32 de tunsori păr scurt pentru femei, de purtat după vârsta de 30 de ani

32 de tunsori păr scurt pentru femei, de purtat după vârsta de 30 de ani

Redactor Raluca Margean

Tunsorile de păr scurt sunt ideale pentru femeile peste 30 de ani. Acestea întineresc și oferă un aer proaspăt, jucăuș și independent. Opțiunile de stil sunt nelimitate, însă este important să-ți alegi o tunsoare care se potrivește personalității tale și standardelor tale de frumusețe. Vedetele reprezintă o bună sursă de inspirație pentru o tunsoare cu stil, așadar îți oferim în acest articol câteva modele super cool pe care să le iei în considerare dacă vrei o schimbare de look! 

Colaj cu trei femei tunse scurt

Tunsori păr scurt femei 30 ani: ce ți se potrivește în funcție de forma feței?

Înainte de a merge la salon, trebuie să știi ce fel de frizură ți se potrivește în funcție de forma feței tale. Chiar dacă ți-au plăcut anumite tunsori pentru păr scurt pe care le-ai văzut la diverse femei de 30 ani, este important să ții cont de unele aspecte recomandat de stiliști:

  • Pentru fața pătrată, tunsorile cu mult volum în partea de sus a capului sunt cele mai potrivite, deoarece distrage atenția de la o bărbie mai proeminentă. Prin urmare, poți alege fie o tunsoare pixie, fie una filată sau în scări.
  • Pentru fața ovală, orice tunsoare este perfectă. Aceasta este forma considerată ideală a feței unei persoane, așadar orice frizură i se va potrivi. Bretonul scurt sau lung, dat într-o parte poate accentua ochii frumoși, iar tunsorile până la bărbie accentuează trăsăturile regulate ale feței.
  • Pentru fața rotundă, bobul drept, mai lung în față, este exact ce trebuie. Poți alege fie o cărare dreaptă, fie într-o parte, însă este recomandat ca șuvițele laterale să nu fie date peste ureche, ci să le acopere și, eventual și o mică parte din față. În acest fel, se echilibrează proporțiile și fața nu mai pare atât de rotundă.
  • Pentru fața triunghiulară sau în formă de inimă, tunsorile foarte scurte, cu volum în partea de sus NU sunt foarte recomandate. Tunsoarea ar trebui să fie în așa fel încât lungimea părulului să treacă de bărbie.   

Tunsori clasice păr scurt femei

Sunt foarte multe vedete care apelează la tunsori scurte pentru femei de 30 de ani și arată senzațional. Părul scurt poate fi în același timp modern și sofisticat, iată în continuare câteva dovezi în acest sens!

Charlize Theron – imaginea perfecțiunii

Charlize Theron la o petrecere încadrată de Nicole Portman și altă actriță

Sursa foto: Instagram

Minunata actriță australiană poartă mai mereu tunsori pentru păr scurt ce se potrivesc de minune femeilor peste 30 de ani. Poți adopta și tu o astfel de tunsoare cu bucle lejere, care conferă volum și pune în valoare trăsăturile feței. Vopsește-te un blond deschis dacă vrei să pari cu câțiva ani mai tânără și optează pentru un machiaj natural, dar în același timp luminos, dacă vrei cu adevărat să radiezi!

Pink – sexy și rebelă

Pink împreună cu un băiat

Sursa foto: Instagram

Copiază stilul jovialei Pink și optează pentru o tunsoare scurtă, rebelă ca în imagine. Părul are o lungime satisfăcătoare în partea de sus, astfel ai o libertate mare de alegere în ceea ce privește coafurile pe care le poți realiza. Dacă alegi să-ți aranjezi părul cu o perie mare asemenea îndrăgitei cântărețe, vei oferi volum coafurii tale și îți vei scoate în evidență trăsăturile feței. Această tunsoare se potrivește foarte bine pentru o persoană cu față ovală sau dreptunghiulară.

Taylor Swift – lovely chic

Taylor Swift cu ochelari de soare

Sursa foto: Instagram

Proaspăt intrată în clubul femeilor peste 30 de ani, Taylor Swift are o tunsoare simplă, dar super chic. Părul scurt, tuns în trepte și cu breton lung o prinde de minune, oferindu-i totodată un aer de eternă adolescentă. Rujul roșu aprins putem spune că este marcă înregistrată deoarece Taylor se pare că nu pleacă de-acasă fără el! Așadar, dacă vrei să arăți mereu tânără și frumoasă ca la 18 ani, inspiră-te din stilul frumoasei cântărețe!

