15 soluții rapide pentru păr electrizat

15 soluții rapide pentru păr electrizat

Redactor Andreea Baluteanu

Cine nu își dorește un păr mătăsos, neted și strălucitor? O podoabă capilară superbă este un adevărat secret de seducție, însă bietul fir de păr e atacat din toate părțile. Poluarea, procesele chimice la care îl supunem, produsele nepotrivite îi jertfesc frumusețea și curând ajungem să suferim chiar din cauza noastră.

Azi vom discuta despre una dintre cele mai comune probleme ale părului, electrizarea. Descoperă care sunt cauzele sale, precum și soluții rapide pentru părul electrizat. De acum încolo, nu mai ai motive să îți faci griji: vei radia din cap până în picioare!

Cauzele părului electrizat

Lipsa de hidratare e principala cauză a părului electrizat. Atunci când firul tău suferă din acest punct de vedere, straturile sale exterioare, respectiv cuticula, încearcă să absoarbă cât pot din umiditatea din aer, ceea ce creează acel efect de electrizare pe care îl urăști din tot sufletul.

Păr electrizat si deteriorat

Însă nu numai acest fenomen îți știrbește frumusețea părului, ci și greșeli pe care le comiți chiar tu. În primul rând, este vorba despre un spălat în „necunoștință de cauză”. Deși vrem să îi facem numai bine, multe dintre noi ajungem să ne compromitem frumusețea părului din cauza faptului că nu înțelegem de ce are nevoie. Pe primul loc se situează dușurile fierbinți, care ne relaxează, dar care usucă pielea și părul, distrugând uleiurile naturale.

O altă greșeală comună este că ne șamponăm prea des părul. De două sau de trei ori pe săptămână e suficient, sunt de părere experții. Dacă apelezi prea des la acest gest, vei deshidrata părul, lăsându-l tern și electrizat.

Utilizarea uscătorului de păr este, de asemenea, un gest care poate cauza electrizarea părului. Pentru a evita acest pericol, apelează la o tehnologie ionică sau folosește un difuzor pentru foehn.

Cele mai bune măsuri împotriva electrizării părului

Partea cea mai bună atunci când vine vorba despre soluțiile rapide pentru părul electrizat de mai jos? Au efecte rapide și, în plus, nu necesită eforturi colosale!

