Zeamă de lămâie ca mască anti-îmbătrânire
Lămâia conține foarte multă vitamine C și are proprietăți antioxidante, iar multe femei o folosesc pentru prepararea cremelor anti-îmbătrânire. Însă lămâia poate cauza arsuri, dar și hiperpigmentare, motiv pentru care trebuie utilizată cu precauție.
Citește și: Ingrediente naturale cu efect anti-aging: află cum le introduci în dieta zilnică!
Scorțișoară pentru tratarea acneei
Scorțișoara se folosește și ca soluție anti-acnee, însă dacă abuzezi de acest produs natural te poți confrunta cu alergii și senzații de arsură pe ten. Totodată, pot apărea și roșeața, eruptiile cutanate, dar și iritațiile.
Ovăz pentru iritații
Fulgii de ovăz se folosesc pentru tratarea măncărimii pielii, însă substanțele pe care le conțin pot cauza dermatita atopică, ceea ce poate înrăutăți senzația de măncărime.
Ulei de cocos pentru hidratarea părului
Uleiul din nucă de cocos a devenit din ce în ce mai popular în privința tratamentelor pentru păr, însă multe femei nu știu că acesta nu este potrivit pentru fiecare tip de păr. Pentru părul fin, cu porozitate scăzută, stratul subțire de ulei de cocos poate să blocheze foliculii din păr pe unde pătrunde apa și astfel să obțină efectul invers al hidratării în profunzime.
Citește și: 10 greșeli pe care le faci și care duc la rărirea și subțierea părului