35 de coafuri de nuntă pentru păr mediu pe care să le încerci

35 de coafuri de nuntă pentru păr mediu pe care să le încerci

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Singurul lucru mai important decât rochia de mireasă este părul ei. Se știe asta de când lumea și nu vei găsi vreo femeie care să dezmintă acest lucru. Ne-am obișnuit să vedem mirese cu cosițe lungi, strălucitoare, coafate care mai de care mai extravagant, mai complicat. Da, părul lung este cel mai ofertant din acest punct de vedere, te poți juca în fel și chip cu el. Ca hairstylist îți poți pune imaginația la lucru mai bine ca oricând atunci când ai de coafat o femeie pentru ziua nunții și are părul lung, sănătos și bogat.

Dar... cine spune că o mireasă trebuie să aibă părul lung, ca de Rapunzel, în ziua cea mare... înseamnă că nu a văzut coafurile superbe de aici, care se pot realiza pe păr mediu! Să ieșim din tiparele și tradițiile care nu ne lasă să ne exprimăm liber și să alegem, în ziua nunții, coafura care să ne avantajeze cel mai mult!

Ai părul scurt sau mediu sau îl vei avea când vei păși în fața altarului? Alege una dintre cele 35 de idei de coafuri de aici și strălucește ca o zeiță în ziua în care îi vei spune DA omului pe care tu ți l-ai ales ca jumătate pentru tot restul vieții!

1. Pixie dezordonat și bentiță

Sursa foto: Pinterest

O bentiță reprezintă o metodă rapidă și de efect de stilizare a coafurii. Când ai părul scurt sau mediu, ai ocazia perfectă de a alege ceva puțin mai extravagant decât posesoarele unei podoabe capilare lungi și bogate. Simpla adăugarea a acestei bentițe clasice și elegante a transformat perfect o coafură de zi într-una extrem de șic, demnă de ziua nunții!

2. Coc jos și accesoriu de păr

O coafură clasică la ocazii speciale, acest coc jos - coc franțuzesc, chignon -, realizat ușor dezordonat, este un look foarte ușor de realizat și de purtat, mai ales dacă ai părul de lungime medie. Roagă-ți hairstylistul pe mâinile căruia te vei lăsa în ziua cea mare să îți lase câteva șuvițe rebele, ușor ondulate, să îți înrămeze chipul, pentru a da un ton romantic întregii coafuri. Un accesoriu de păr vintage, o moștenire de familie prinsă în părul tău pentru a păstra viu spiritul tradiției, completează lookul. Ceva vechi și împrumutat... bifat!

Sursa foto: Pinterest

3. Bucle retro

Una dintre cele mai elegante maniere în care îți poți face bucle bine evidențiate, structurate, este acel stil retro, care îți dă un aer atât de nobil, încât pare că ești protagonista unei nunți regale!

Sursa foto: Pinterest

4. Bucle lejere și flori

Pentru o nuntă în care se pune preț pe naturalețe și simplitate, niște bucle mari, lejere, accesorizate cu flori delicate, reprezintă alegerea perfectă pentru coafura miresei. Unde mai pui că nici măcar nu durează mult coafatul!

Sursa foto: Pinterest

5. Bob, bentiță și împletitură

Tot mai prezentă și în coafurile elegante, o bentiță din dantelă, cu aer vintage, parcă tricotată de mâinile muncite ale bunicii, merge perfect cu un bob înfrumusețat cu o împletitură simplă, dar de mare efect.

Sursa foto: Pinterest

6. Boho romantic

Pentru o nuntă relaxată, organizată în aer liber, o coafură lejeră, boho, romantică reprezintă un must-have! Adaugă și niște flori proaspăt culese și pășește plină de încredere pe noul drum al vieții tale!

Sursa foto: Pinterest

7. Coc minuscul și pietre prețioase

Pentru un look simplu, dar mai mult decât prețios, alege să porți un coc minuscul, la baza gâtului, îmbrăcat complet în pietre prețioase strălucitoare, lăsând în față, lejere, șuvițele care sunt atât de scurte încât nu pot face parte din coc.