Miley Cyrus - stilul fringe

Miley Cyrus Îmbrăcată într-o bluză albastră pe gât

Pe măsură ce Miley Cyrus s-a transformat din adolescenta cuminte la femeia rebelă și neascultătoare, părul său lung și bogat a fost din ce în ce mai scurt. Miley este adepta tunsorilor scurte și rareori o vezi în prezent pe talentata artistă cu părul mai lung de câțiva centimetri. Aceasta este una dintre tunsorile sale ”cuminți”, care aduce puțin cu stilul frumoasei Sharon Stone și îi stă foarte bine. 

Sursa foto: Facebook

Tunsori scurte pentru femei de 30 ani

Unul din marile avantaje ale tunsorilor scurte pentru femeile de 30 de ani este faptul că se aranjează foarte ușor. Nu este nevoie de prea mult efort și ore petrecute în oglindă pentru a arăta fabulos, cu condiția ca tunsoarea să fie realizată corect. Iată mai jos câteva idei de tunsori scurte care pot avantaja orice formă a feței!

Tunsori scurte clasice

O tunsoare scurtă, la nivelul lobului urechii și cu o lungime mai mare în partea de sus a capului este ideală pentru toate tipurile de păr. O lungime puțin mai mare a părului calotei îți oferă mai multă versatilitate în ceea ce privește modul de coafare. De exemplu, dacă vrei să obții un aspect mai glamour, îți poți face singură acasă câteva bucle foarte lejere. Optează pentru o culoare deschisă a părului pentru mai multă luminozitate și pentru obținerea unui look mai tineresc.  

Femeie blondă cu părul scurt îmbrăcată în cămașă

Tunsoarea clasică, dreaptă, până la umeri oferă un aspect stilat și îngrijit. Îți poți aranja părul cu o cărare pe mijloc sau îl poți da într-o parte în zilele în care îți dorești să te simți mai specială. Iar dacă vrei un efect de zile mari și o împrospătare a look-ului, îți poți încreți părul în mai multe feluri, pentru a arăta fabulos în fiecare zi.

Femei frumoase cu tunsori scurte cu diverse coafuri

Tunsori scurte în trepte

Tunsoarea scurtă în trepte sau cascade este o variantă excelentă pentru femeile de orice vârstă, mai ales pentru cele care au părul des și firul gros. Șuvițele de lungimi diferite conferă volum și părul este mai simplu de aranjat. Aceasta este una dintre tunsorile pentru păr scurt pentru femei de 30 de ani care oferă un aspect îngrijit și proaspăt ieșit de la coafor. Există mai multe modele de tunsori în trepte, descoperă în continuare câteva modele din care poți alege!

Aceasta este o tunsoare simplă și clasică, dar foarte feminină și plină de șarm. Dacă vrei să-i adaugi mai mult farmec, optează pentru câteva șuvițe de nuanțe diferite culorii de bază.  

Femeie șatenă cu părul scurt care stă lângă un perete alb

Aceasta este una din tunsorile scurte pentru femei de 30 de ani care sunt ideale pentru părul cârlionțat. Oferă un aer romantic și se aranjează perfect, cu un strop de spumă pentru volum.

Femeie cu păr scurt care stă lipită cu obrazul de un geam

Această tunsoare în stilul anilor 90 este astăzi mai trendy ca niciodată. Cu breton și șuvițe filate mai mult în părțile laterale, aceasta este una din coafurile must-have pentru oricie își dorește să arate super cool în orice sezon. 

Femeie cu tunsoare în trepte care se uită într-o parte 

Această frizură filată este perfectă pentru femeile sofisticate. Diferitele nuanțe ale părului îți oferă un aspect natural, iar bretonul și șuvițele filate încadrează fața foarte frumos. 

Femeie blondă cu părul scurt care își atinge fața cu mâinile

Tunsori scurte cu breton

Bretonul gros este și va fi întotdeauna super sexy. Îți pune în valoare trăsăturile bine definite, dar ascunde și anumite imperfecțiuni, cum ar fi micile riduri de pe frunte. Dacă ești în căutare de tunsori pentru păr scurt pentru femei de 30 de ani, alege-o pe cea de jos, cu trepte și breton foarte gros. Vei obține mult volum în partea de sus și vei oferi impresia că ai un păr foarte des. Aceasta este o tunsoare foarte versatilă, pe care o poți purta în mai multe moduri. De exemplu, într-o zi îți poți lăsa firul de păr drept, iar în alte zile mai speciale, îți poți face în partea de jos câteva bucle lejere. Cine va fi mai sexy decât tine?  

