatibilitate estetică. Aruncă o privire pe imaginile postate online de clinică. Verifică atent calitatea lor, dar și dacă se potrivesc viziunii tale de frumusețe.

Prețuri. Sfatul nostru este să nu te zgârcești la ceva atât de important cum este o operație de rinoplastie. În general, ofertele extraordinare și prețurile extrem de scăzute au în spate o poveste nu prea „luminoasă”.

Atmosferă. Fii atentă la aspectul clinicii atunci când mergi la consultație, la cât de amabil este personalul, la cum ești tratată și la cum ți se răspunde la întrebări. O clinică bună va avea și un customer service de milioane.

Ce părere ai despre prețurile la rinoplastie? Te-a bătut vreodată gândul să îți faci o operație estetică?

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Morpheus 8: beneficii și recomandări
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.