 Sursa foto: Pinterest

8. Bucle scurte și coroniță de flori proaspete

Când nu ai părul îndeajuns de lung în ziua nunții încât să îi „faci ceva” mai mult decât niște bucle scurte, lejere, alege o piesă de rezistență care să ia ochii tuturor invitaților: o coroniță de flori proaspete, mare, reprezintă alegerea ideală!

Sursa foto: Pinterest

9. Păr mediu, împletitură și coroniță

Dacă ai părul crescut până la nivelul umerilor, îți poți prinde șuvițele care îți încadrează fața, împletindu-le la spate delicat. Pentru un look ravisant de mireasă îmbujorată, pune câteva fire de lăcrămioare de-a lungul împletiturii. 

Sursa foto: Pinterest

10. Pixie împletit

Pentru un look ușor rock și îndrăzneț în ziua nunții, ce ai zice de coafura asta? Arată perfect dacă ai părul deschis la culoare - sau chiar foarte deschis, după cum se vede! Fără flori, fără agrafe, doar o împletitură simplă și cool. Cum să nu îți placă această variantă?

 

Sursa foto: Pinterest

11. Bucle făcute cu degetele și bentiță

Finger waves (buclele făcute cu degetele) este o coafură inventată în anii 1920 sau 1930, perfectă pentru o nuntă cu tematica Marele Gatsby. Sau una tradițională, vintage! O bentiță dantelată retro completează perfectul lookul. Ravisantă alegere!

Sursa foto: Pinterest

 12. Bucle retro anii '60-'70

Aici avem o altă variantă retro de coafură pentru mireasă, de data aceasta cu influența clară a anilor '60-'70. Cu bucle mici, circulare, direcționate în toate părțile, cu un look natural, deloc forțat. Folosește și un accesoriu de păr glam pentru un aspect final desăvârșit.

Sursa foto: Pinterest

13. Bucle nefinisate și voal birdcage/colivie

O coafură pe care ți-o poți realiza și tu, cu ușurință și rapiditate, având în vedere faptul că este vorba de niște bucle care au... toată libertatea de exprimare și de direcție. Ai nevoie doar de un fixativ și un ondulator de păr. Asta deoarece piesa de rezistență, cea care dă aerul glam coafurii simple, este voalul birdcage/colivie, cu aplicare tip bentiță.

Sursa foto: Pinterest

14. Bob beachwaves

Faci nunta în aer liber? Într-o pădure feerică, la munte sau chiar la malul mării? Și, de asemenea, cine a zis că buclele de tip beachwaves arată divin numai pe părul lung? Un bob cu beachwaves sălbatice este o variantă de coafură de mireasă cu care nu poți da greș într-un astfel de cadru mirific!

Sursa foto: Pinterest

15. Bob cu o buclă spre interior

Ține coafura pe care o vei purta ca mireasă la un nivel simplu, clasic, dar șic. Un bob cu cărarea trasată într-o parte și coafat doar pe o singură jumătate, cu o simplă buclă simplă întoarsă spre interior - hairstyle-ul de impact pe care să îl alegi!

Sursa foto: Pinterest

16. Bob buclat și breton lung

Dacă ai părul până la nivelul umerilor, niște bucle bine evidențiate și un breton lung, care accentuează privirea seducătoare, dar ingenuă a unei mirese în ziua cea mare, reprezintă o alegere fantastică! Poți înlocui clasicul voal cu o coroană uriașă de trandafiri în două culori, pentru un efect dramatic.

Sursa foto: Pinterest

17. Bob necoafat

Dacă intenția ta este să nu depui nici măcar minimum de efort pentru coafura din ziua nunții, poți alege doar să îți speli părul și să îl usuci ca în oricare altă zi. Efectul spectaculos va fi oferit de coroana de flori pusă pe cap, perfect asortată cu superbul buchet de mireasă ales.