Femeie blondă tunsă scurt cu breton gros cu o privire rece pozând în studio

Un breton scurt, deasupra sprâncenelor oferă o imagine jucăușă, proaspătă și tinerească. Dacă vrei să-ți păstrezi jovialitatea și să pari mereu veselă și plină de viață, adoptă o tunsoare scurtă cu breton drept sau inegal, precum cele de mai jos.

Femeie roscata tunsa scurt cu breton, ochelari si imbracata foarte colorat

Lasă-ți părul ușor ciufulit pentru a obține un look natural și super sexy. Accentuează-ți ochii cu tuș negru și poartă niște cercei lungi, de efect și vei obține un look care nu poate fi trecut ușor cu vederea.

Femeie cu părul scurt cu breton și tuș negru la ochi

Dacă ești nonconformistă și îți plac tunsorile mai rebele, atunci tunsoarea de mai jos ar trebui să fie alegerea ideală pentru tine. Bretonul neregulat este atipic, dar îți oferă un aer unic. Dacă nu vrei să tunzi părul atât de scurt, te poți inspira totuși din această imagine pentru a crea o frizură originală. 

 Femeie șatenă tunsă scurt cu breton asimetric și șuviță roșie

Tunsoare pixie perfectă pentru femeile de 30 de ani

Tunsoarea pixie este îndrăzneață și se potrivește de minune femeilor independente de peste 30 de ani. Stiliștii o recomandă pentru persoanele cu fața ovală, însă și cele cu față pătrată o pot încerca deoarece  echilibrează proporțiile feței și face ca bărbia să nu mai pară atât de pronunțată. Iată mai jos câteva idei super drăguțe de tunsori pixie!

Tunsori pixie cu breton

Această tunsoare pixie cu breton ușor asimetric este deosebit de șarmantă. Este una dintre cele mai sexy tunsori păr scurt pentru femeile de 30 de ani și conferă purtătoarei un aer natural, plin de prospețime. Se aranjează super ușor, iar dacă vrei să obții un outlook super degajat, poartă-l ușor ciufulit.

Femeie șatenă tunsă scurt cu ruj roșu pe buze care zâmbește

Iată și o altă variantă de tunsoare pixie cu breton, ceva mai scurtă. Pentru un efect wow, adoptă un machiaj mai puternic, care să-ți pună în valoare ochii.

Femeie blondă tunsă pixie scurt cu tuș negru la ochi și eșarfă la gât

Pentru o față ovală, această tunsoare este ideală. Îți pune în valoare trăsăturile feței și îți oferă un aer super senzual. Bretonul mai lung, dat într-o parte este tot ce ai nevoie ca să atragi toate privirile. Îți alungește gâtul și invită la sărutări tandre din partea iubitului. 

Femeie sexy tunsă scurt cu un top negru cu umărul gol

Dacă vrei să obții un look romantic, tipic franțuzesc, dar să-ți păstrezi în același timp părul scurt, trebuie să încerci această tunsoare pixie. Părul mai lung în partea de sus a capului oferă volum și un aer plin de feminitate. Dacă adaugi rujul roșu și zâmbetul tău minunat, vei arăta de milioane! 

Femeie șatenă cu păr scurt cu eșarfă roșie la gât

Tunsori pixie rebele 

Aceasta este o tunsoare pixie mai specială, deoarece oferă un aer mai rebel, libertin, însă fără a pierde din feminitate. Este o tunsoare pixie care îți oferă o imagine proaspătă și cool și este potrivită pentru femeile cu trăsături bine definite și forma feței ovală sau dreptunghiulară.

 Femeie blondă care își pune mâinile relaxată pe cap

Dacă ești în căutare de tunsori scurte pentru femei de 30 de ani super hot și trendy, aceasta este clar pentru tine. Părul mai lung în partea din față, coafat în sus, părul ras în lateral și culoarea roșie foarte puternică reprezintă o combinație excelentă pe care trebuie s-o încerci anul acesta!

Femeie cu părul scurt roșu și cu ochelari de soare

Tunsori bob scurt

Tunsorile bob scurt se vor afla mereu în preferințele femeilor de toate vârstele deoarece sunt foarte comode, tinerești și plin de farmec. Iată în continuare câteva idei de tunsori păr scurt pentru femei de 30 de ani în stil bob!

Bob scurt cu breton

Sunt nenumărate variante de tunsoare bob scurt cu breton, unele mai sofisticate și mai feminine, altele mai jucăușe și ceva mai băiețoase. Iată câteva idei de unde să te inspiri:

Aceasta este o tunsoare clasică de bob filat care îți oferă mai mult volum. În plus, părul se aranjează singur, deci este perfectă pentru oricine vrea s-o încerce.  

