5 tunsori pentru femeile plinuțe

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Mihai Geambasu

Articol revizuit de Mihai Geambasu

Specialitate
Beauty Concept creator
Despre
Este Beauty Concept creator cu peste 16 ani de experienta, senior Cut & Color, specializat in culoare/tunsoare la academii de renume international, Formator si trainer Cut & Color dedicat educatiei de nisa in plan national, inovator si Owner...

O femeie plinuță poate fi fermecătoare, mai ales atunci când alege coafura care o pune în valoare. Dezavantaje precum fața rotundă lată, bărbia insuficient de pronunțată și gâtul scurt pot fi accentuate dacă nu se alege o tunsoare potrivită. Tocmai de aceea, este ideal să consulți sugestiile de hairstyling pentru a adopta tunsoarea care îți va pune în evidență frumusețea.

Tunsoarea bob în franjuri 

coafura fata rotunda

Persoanele cu fața rotundă adoptă frecvent o tunsoare bob lung în franjuri, până la nivelul umerilor. Această coafură face fața să pară mai lungă și mai subțire și pune în evidență armonia chipului.

Tunsoarea cu breton asimetric

breton

Sursa foto: Pinterest

Această coafură este foarte avantajoasă, pentru că acoperă o parte din frunte și dă iluzia de îngustare prin linia oblică. Bretonul asimetric încadrează armonios chipul, putând fi adoptat atât într-o tunsoare scurtă, cât și într-una mai lungă. Trebuie evitat însă bretonul drept sau prea scurt.

Părul drept și neted

par drept

Sursa foto: Pinterest

Femeilor plinuțe li se potrivește părul lung sau mediu neted, îndreptat. Este o coafură simplă, dar sexy, iar părul lung încadrează armonios fața, fără a exagera forma rotundă. Se poate oferi volum în partea de sus a capului, dar nu pe laterale.

Coafura cu cărare pe mijloc și bucle lejere

carare pe mijloc

Sursa foto: Pinterest

Cărarea pe mijloc este cea mai bună metodă pentru a estompa rotunjimea feței. Despărțind părul în cărare dreaptă, fața ta va părea mai subțire și mai bine proporționată. Buclele laterale ascund perfect obrajii proeminenți, creând iluzia de îngustare și alungire a chipului. 

Coada de cal stil ananas

coada de cal

 Sursa foto: Pinterest

Această coafură li se potrivește de minune femeilor plinuțe, întrucât părul prins în creștet alungește forma feței. Este o coafură stilată care poate fi purtată atât ziua, cât și seara, fiind potrivită mai multor tipuri de evenimente. 

Surse foto: iStock, Pinterest

Articolul urmator Șapte tunsori care îți flatează forma chipului și îți accentuează trăsăturile faciale unice

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.7 (11)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.