Sursa foto: Pinterest

18. Pixie lung și bentiță glam

Dacă ai fost tunsă pixie și ți-a crescut părul, ajungând în faza în care să se vadă ușor ciudat la spate, nu te îngrijora. Poartă o bentiță sofisticată, cu aer vintage, care să aibă detaliile plasate de jur împrejurul capului, nu doar în față. Dacă nu ai o astfel de bentiță, poți căuta în cutia cu bijuterii și alege cel mai glam colier al tău - unul de perle ar fi perfect! -, pe care să-l folosești în locul ei.

Sursa foto: Pinterest

19. Bucle lejere, la spate

Pentru un păr până la umeri, niște bucle lejere, prinse din loc în loc cu agrafe invizibile (de aceeași culoare cu părul miresei), reprezintă una dintre cele mai frecvente coafuri purtate în ziua nunții. Delicat și deloc complicat, nu-i așa?

Sursa foto: Pinterest

20. Bucle moderne vintage

Deși pare că acești doi termeni nu au ce căuta împreună câtuși de puțin - modern și vintage -, atunci când vine vorba de această coafură, nu este nimic greșit în asocierea lor. Nimic mai potrivit pentru o mireasă modernă, dar cu respect pentru trecut, decât să poarte o coafură cu bucle insiprate din anii de glorie ai Hollywoodului!

Sursa foto: Pinterest

21. Bentiță împletită din păr

Pentru o mireasă care nu dorește să aibă deloc accesorii în păr în ziua cea mare, o bentiță făcută chiar din propria podoabă capilară, împletită nu foarte strâns, reprezintă tot ce are ea nevoie!

Sursa foto: Pinterest

21. Bentiță împletită din păr și coc mic la spate

Dacă nu ai părul îndeajuns de lung pentru a-l împleti, dintr-o parte în alta a capului, poți folosi o meșă/perucă în nuanța părului tău. Prinde restul părului într-un coc mic, la baza gâtului, pentru un look final diafan.

Sursa foto: Pinterest

22. Părul prins în sus cu împletitură

Părul bine prins în sus are nenumărate avantaje în ziua nunții. Dacă are loc în aer liber, scutește mireasa de lupta cu părul care intră în ochi, care se lipește de glossul de pe buze sau se prinde de gene. O împletitură strânsă, care să direcționeze coafura spre spate, unde prinzi niște acceosirii de păr colorate jucăuș - vei arăta ravisant așa!

Sursa foto: Pinterest

23. Bucle, împletituri, flori

Această coafură de mireasă, aparent lejeră, are de toate: are bucle bine evidențiate, una-două împletituri lejere și  câteva fire delicate de flori proaspete. De încercat, vei fi o apariție desprinsă din povești!

Sursa foto: Pinterest

24. Păr prins tubular și agrafe glam

Niște onduleuri naturale, pe un păr mătăsos, prinse la nivelul urechii sub formă tubulară, cu agrafe invizibile, ca o ramă care încadrează chipul angelic al miresei, completate de două agrafe gemene plasate strategic una lângă alta, reprezintă un look romantic desprins din poveștile cu prințese, ideal pentru o mireasă îmbujorată.

Sursa foto: Pinterest

25. Bucle în valuri

Din nou ne întoarcem în vremurile de odinioară, în care femeile puneau și mai mare preț pe aspectul lor, ca să ne inspirăm pentru o extrem de glam coafură de mireasă. Buclele în valuri reprezintă alegerea ideală pentru un look sofisticat, dar foarte ușor de realizat!

Sursa foto: Pinterest

26. Împletitură la spate boho

Pentru o nuntă organizată într-un cadru rustic, recomandarea specialiștilor este o împletitură la spate de tip ramă, ușor texturizată. Ușor de obținut și de întreținut întreaga zi, ea îi dă miresei toată libertatea de mișcare de care are nevoie.

Sursa foto: Pinterest

27. Updo elegant

Există o coafură perfectă care să implice împletituri și pentru o mireasă sofisticată care are părul de lungime medie. Aceasta! Șuvițele de păr sunt prinse, una câte una, cu agrafe invizibile, construind niște bucle și împletituri false și concentrând coafura spre spate. Un coc în același stil finisează coafura, la baza cefei.