 1. Alege un șampon fără sulfați, dar care să conțină glicerină. Din păcate, cea mai mare parte a șampoanelor de pe piață conțin sulfați, care privează părul de hidratarea sa naturală, uscându-l și electrizându-l. Dacă îți este imposibil să identifici un produs care să excludă aceste ingrediente nocive, măcar investește într-unul bogat în elemente hidratante, precum glicerina.
  păr lung strălucitor
 2. Nu uita de balsam. Deși ne vine greu să credem, mai sunt femei care își spală părul excluzând cu totul pasul hidratării. E o mare greșeală, deoarece reprezintă una dintre principalele cauze ale electrizării. Din nou, alege un produs care să fie bogat în ingrediente hidratante: cele pe care trebuie să le preferi în cazul balsamului sunt uleiul de cocos și untul de shea.
 3. De două ori pe săptămână, spală-ți părul „altfel”. Știai că și balsamul poate fi un protagonist de bază al ritualului tău de spălare a părului? O dată sau de două ori pe săptămână, folosește doar balsam la spălare. Și acesta conține surfactanți, precum șamponul, ingrediente ce curăță, fără a elimina însă elementele hidratante protectoare.
 4. Folosește mască o dată pe săptămână. Rețeta părului ideal? Una sau două spălări doar cu balsam, 2-3 spălări cu șampon și balsam/mască. Acest ultim produs e mult mai hidratant și poate repara inclusiv cuticula deteriorată, ceea ce are efect anti-frizz. Alege ingrediente precum proteinele de mătase, glicerina sau ceramidele vegetale.
 5. Nu îți usca părul cu foehnul cât e încă umed. Știm că ai tot auzit acest sfat, dar e unul primordial. Pe cât posibil, permite părului să se zvânte în proporție de 75-90% înainte de a apela la aparatele de coafat.
 6. Perie-ți părul. Și nu doar dimineața, înainte de a pleca la muncă. E vital să o faci și seara, pentru ca uleiurile naturale să fie răspândite în tot părul. Stai cu capul în jos și perie cu mișcări blânde. De asemenea, produsul la care apelezi e extrem de important: o perie din păr de mistreț e cea mai bună alegere.
 7. Tratează părul după specificul său! Nu sunt reguli general valabile atunci când vine vorba despre întreținerea unui păr superb. Dacă ai cosițe drepte, folosește un ulei uscat, pe care să îl masezi pe lungimi și să îl răspândești apoi în tot părul cu ajutorul unei perii. Acum poți apela și la placa de păr, care e recunoscută drept unul dintre inamicii numărul unu ai electrizării (dar cu alte efecte nedorite asupra sănătății părului).
 8. Părul ondulat va profita de pe urma aceluiași ulei uscat. Și părul ondulat se îndrăgostește de uleiul uscat. După ce l-ai utilizat în cosițe, prinde-ți părul într-un coc, una dintre cele mai bune soluții rapide împotriva electrizării. Un ondulator de păr va avea, precum placa, aceleași rezultate pozitive.
 9. Părul foarte creț și gros se împrietenește cu un hidratant pe bază de cremă. După ce ai utilizat șampon și balsam, tratează părul cu o cremă hidratantă, pe care să o încălzești între degete înainte de a o aplica în cosițe. Formează apoi bucle cu degetele, în funcție de cum îți dorești să arate, și lasă-le să se usuce în mod natural. Poți folosi și un foehn, dar utilizează neapărat pe viteză joasă și la o temperatură înaltă.
 10. Ține tot timpul la îndemână un produs pentru retușuri rapide. Include în geantă un serum de păr cu ajutorul căruia să disciplinezi rapid firele rebele. Aplică oriunde te confrunți cu această problemă, fie la rădăcină, fie la vârfuri.
 11. Fii pregătită pentru orice excese meteorologice. Te-a prins ploaia? Nu vei avea nicio problemă dacă ţii în geantă un balsam uscat sub formă de spray. Acesta va readuce părul la frumusețea de odinioară.
 12. Investește în aliatele cozii de cal perfecte. Un ponytail reușit e o armă de seducție, dar electrizarea amenință din plin această coafură. Apelează la un fixativ, dacă regiunile laterale ale cozii au devenit „rebele”, sau la puțină cremă de mâini sau loțiune de corp, dacă problemele persistă în spatele cozii.
 13. Ține aproape fixativul și câteva agrafe! Cocul de balerină își părăsește adesea delicatețea și devine „rebel”. Câteva agrafe de păr și un fixativ vor rezolva rapid această problemă, așa că ține-le la îndemână.
  păr lung
 14. Cunoaște pericolele sportului! Departe de noi ideea de a-ți sugera să nu mai faci sport, dar ar fi ideal dacă ai fi pregătită și împotriva electrizării. Un balsam leave-in pulverizat în cosițe va împiedica deshidratarea cauzată de sodiul din transpirație, care ajunge în păr. De asemenea, o eșarfă de bumbac va avea un rol excepțional în a absorbi umiditatea din păr.
 15. Înainte de a merge la culcare, prinde-ți părul într-o eșarfă de mătase. E un gest recomandat mai ales persoanelor cu părul cu fir gros, texturat, dar nu va strica în realitate nimănui. Astfel, previi deshidratarea cauzată de fețele de pernă de bumbac, precum și electrizarea determinată de frecare.

Apelează la aceste soluții rapide pentru părul electrizat și vei vedea cum podoaba ta capilară va fi din nou demnă de Ileana Cosânzeana!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Trucul de câteva secunde pentru o coadă cu mult volum. Coafura perfectă pentru orice eveniment
Trucul de câteva secunde pentru o coadă cu mult volum. Coafura perfectă pentru orice eveniment
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce culoare de păr ți se potrivește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.