Ce poţi face în două zile la Cluj

Ce poţi face în două zile la Cluj

Roxana Dumitrica

În ultima perioadă, Clujul a cunoscut o dezvoltare intensă, devenind unul dintre cele mai apreciate județe din România. Turiștii îl privesc ca pe o cutie plină de comori, care și-a câștigat dreptul de a fi considerat un important centru economic, cultural și academic. Fostă capitală europeană a tineretului, orașul Cluj Napoca este plin de distracție și voie bună, îmbinând mediul multicultural cu frumoasa istorie a Transilvaniei. O evadare de weekend în partea de vest a țării este perfectă pentru a te bucura de atracțiile turistice din zonă. Iată ce nu trebuie să ratezi în scurta ta călătorie la Cluj:

 

Salina Turda

Cel mai probabil, Salina Turda reprezintă unul dintre cele mai interesate și importante locuri de vizitat în Transilvania. Este un adevărat muzeu al mineritului în sare care conservă foarte bine lucrările miniere, dar include și un parc de distracții deosebit. Săpată în Evul Mediu pentru exploatarea sării, în prezent salina a fost transformată într-o atracție turistică. Aceasta beneficiază de un lift panoramic, o roată cu gondole și o zonă de agrement cu debarcader unde vizitatorii se pot plimba cu bărcuțele.

Grădina Botanică

Considerată un real muzeu național, Grădina Botanică Alexandru Borza impresionează prin frumusețea speciilor de plante pe care le găzduiește. A fost fondată în 1872 și este una dintre primele și cele mai mari astfel de locații din sud-estul Europei. Grădina se întinde pe o suprafață de 14 hectare, iar principalele sale atracții sunt grădina romană, cea japoneză și serele cu plante tropicale și ecuatoriale. Ai de vizitat aproximativ 10.000 de specii de plante, așa că poți pierde cu ușurință două-trei ore plimbându-te prin Grădină sau admirând priveliștea relaxată, de pe o băncuță.

Centrul istoric

Centrul istoric al orașului Cluj Napoca prezintă un amestec fermecător de arhitectură renascentistă, barocă și gotică. Aici vei putea admira clădiri chiar și din secolul al XV-lea, edificii și monumente de seamă precum casa lui Matei Corvin sau cea a lui Mihai Viteazul. Piața Unirii, Piața Avram Iancu și Piața Mihai Viteazul formează un triunghi ce se individualizează de celelalte zone ale orașului prin îmbinarea structurilor istorice cu cele moderne. Latura comercială este în continuă dezvoltare, așa că vei găsi în centrul orașului și o mulțime de baruri, cluburi sau restaurante. Viața de noapte adoptă un stil aparte în inima Transilvaniei, iar distracția tinerilor este molipsitoare, mai ales că Clujul este cel mai prietenos oraș din Europa.

Artă stradală

Dacă ești pasionată de artă sau pur și simplu vrei să te delectezi cu ceva deosebit, colindă străzile din oraș. În Cluj găsești cea mai mare pictură murală din țară, Omul Micro Macro Cosmos fiind un obiectiv de neratat. Artiștii stradali își spun și ei poveștile prin muzica lor înălțătoare. Așează-te confortabil pe un trotuar de pe strada Bolyai Janos sau la o terasă în Piața Muzeului pentru a asculta cântecele unor oameni care înfrumusețează orașul prin pasiunea lor.

Cafea clujeană

Ai la dispoziție doar două zile pentru a descoperi Clujul și în mod sigur nu o să îți petreci timpul dormind. Cu atât mai bine pentru că te poți bucura din plin de ceea ce se cunoaște drept aici “cultura cafelei”. Fiecare bob de cafea contează pentru clujeni, de aceea au dezvoltat foarte multe cafenele, shop-uri și localuri unde se servește o această licoare deosebită. De altfel, orice restaurant care se respectă are în meniu cafea în arome impresionante. Indiferent dacă preferi espresso, cappuccino, dripper coffee sau orice alt sortiment de cafea, le vei degusta pregătite prin tehnici și trucuri ridicate la rang de artă.

Clujul îți oferă nenumărate oportunități de petrecere a timpului, oricare ar fi activitățile tale preferate. Dacă ești pasionată de excursii și ai pregătit trasee turistice către cele mai atractive zone din regiune, îți recomandăm să comanzi pizza in Cluj de la Foodpanda și să îți petreci weekendul în mișcare. Mai mult, Clujul a ocupat primul loc în rândul a 100 de mari orașe din Uniunea Europeană în ceea ce privește calitatea aerului. Cu siguranță nu vei regreta alegerea făcută pentru weekend și îți vei dori să stai cât mai mult în aer liber.  

Articolul urmator
Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului! Poate face minuni dacă este rostită din suflet
Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului! Poate face minuni dacă este rostită din suflet
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.