Sursa foto: Pinterest

28. Împletitură coadă de pește boho

Dacă ești adepta stilului boho chic și vrei să aduci un aer de festival nunții tale, o împletitură delicată coadă de pește, realizată ca o coroană la spate, este ceea ce cauți! Coafură care se vede cel mai spectaculos pe un păr deschis la culoare, desigur.

Sursa foto: Pinterest

29. Pin-up

Este retro, este glam, este extrem de sexy o astfel de coafură! Pentru o mireasă îndrăzneață, îndrăgostită de stilul pin-up, este coafura perfectă!

Sursa foto: Pinterest

30. Coc trandafir

Un coc reprezintă o alegere clasică și sigură pentru o coafură de mireasă. Alege să îi dai un aer ușor altfel realizând cocul sub formă de trandafir și prinzându-l cu multe agrafe invizibile pentru a-i acorda stabilitate întreaga zi.

Sursa foto: Pinterest

31. Coc franțuzesc elegant

Pentru o coafură perfect pusă la punct, care să arate impecabil cât e ziua nunții de lungă, alege un coc elegant și impecabil, cu fiecare fir bine îmblânzit, la locul lui.

Sursa foto: Pinterest

32. Păr ridicat, bucle retro

Nu ai nevoie de o podoabă capilară bogată pentru niște bucle retro sexy. ai nevoie doar de niște agrafe în aceeași nuanță a părului, un produs de stilizare cu fixare puternică și gata!

Sursa foto: Pinterest

33. Bucle finisate spre exterior

Pentru un look desprins din cataloagele de modă pentru mirese, alege să porți în ziua nunții bucle bine finisate și evidențiate, îndreptate către exterior, pe stânga sau pe dreapta. În partea opusă, dă părul după ureche și prinde-l cu un voal tip colivie, pentru un look final bine pus la punct și ravisant.

Sursa foto: Pinterest

34. Bob tapat

Dacă ești posesoarea unui bob sexy și adorabil în același timp și nu dorești ca în ziua nunții să ai o coafură cu mult diferită de cea pe care o porți tu în mod normal, în viața de zi cu zi, spune-i hairstylistului pe mâinile căruia te vei lăsa în cea mai importantă zi a vieții tale un singur lucru: să îl tapeze. Astfel, vei reuși să ai o coafură necomplicată, dar extrem de șic în același timp. Un voal de tip colivie/birdcage care să îți „îmbrace” întreaga coafură nu trebuie să lipsească din ținută!

Sursa foto: Pinterest

35. Coc de balerină

Un coc de balerină reprezintă cea mai delicată, feminină și drăgălașă alegere pentru un look romantic și proaspăt. Vei arăta mai diafan decât o zână desprinsă din basme, dacă vei purta, în cea mai importantă zi a vieții tale de până acum, un coc micuț, prins discret în vârful capului cu ajutorul unor agrafe invizibile. Alege, ca accesoriu pentru păr, să porți o agrafă de dimensiuni mari, dar extrem de finuț realizată, care imită o crenguță delicată cu petale de cireș.

Sursa foto: Pinterest

Pe oricare dintre cele 35 de idei de coafuri de mireasă pentru părul scurt ai alege-o să o afișezi în ziua cea mare a nunții, ține cont mai ales de un singur lucru: aceasta trebuie să te reprezinte 100%! Dacă această cerință vitală nu este bifată, atunci degeaba alegi cea mai frumoasă coafură pe care au văzut-o ochii tăi vreodată.

Cât timp nu face parte din tine, nu îți exprimă în totalitate gusturile, nu te vei simți confortabil purtând-o. Și confortul este mai mult decât de dorit într-o zi atât de obositoare precum știm că este aceea în care îi spui un DA hotărât și pentru tot restul vieții sufletului tău pereche! 

Surse foto: iStock, Pinterest

Articolul urmator
Șase moduri de a avea un păr sănătos după ce ai împlinit 40 de ani
Șase moduri de a avea un păr sănătos după ce ai împlinit 40 de ani

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (10)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.