 Femeie tunsă bob scurt pe scaun la un salon de coafură

Lejer și super sexy, acest bob drept cu breton mai lung te întinerește și îți oferă un aer plin de prospețime. Tunsoarea este ideală atât pentru zi, cât și pentru a fi purtată la un eveniment special. Marele său avantaj este că nu necesită prea multă migală la aranjare. Este suficientă un pic de spumă de păr și un spray fixativ pentru volum și ești gata!

 Femeie șatenă tunsă scurt cu breton lung peste ochi

În această frizură, bretonul lung care se dă într-o parte este cel care creează un efect mai spectaculos. Bobul este ușor filat, iar lungimea până la bărbie este ideală pentru a-ți mai scădea câțiva ani din vârstă. Unde mai pui că blondul este mereu la modă și se potrivește oricărui tip de ten.

 Femeie tunsă scurt cu mâinile pe bărbie

Bob scurt cu colț

O tunsoare rebelă, care îți va asigura toată atenția este bobul scurt cu colț. Poți opta fie pentru un model cu lungime mai mare în parte din față, fie un model asimetric în părți.

Femeie cu tunsoare bob în colț, fotografiată din profil

Bobul asimetric se potrivește femeilor nonconformiste, pline de personalitate. Dacă vrei să-ți păstrezi feminitatea, dar să te distingi în mulțime, alege varianta de bob din imagine, vei arăta senzațional!

 Femeie cu tunsoare bob asimetric care stă într-o parte și zâmbește

Aceasta este o altă variantă de bob filat asimetric, o tunsoare scurtă ideală pentru femeile de peste 30 de ani care își doresc ceva mai special. Dacă vrei să ieși în evidență, îți poți colora părul în nuanțe super nebune sau îl poți lăsa într-o singură culoare. Orice alegi, cu siguranță vei arăta excelent cu această tunsoare. 

 Femeie cu tunsoare asimetrică și șuvițe colorate

Bob scurt asimetric

Vara, când este foarte cald afară și ești în căutare de tunsori scurte pentru femei de 30 de ani, bobul scurt asimetric poate fi alegerea ideală. Îți va asigura nu doar un aspect fabulos, ci te vei simți și foarte comod. Descoperă în continuare câteva idei de tunsori pe care să i le arăți ca model hairstilistului tău atunci când vrei să-ți schimbi look-ul!

Femeie tunsă bob asimetric care se uită în sus

Aspectul messy al acestui bob filat asimetric este super sexy. Lungimea firului de păr este ceva mai mare, iar acest lucru îți oferă mai multă versatilitate la aranjarea coafurii. Poți opta pentru bucle în valuri sau îți poți usca părul cu o perie foarte voluminoasă pentru a oferi impresia unui păr foarte des.

 Femeie blondă tunsă scurt cu cărare într-o parte și ochelari de soare

Tunsori pentru păr scurt cu breton lung

Bretonul lung este sexy și foarte versatil. Îl poți încerca atât în tunsorile pixie, cât și cele bob sau altele, cu lungimi mai mici sau mai mari ale părului. Iată câteva modele super cool de tunsori scurte cu breton lung pentru femei de 30 de ani:

Aceasta este o tunsoare atipică, care te va ajuta să-ți pui în valoare originalitatea. În plus, este super simplă și se aranjează super repede, așadar nu trebuie să te gândești de două ori până s-o alegi!

Femeie blondă cu părul până la umeri pozând în studio

Acest bob până la umeri cu breton lung este o tunsoare feminină și extrem de fermecătoare. Se potrivește perfect pentru persoanele cu fir de păr gros deoarece se aranjează foarte frumos.

Femeie frumoasă care râde cu capul lăsat pe spate

Așadar, dacă vrei o schimbare de look spectaculoasă, încearcă aceste tunsori scurte pentru femei de 30 de ani. Discută cu stilistul tău înainte pentru a alege frizura care ți se potrivește cel mai bine în funcție de tipul de păr și forma feței. Indiferent ce ai alege, important este să ai grijă de părul tău și să-l menții sănătos. Doar așa vei reuși să fii o apariție cu adevărat fermecătoare!

Surse foto: istock.com, Pexels.com, Pixabay.com, Unsplash.com,

Articolul urmator
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Chic, fabuloase și atât de la modă! Top 8 culori de păr care vor domina toamna 2023
Ce varsta are sufletul tau?
Incepe quiz
Ce varsta are sufletul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.