Cele mai bune trucuri pentru a ține ridurile la distanță

Cele mai bune trucuri pentru a ține ridurile la distanță

Sorina Corneanu

Când vine vorba de riduri, femeile sunt cei mai buni cercetători în domeniul antiîmbătrânire. Inspirația nu lipsește, imaginația este nelimitată, iar bugetul nu mai este privit cu suspiciune. Investiția în cele mai bune trucuri care țin ridurile la distanță este totală.
Dar, cu toate că problema ridurilor reprezintă o adevărată obsesie, destul de costisitoare pentru cele mai multe femei, există câteva trucuri antiîmbătrânire cu adevărat extraordinare, care se pliază pe bugetul și posibilitățile tuturor.

crema rid

10 trucuri antiîmbătrânire care te vor ajuta să ții ridurile la distanță

1. Iluminatorul. Se spune că nu e nimic în domeniul machiajului ce iluminatorul să nu poată face. În ce privește ridurile, acesta știe exact cum să ofere aspect de piele tânără și să estompeze complet ridurile. E suficient să aplici puțin iluminator în zona unde ai observat că s-ar ivi ridurile, fie înainte, fie după ce ai aplicat machiajul, în funcție de iluminatorul ales, și problema e ca și rezolvată.

„Iluminatorul poate fi cel mai bun prieten al tău”, a declarat makeup artistul Billy B, care a colaborat cu Lady Gaga, Beyoncé și Christina Aguilera. „Odată ce începi să observi riduri, poți să folosești un iluminator; acesta reflectă lumina și estompează imperfecțiunile. Este un truc pe care vedetele îl folosesc tot timpul pe covorul roșu.”

2. Dormitul pe spate. Dacă vrei să întârzii apariția ridurilor sau să ajuți la estomparea acestora în mod natural, încearcă să dormi pe spate și să eviți, pe cât posibil, dormitul pe burtă. În momentul în care dormi pe burtă, cu fața pe pernă, pielea este maltratată iar ridurile se formează cu mult înainte de termen, pentru că toate cutele provocate de mișcările tale se vor imprima pe ten.

3. Soarele este unul dintre principalii factori nocivi care îți afectează pielea și favorizează apariția ridurilor. Mai ales pe timp de vară, ochelarii de soare nu ar trebui să îți lipsească. Evită să te încrunți și nu ieși din casă înainte să aplici cremă hidratantă în jurul ochilor.

4. Nu te mai încrunta! De fiecare dată când te încrunți, îi oferi pielii „șansa” pentru formarea liniilor care, în mod repetat, se vor transforma în riduri. Celule pielii sunt suprasolicitate de fiecare dată când recurgi la expresii faciale nefirești.

5. Peelingul. O dată pe săptămână, este asolut necesar să recurgi la exfolierea pielii. Nu numai că este sănătoasă, elimină pielea moartă, oferă tenului luminozitate și elasticitate, dar desfundă și porii, întinde pielea în mod natural și permite machiajului să se „așeze” mai bine.

crema

6. Nu mai trage de coada ochiului atunci când te machiezi. Făcând din asta un obicei, te condamni singură la lupta cu ridurile. O cremă hidratantă aplicată înaintea eyelinerului ar putea să te ajute în acest sens. În plus, orice nu iese cum ți-ai propus poate fi corectat cu ajutorul unui bețișor de urechi și puțin gel demachiant.

7. Redu cantitatea de zahăr. Nu vezi legătura? Ei bine, moleculele de zahăr se atașează de proteinele din piele, provocând o pierdere a elasticității. Înlocuiește dulciurile cu fructe și legume proaspete, nuci și migdale.

8. Înlocuiește crema de noapte cu uleiul extravirgin de măsline. Masează conturul ochilor exact așa cum o făceai folosind cremă și bucură-te de o piele tânără, fără riduri.

9. Cercetătorii au declarat că fumatul reduce substanțial elasticitatea pielii prin producția tot mai scăzută de colagen. Dacă ești fumătoare și duci în paralel o luptă contra îmbătrânirii, atunci ar trebui să te gândești de două ori la efectele nocive ale viciului tău.

Trucuri antiîmbătrânire găsești și în clipul video de mai jos:

10. Recent, ai să fii surprinsă, a fost inventată și pastila antiîmbătrânire. Nu, nu e tocmai o pastilă a tinereții veșnice și a vieții fără de moarte, dar reduce considerabil ridurile.

Inventată de cercetătorii de la Unilever, pastila a fost testată pe 480 de femei care aveau riduri adânci în jurul ochilor. Acestea au fost reduse vizibil, cu până la 30%, după trei luni de administrare. Ingredientele folosite sunt vitaminele C și E, soia și Omega 3 din pește. Soluția? Consumă și tu aceste alimente!

Cercetătorii israelieni de la Spitalul Universitar Hadassah au descoperit patru gene antiîmbătrânire la femeile care rămân însărcinate natural după vârsta de 45 de ani. „Aceste descoperiri sunt unice în Israel, iar explicația poate fi găsită la femeile care nasc la vârste mai înaintate”, a declarat Neri Laufer, directorul departamentului de Obstetrică și Ginecologie de la Hadassah, coordonatorul acestui studiu.  

Până la urmă, să ai riduri nu e un motiv de disperare, este ceva firesc. Dar, dacă încă nu te poți obișnui cu ideea, aceste trucuri simple te pot ajuta în procesul antiîmbătrânire. Nu uita de somn! Cele opt ore de somn pe noapte sunt esențiale pentru frumusețea pielii tale.

Încă un truc  la îndemâna oricui sunt vitaminele care ajută la sănătatea unghiilor, părului și pielii tale. Indiferent de anotimp și vârstă, PERFECTIL tablete, combinație unică de vitamine, minerale și extracte din plante care acționează prin hrănirea stratului dermic, te sprijină în procesul antiîmbătrânire.

Produs disponibil online pe Vavianpharma.ro și în farmacii.

 

tabletePERFECTIL tablete - Preț 43.60 de lei

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.